featured

Cipralex Nedir Ne İçin Kullanılır ? Cipraleks Kullananlar İçin Altın Değerinde Öneriler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antidepresan türü ilaçlar arasında yer alan Cipraleks kullanan kişiler nelere dikkat etmelidir? Cipraleks nedir ? Yan etkileri nelerdir? Cipralex ne işe yarar ? Hamilelikte cipralex kullanımı nasıl olmalıdır? Yaşlılar kaç doz kullanabilir? İşte, detaylar…

Cipralex Prospektüsü Okumak İçin Tıkla

Cipralex Nedir Ne İçin Kullanılır ? Yan Etkileri Nelerdir?

Psikiatristler tarafından çeşitli psikolojik sendromlar ve hastalıklar için reçete edilen Cipralex nedir ? Reçetesiz satışı mümkün olmayan Cipraleks oral alınan bir tablet ilaçtır. Yaygın olarak endişe bozuklukları ile mücadelede ve depresyon tedavisi için kullanılan Cipralex 10 mg yan etkileri ile de sıklıkla tartışma konusu olmaktadır. Peki, cipralex etken madde olarak ne içerir? Cipralex ilaç ile tedavi nasıl uygulanır?

1 – Cipralex Etken Madde Nedir?

Cipralex içerisinde 10 mg oranında essitalopram bulunmaktadır. Cipraleks kullananlar için tedavi sürecine bağlı olarak üç farklı sayıda paket türü bulunmaktadır. İlkinde 28 adet tablet bulunurken, ikincisinde 56 ve üçüncüsünde 80 adet tablet bulunmaktadır.

2 – Cipraleks Kullananlar En Az Kaç Yaşında Olmalıdır?

Cipralex kullanımı için minimum 12 yaşında olmak zorunluluğu bulunmaktadır. Cipralex nedir ne için kullanılır sorusunun en net cevabı ise 12 yaş üzerindeki psikolojik sorunların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır, şeklindedir.  Essitalopram olarak da adlandırılan ilaç bu ismi içeriğindei Essitalopram maddesinden almaktadır.

3 – Cipralex Fiyatı Nedir?

https://www.youtube.com/watch?v=9mrPbMlPomQ

Türkiye’de sıklıkla reçete edilen Cipralex fiyatı 32.38 Türk Lirasıdır.

4 – Cipralex Nedir Ne İçin Kullanılır?

Depresyon tedavisi ve başlangıç seviyesi endişe bozuklukları için kullanılan Cipralex 28, 56 ve 86 tablet formları mutluluk hormonunu artırmak amacı ile kullanılır. Bu noktada bir tür antidepresan özelliği taşıyan ilaç ile daha sağlıklı ve mutlu bir psikoloji amaç edinilir. Fakat her psikolojik ilaçta olduğu gibi bu ilacın da kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır.

5 – Cipralex Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Kesinlikle reçeteli olarak kullanılması gereken Cipralex kullanımı konusunda hassas davranmak gereklidir. Doktor önerisi olmadan ve kullanım şekli doğru bir şekilde öğrenilmeden başlamak tedavi sürecini aksatacaktır. Cipralex ilaç kullanımı için aç ya da tok olmak fark etmemektedir. Bu noktada da doktor tarafından bir öneri var ise ona uygun alım yapılmalıdır.

6 – Cipralex İlaç Çiğnenir mi?

Cipralex ilaç alımı sırasında yutma esas alınmalıdır. Çiğneme işlemi ile alınan ilaçlar arasında olmayan Cipraks 10 mg tablet başlangıç döneminde 2 ‘ye bölünerek 2 doz şeklinde alınabilir. Genellikle 65 yaş üzeri kişilerde yarım doz şeklinde kullanımı önerilmektedir.

7 – Yetişkinler Cipralex Kullanımı İçin Nelere Dikkat Etmelidir?

Cipralex ilaç alımı sırasında yetişkinler günde 1 defa 10 mg doz alabilir. Eğer panik atak ya da anksiyete sorunu varsa doktorun da önereceği gibi ilk hafta günde 1 defa 5 mg doz alınmalıdır. İkinci hafta ile birlikte 10 mg yani tam doza geçilmelidir.

8 – Çocuklar Cipralex İlaç Kullanabilir mi?

Cipralex yan etkileri göz önünde bulundurulduğunda  çocuklar ya da 18 yaşından küçük kişiler için Cipralex kullanımı tavsiye edilmemektedir.

9 – Hamileler Cipralex İlaç Kullanabilir mi?

Hamilelik döneminde beslenme kadar alınan ilaçların uygunluğu da önem kazanmaktadır. Çocuğun bedensel ve mental sağlığı için hamilelik döneminde ilaç kullanımı önerilmemektedir. Bu noktada son 3 ay içerisinde Cipralex ilaç da dahil olmak üzere antidepresan ilaç kullanılmamalıdır.

10 – Cipralex Yan Etkileri Nelerdir?

Her ilaçta olduğu gibi Cipralex 10 mg yan etkileri olan bir antidepresan türüdür. İçeriğinde bulunan Essitalopram maddesinden kaynaklı bir şekilde sıklıkla karşılaşılan bir takım yan etkiler söz konusudur. Bunlar şu şekildedir:

Uyku düzeninde bozulma,Ani kilo alma,İştahsızlık,Dudak ve ağız içerisinde kuruma,İshal,Kabızlık,Terleme veKaygılanma.

11 – Nadir Görülen Cipralex Yan Etkileri Nelerdir?

Cipralex yan etkileri konusunda çok sık olmasa da yaşanabilecek bazı durumlar söz konusudur. Bunlar,

Dudakta şişme,Yüz kızarıklığı,Nefes darlığı,Sersemlik,Mide ağrısı ya da bulantı,Kas kasılması,Kanamalar yaşanması,Saldırgan tavır veBurun kanaması.

Serotonin hormonunu artıran Cipralex, opsesif kompulsif anksiyete bozukluğu ve depresyon hastalarını tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Olası yan etkileri arasında sıklıkla yaşanan mide bulantısı durumunda herhangi bir şey yapmaya gerek yoktur. İlk alınlarda yaşanabilen bu durum devam ediyor veya sık sık tekrar ediyorsa doktorunuza danışmanız kalp ve sinir sağlığınız için önem teşkil etmektedir. Yaygın anksiyete bozukluğu için kullanılan film tablet şeklindeki ilaç serotonin sendromu için de kullanılmaktadır. Siz de herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuz ile görüşmeli ve onay almalısınız.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!