cimer-sikayet-hatti-numarasi

2022 Cimer Şikayet Hattı Numarası Nedir? Cimer Şikayet Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cimer şikayet hattı numarası, belirli konularda Cumhurbaşkanlığına şikayette bulunmak isteyenlerin kullandığı bir aracıdır. Olası bir şikayet durumunda gerekli mercilere iletiyi iletmek adına Cimer şikayet hattı ya da Cimer şikayet formu doldurularak bilgi verilmektedir.

Günümüzde toplumda yaşanan ve uygun görülmeyen kimi durulardan şikayetçi olmak isteyen binlerce vatandaş bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani CİMER tam olarak bu noktada hizmet vermektedir.

Vatandaşlardan gelen şikayetlerin değerlendirilerek uygun görülen şikayetlerin giderilmesi amacıyla harekete geçen bir çalışma prensibine sahiptir.

Giderek yaygınlaşan bu kullanım noktası hakkında araştırılan temel sorulardan birisi de ‘Cimer şikayet hattı numarası’ olmaktadır.

İşte Cimer şikayet hattı telefon numarası ve Cimer şikayet hattı hakkında merak edilen diğer soruların cevabı!

Cimer Şikayet Hattı Telefon Numarası |Cimer Şikayet Hattı Kaç?

cimer-sikayet-hatti-numarasi
Cimer Şikayet Hattı Numarası

Cimer şikayet hattı numarası günümüzde ALO 150 ile vatandaşlara hizmet vermeye devam etmektedir. Eğer diğer yöntemlere kıyasla daha kısa sürede Cimer şikayet hattı iletişim telefonu ile şikayetlerinizi iletmek isterseniz telefonunuzdan 150 numarasını tuşlamanız yeterli olacaktır.

Hattın yoğunluk durumuna bağlı olarak size yanıt verilecektir. Bu yanıt sonrası şikayetçi olduğunuz konu hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz istenir. Vereceğiniz her bir bilginin şikayet değerlendirme sürecinde önemli olduğunu bilerek hareket etmelisiniz.

Bilgilendirmenizi tamamladıktan sonra şikayet konusunda eminseniz size Cimer şikayet sorgulama yapabilmeniz adına bir numara verilecektir. Bu numara sayesinde sorgulamanızın sonuçlanıp sonuçlanmadığını daha sonra internet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Günümüzde Cimer şikayet hattı numarası ücretsiz olarak tüm vatandaşlara açık bir şekilde hizmet vermektedir. Fakat alınan şikayetlerin faaliyete geçmesi adına reşit olmuş bireylerin şikayetleri değerlendirilecektir.

Aynı zamanda unutmamanız gereken bir diğer durumda Cimer şikayet hattı iletişim telefonu ile ilettiğiniz durum her zaman lehinize sonuçlanmak zorunda değil. Şikayet sonrası yapılan değerlendirmeler neticesinde olumsuz yanıt da alabilirsiniz.

Cimer Şikayet Nasıl Yapılır? Cimer Şikayet Etme Yöntemleri Neler?

Var olan şikayetleri Cimer aracılığıyla çözüme kavuşturmak adına günümüzde üç farklı yöntem mevcuttur. Yöntemler arasında cevaplanma ya da yanıt alma konusunda bir farklılık mevcut değildir. Aksine her bir yöntem benzer şekilde işleme alınma sürecine dahildir. İşte Cimer şikayet etme yöntemleri:

1- Cimer Şikayet Telefon Hattı Numarası| Cimer Şikayet Telefon Yöntemi

Daha önce de bahsedildiği üzere Cimer şikayet hattı numarası aracılığıyla kısa sürede işleminizi daha pratik şekilde hayata geçirebilirsiniz. Telefonunuzdan ALO 150 hattını arayarak öncelikle kişisel bilgilerinizi eksiksiz ve doğru vermelisiniz. Daha sonra şikayetinizi dile getirip gerekli takip adına şikayet numarası elde edebilirsiniz.

