featured

Çok İnce Saçlılar için En Uygun Saç Modelleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu zaman kalıtım yoluyla çoğu zaman da farklı nedenlerden dolayı, kişilerin saçların ince ya da çok ince telli olabilmektedir. İki saç cinsinin de birbiriyle benzerlikleri olmasına rağmen, saç stili ya da saç kesimi konusunda birbirinden ayrılan yönleri bulunmaktadır.

Çok İnce Saçlılar için En Uygun Saç Modelleri

Çok ince telli saçlar ile ince saçlar arasında önemsiz gibi görünse de önemli bir fark bulunmaktadır. İnce saç; her bir saç telinin çapının küçük olması, çok yumuşak ve hacim eksikliği olan saçlar anlamına gelir. Yani ince saçlar, şeklini hızlı bir şekilde kaybeder.

İnce saçlar, seyrek saçlar olarak da tabir edilmektedir. Bunun anlamı da kafada daha az folikül olması demektir. Düzgün şekilde sabitlenmesi gereklidir. Eğer düzgün şekilde kafa derisine sabitlenmezse, kafa derisi, saçın bazı bölgelerinden görünme tehlikesi oluşturur. Konu ince telli saç olunca, çok ince telli saçlar nasıl kesilmeli, sorusu da merak edilen bir sorudur. Bu yazımızda, bu sorunuza da cevap vermeye çalışacağız.

Saçlar Neden Çok İncedir?

Her saç tipinin kendine özgü özellikleri bulunur. Saçların çok ince olmasının birçok nedeni bulunmaktadır.

  Yaşlanıyor olmak   Sinir sisteminin stres halinde olması     Sağlıksız yapılan diyetler       Aşırı kilo kaybı       Kafa karalanmaları     Alkol ve tütün maddelerinin kullanımı   İç hastalıklar     Kemoterapi       Saçlara uygun olmayan bakım ürünleri

Birçok kişi, saçın dökülmeye başlamasıyla kellik başlayacağını düşünmektedir. Ancak saçların günlük ya da mevsime bağlı olarak dökülmesi normaldir. Bu konuda en iyi çözüm ise, ileri saç problemleri için uzmana başvurmaktır.

İnce Saçlara Kısa ve Uzun Saç Modeli

Çok ince telli saçlar için hem uzun hem de kısa saç modelleri uygundur. Uzun saç stilinden hoşlananlar, her zaman kısa kesim yaptıracak diye bir kural yoktur. Burada önemli olan uzunluğun korunmasıdır. 

Çok İnce Saçlara Uygun Saç Modeli

Çok ince telli saçlar için en uygun saç modeli, katları olan ve dokusu olan saç modelidir. Bunun nedeni ise saça hafiflik ve aynı zamanda hacim kazandırmasıdır. Çok ince saçlarda sarı saçlar, koyu saçlardan daha kalın görünür. Bu yüzden bronde ve balyaj renklendirme ve vurgular, saçı daha kalın gösterecektir.

Klasik ya da Asimetrik Saç Kesimi

Çok ince telli saçlar nasıl kesilmeli, sorusuna verilebilecek en güzel cevap olarak bu kesim modeli gösterilebilir. Klasik ya da asimetrik saç kesiminde bob kesim saç modelleri uygundur. Kenarları düz olmalıdır.

Pixie Saç Kesimi

Çok ince telli saçlar sahip olan kadınları mucizevi şekilde havalı gösterecek saç kesimidir. Model vermek kolaydır. Biraz köpük ya da sprey sayesinde, oldukça havalı ve daha fazla saç görünümüne sahip olunur.

Çok İnce Telli Kıvırcık Saç Modeli

Çok ince telli saçlar da kıvırcık olanlar bukleler, saçları daha havalı ve hacimli göstermektedir. Telleri çok ince kıvırcık bir saç için katlı kesimlerle daha kolay şekil verilebilir. Çok ince saçlarda, ışık dalgaları, bukleler, hacimli örgü modelleri, kıvrımlı topuzlar, en doğru saç stilleridir.

Çok İnce Saçlar İçin Peruk

Çok ince telli saçlar sahip kadınlar, bazı durumlarda saç stilleri ya da saç kesimleri, istenilen sonucu vermez. Böyle bir durumda çok ince telli saçlar için peruk ya da saç uzatma uygulamaları, kullanılabilir.

Peruk ya da toppersların birbirinden farklı çeşitleri bulunur. Şaçın şekillendirilmesi ve hacim artırmak için, en uygun peruk ya da topperslar kullanılabilir. Özellikle saç dökülmesinin yaşandığı bölgelerde kullanılacak topperslar, mükemmel bir sonuç verecektir.

Çok İnce Saçlara Topuz Model

Çok ince saçlara kullanılabilecek en iyi saç modeli topuzlardır. Bunun için iyi hazırlanmış bir insan saçından hazırlanan hazır topuzlardan kullanarak, saçınızı daha dolgun ve hacimli göstermek mümkün olmaktadır.

Çok İnce Saçlara Takma Saç

Birçok kadın saçlarını daha dolgun ve hacimli göstermek için, saçları çok ince olsa da uzantılar yani takma saç uzantıları yaptırmaktadır. Saç uzantıları olsa da saçlar sağlıklı şekilde uzamaya devam eder. Ancak burada takma saçın doğru şekilde uygulanması ve doğal saça zarar vermemesi gereklidir.

Tüm bu işlemlerin dışında çok ince saçlar için tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Saç maskeleri, masajlar, vitamin kürleri gibi uygulanacak birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

Profesyonel olarak mezoterapi, kriyoterapi, ampul tedavisi gibi yöntemlerle saçın daha dolgun ve sağlıklı olmasını sağlayacak, hacim katacak tedaviler denenebilir.

Daha gür telli saçların da bakımı aslında zordur. Saç bakımı her saç türünde düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Sadece saç bakımı yapmak bile daha iyi bir görünüm elde etmenizi sağlar. İnce saçlar daha dağınık bir görünüme sahip olsa da doğru saç modelleri ile bu görünümü düzeltmeniz mümkün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!