featured

Country Mutfak Dekorasyonu Önerileri ile Mutfağınızda Nostalji Havası Essin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Modern ve klasik yaşamın bir arada olduğu rüstik bir havaya sahip olan Country mutfak dekorasyonu sağladığı doğallık ve sıcacık bir yuva hissinden dolayı her zaman için yoğun talep edilen mutfak modelidir. Her bütçeye uyan Country mutfak birçok kültür ile harmanlanma özelliği de sunan bir tarzdır. Amerikan, Fransız ve İngiliz olmak üzere 3 farklı modele sahip olan Country mutfak modeli her yıla ve her döneme damgasını vuran mutfak stili olarak karşımıza çıkıyor.

Country Mutfak Dekorasyonu Önerileri ile Mutfağınızda Nostalji Havası Essin!

Dünyanın en sevilen dekorasyon fikirleri arasında yer alan Country dekorasyon uygulamaları mutfakta da ayrı bir hava ortaya çıkarmaktadır. İşte, en güzel Country mutfak dekorasyonu fikirleri ve detayları

1 ) Amerikan Fransız ve İngiliz Stilleri Country Mutfak Dekorasyonu

Amerikan tarzı Country mutfak dekorasyonu ülkemizde çok fazla tercih edilen bir tarz değil, ahşabın yoğun olarak kullanıldığı model kaba hatlara sahip ama doğallık hissinin yanında sıcaklık hissi de sunuyor. Fransız Country mutfak modelinde zarafet ön planda olup mutfaklara enerji ve hareket sağlayan renkler, desenler, kumaşlar, dekorlar ve dolaplar ince işçilik ve toprak renginin hakim olduğu bir sunumdadır.

Ayrıca kır yaşamını ve doğayı anlatan kırmızı ve hardal sarısı da Fransız Country mutfaklarda sık kullanılan renk seçenekleri. İngiliz stilinde ise ferahlık, sakinlik ve dinlendirici bir atmosferin hakimiyeti karşımıza çıkıyor.

2 ) Farklı Kültürlerin Harmanlandığı Stillerdir

Biraz nostalji, biraz samimiyet ama sıcacık bir aile mutfağı isteyenler için en ideal mutfak stili Country mutfak dekorasyonu. Her ne kadar Amerikan, Fransız ve İngiliz modelleri ile belirlenmiş olsa da Country mutfaklar farklı kültürlerin harmanlandığı stillerdir dolayısı ile bir Akdeniz mutfağı ya da Anadolu’nun o mistik havası da mutfak seçiminde belirleyici olabilir.

3 ) Shaker Tarzı Contry Mutfak Dolapları Modelleri

Country mutfaklarda kullanılan dolaplar genellikle shaker tarzı mutfak dolaplarıdır, hem modern hem de klasik uyumuna sahip olan shaker tarzı bir hayli popüler. Boyalı ya da boyasız dolaplar, çerçeve içi kapaklar için masif ahşap ya da bağımsız mutfak dolapları her biri mutfak modeli için değerlendirilmesi mümkün olan seçeneklerdir.

Ayrıca Country mutfak stilinde açık raflarda son derece yoğun kullanılır ama mutfağın tamamında açık raf kullanmak istemeyenler en azından çay setlerinin kullanıldığı bölümlerde açık raf kullanmalı. Ahşap mutfak dolabı modelleri ile kullanılan country mutfak dolapları dünyanın her yerinde ilgi toplamaktadır. Farklı renklerdeki mutfak dolap modelleri ile tasarlanan country tarzı mutfak tasarımlarında kırmızı , kahve ve krem rengi hakimdir. 

4 ) Tezgah Seçimi Önemli Bir Yer Tutar

Tüm mutfak modellerinde olduğu gibi Country mutfak dekorasyonu içinde tezgah seçimi önemli bir yer tutar, mermer ya da ahşap tezgahların daha sık kullanıldığı stilde mermer parlak olmamalı. Mat mermer mutfağa ayrı bir cazibe katarken, seçimi granitten yana yapacaksanız o halde kırmızı, krem rengi ya da kahverengi tonlarını belirlemek gerekir.