2- Cimer.gov.tr Başvuru Formu Yöntemi

En genel yöntemlerden birisi Cimer sitesi üzerinden gerekli şikayetleri yerine getirmek üzerinedir. cimer.gov.tr sitesine erişim sağlayacak bir internet bağlantınız olması yeterlidir. İnternet sitesi üzerinden kimlik doğrulaması yapmanız takdirde kısa sürede şikayetinizi ileterek, gerekli mercilerden dönüş bekleyebilirsiniz.

cimer-sikayet-hatti-numarasi

3- Dilekçe Yöntemi

Geçmişten günümüze resmi kurumlarda kullanılmak üzere oluşturulan dilekçeler bir diğer yönteminiz olacaktır. Dilekçeyi bizzat kendiniz yazarak Ankara’ya postalamanız dahilinde şikayetiniz işleme alındığında telefon numaranızdan size bilgi verilecektir. Yalnız bu yöntemde yazım hatası olmadan, doğru dilekçe kurallarına uygun hareket etmeniz gerekiyor.

A4 kağıdı üzerinde yazıp gönderebileceğiniz örnek Cimer dilekçe formu:

TC CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MAKAMINA;

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06550 Beştepe – ANKARA

Başvuran: Ad, soy ad, güncel adres ve iletişim bilgileri

Talep Konusu:

(Şikayetinizin genel konusu hakkında bilgi.)

Açıklamalar:

1-  (Ayrıntılı açıklamalar, kısa cümlelerle maddeler halinde belirtilmelidir.)

2-……

Sonuç ve Talep: Yukarıdaki nedenlere bağlı olarak belirtilen sorunların giderilmesi

Saygılarımla arz ederim.

../../.. (Güncel tarih)

4- E-Devlet Cimer Şikayet Yöntemi

Sayısız işlemin teknolojik olarak internetten gerçekleştiği günümüzde elbette Cimer şikayet hattı numarası kullanmadan, e-devlet aracılığıyla işlemlerinizi sağlayabilirsiniz. Bunun için e-devlet şifresine sahip olmanız yeterli olacaktır.

E-devlet adresine girdikten sonra arama bölümüne CİMER ya da CİMER şikayet talebi yazarak gerekli sayfaya ulaşın. E-devlet üzerinde hali hazırda kaydı bulunan kişisel bilgilerinizin doğruluğunu onaylayın. (Güncel adres, telefon kullanmıyorsanız öncesinde bilgilerinizi güncelleyin.)

Daha sonra şikayetçi olduğunuz konu hakkında ayrıntılı bilgi vererek formu doldurun ve gönderin.

Cimer Şikayet Sonucu Ne Oluyor?

cimer-sikayet-hatti-numarasi

Vatandaşların genelde düştüğü yanılgılardan birisi var olan şikayetlerin kesin olarak olumlu sonuçlanacağı yönünde olmaktadır. Yalnız Cimer şikayet sonucu duruma göre değişiklik gösteren bir yapıya sahiptir.

Genellikle Cimer şikayet konusu özellikle kişi ve toplumu tehlike altına sokacak durumlarda olumlu yanıtlarla dönüş sağlayacaktır. Kişisel menfaat ve kâr elde amaçlı durumlarda olumsuz sonuçlarla da karşılaşabilirsiniz.

Başvuru konunuz ne olursa olsun şikayet talebiniz sonrasında sonuç elde edebilmek amacıyla gerekli kişi ve kişiler tarafından şikayetiniz ele alınır. Ele alınacak bu işlem neticesinde sonucu size kısa sürede bildirilecektir.

Eğer sonucunuz olumsuzsa ekstra bir şikayette bulunmanızın çoğu zaman bir anlamı olmayacaktır.

Cimer Başvuru Sonucu Ne Zaman Gelir?