Kompozit tezgahta mermer görünümü verecektir; ancak biraz daha maliyeti yüksek bir seçim olacağından usta bir tezgahçıdan destek almak lazım. Ahşap tezgahlar ise oldukça fazla bakım gerektiren tezgah tercihidir. Ama bakımı diğer malzemeye göre daha kolaydır. Country mutfak stilinde malzemeleri farklı alanlarda farklı olarak kullanmakta söz konusu örneğin çizilme ve ısınma ihtimali daha yüksek yerlerde mermer kalan kısımlarda ahşap malzeme kullanılabilir.

Country mutfak modelleri ile modern mutfak tasarımlarını bir araya getiren dekorasyon firmaları mutfak tezgah arası dekor ürünlerine de yer vermektedir. Ahşap mutfak tezgahı modellerinin de kullanıldığı bu tarzda beyaz renk de çokça tercih edilmektedir.

5 ) Uygun Bir Zemin Döşemesi Seçilmeli

Country mutfak stilinde dikkatli seçim yapılan yerler ise zeminlerdir, en uygun olan desenli karolar olsa da temizlemesi pratik ve uzun ömürlü taş ya da etkileyen bir tarza sahip ahşap zemin kaplaması da seçilebilir. Yerden ısıtmalı mutfak modellerinde ise tercih yer karoları ya da yapay ahşaplar olmalıdır. Kısacası uygun bir zemin döşemesi için büyük oranda kullanım rahatlığı ön plana çıkar. Zeminde herhangi bir değişiklik yapmak yerine istediğiniz tarzda ve yıkaması kolay halı ya da kilim seçimi de oldukça favori bir seçim olarak karşımıza çıkmakta.

6 ) Biraz Nostalji Biraz da Kimlik Katmak

Mutfağına biraz nostalji biraz da kimlik katmak isteyenlerin tercihi olan Country tarz için yalnız mobilyalar ile yetinmemeli, seçilen aksesuarlarda tasarımı ve dekorasyonu tamamlayan unsurlar olmalı. Antika bir saat, bakır aksesuarlar, nostaljik bir mutfak avizesi mutfağa yaşanmışlık havası katacak ve geleneksel bir ortam oluşturmanızı destekleyecektir.

7 ) Perde Seçimi Cama Göre Belirlenmeli

Mutfaktaki çalışma alanı olan tezgah, lavabo ve ocak kombinin de tarz genellikle üçgen şeklinde tasarlanır. Bu üçgen mutfakta geçirilen zamanda daha az enerji harcanmasını sağlar. Bu nedenle ocağınız, tezgahınız ve lavabonuz bu üçgen çalışma alanına göre belirlenmeli hatta mutfakta oluşturulan ada bunu sağlamak içinde değerlendirilmelidir.

YouTube video

Country tarzda dekore edilen mutfaklar perde seçimini cama göre belirlemek gerekir ama çiçekli ya da ekose desenler sıklıkla kullanılır, kısa camlarda katlamalı uzun camlarda ise farbalı kumaş perdeler kullanılmalı.

8 ) Tek Bir Model Mutfak Düşünülmemeli

Country tarz dendiğinde tek bir model mutfak düşünülmemelidir. Birçok farklı stilde karşımıza çıkan Country tarzı yaşam alanlarına ve bölgelere göre şekilleniyor. Ülkemizde en sık kullanılan tarz kırsal dekorasyona sahip mutfaklar, doğallığın ön planda olduğu, denizi ve güneşi yansıtan sıcacık mutfaklar Türkiye’nin seçimi. Country mutfak istenildiği gibi farklı şekiller ile harmanlanan birçok bölgeyi bir araya getirerek tasarlanan şekillerde dizayn edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!