Cimer şikayet hattı numarası ya da diğer yöntemlerle yapacağınız şikayetlerin genellikle birkaç gün içinde talebe koyulduğu görülmektedir. Özellikle internet ve telefon üzerinden yapılan şikayetler daha çabuk iletilecektir.

Birkaç gün içerisinde talebe koyulan şikayetlerin cevaplanma süresi yoğunluğa göre değişiklik gösterir. Fakat ortalama olarak 15 gün olmakla birlikte en geç 30 gün içerisinde tarafınıza şikayetiniz hakkında olumlu ya da olumsuz dönüş sağlanacaktır.

Cimer Şikayet Sorgulama  Nasıl Yapılır?

cimer-sikayet-hatti-numarasi

Yapılan şikayetlerin sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenmenizin bazı yöntemleri bulunur. Genellikle güncel telefon numaranız bulunuyorsa bu yöntemle bilgilendirmeye tabii tutulursunuz. Fakat bunun dışında da tarafınıza şikayetiniz sonucu verilecek şikayet numarasını kayıt etmeniz de fayda vardır.

Cimer şikayet sorgulama sitesi üzerinden kişisel bilgileriniz ya da şikayet numaranıza bağlı olarak gelişimi takip edebilirsiniz. Şikayetinizin iletilip iletilmediği, işleme koyulup koyulmadığı ve hatta varsa sonucunu da doğrudan bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Cimer Şikayeti İptali Mümkün mü?

Her vatandaş tarafından Cimer şikayet hattı numarası aracılığıyla nasıl ki şikayet etme hakkı varsa aynı şekilde var olan şikayetlerin iptali de mümkündür. Bunun için e-devlet üzerinden işlem yapılarak şikayetin iptal talebi istenebilir. Aynı şekilde Cimer şikayet hattı numarası ALO 150 aranarak, şikayet numaranızı ileterek iptalini de gerçekleştirebilirsiniz.

Cimer’e Neler Şikayet Edilir?

cimer-sikayet-hatti-numarasi

Sistemin geniş kapsamlı olduğunu söylemek mümkün. Bu yüzden Cimer’e çeşitli konularda şikayet ve diğer işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaş ve kamu hakkında:

  • Şikayet,
  • Doğrudan ihbar,
  • İstek ve talep,
  • Görüş ve öneri belirtme,
  • Bilgi edinme gibi çeşitli seçenekleri mevcuttur.

Örneğin; yaşadığınız çevre ile ilgili görüşlerinizi belirtebilir değişim için talepte bulunabilirsiniz. Memur ya da x bir vatandaş tarafından tarafınıza yapılmış olumsuz durumları da ihbar da edebilirsiniz.

Cimer Şikayet Hattı Yorumları Neler?

Vatandaşlar tarafından başta Cimer şikayet hattı numarası ile yapılan başvurular olmak üzere tüm başvuru yöntemleri hakkında ikiye ayrılmış bir yorum skalası mevcuttur. Bir kısım vatandaşlar 2 ayı bulmasına rağmen cevap alamadığını söylerken diğer kısımda kalan vatandaşların da oldukça memnun olduğunu belirtmek mümkün.

BİMER Şikayet ile Cimer Şikayet Hattı Farkı Nedir?

BİMER; Başbakanlık İletişim Merkezi Cimer ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi anlamına gelir. Bimer günümüzde artık aktif olarak bulunmaz. Zira eskiden Başbakanlık sistemi varken aktif olarak görevini sürdürmekteydi. Yönetim sisteminde yapılan değişiklik ile Başbakanlık makamının artık olmaması tüm şikayet ve taleplerin Cimer üzerinden yürütüldüğü bilinir.

İlginizi Çekebilir: Cimer Nedir | Cimer Ne Amaçla Kullanılır| Cimer Yoluyla Şikayet ya da Talep Başvurusu Nasıl Yapılır?

YouTube video

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!