CRM Programı (CRM Yazılımı)
CRM Programı (CRM Yazılımı)

CRM Programı (CRM Yazılımı)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CRM programı; müşteri bilgileri, şirket temsilcileri etkileşimleri, satın alımlar ve hizmet talepleri gibi müşteri verilerini toplar. Sonrasında bu verileri analiz eder. Diğer yandan CRM programı satış yapılan pek çok sektörde kullanılır ve CRM araçları satışa yardımcı araçlar olarak görülebilir.

CRM Programı Nedir?

CRM, müşteri ilişkileri yönetimi kelimesinin İngilizce karşılığından gelmektedir. Customer Relationship Manager’ın kısaltmasıdır. CRM, işletmelerin iş akışlarını takip edip yönetmesi ve geliştirmesi için kullanılan bir yazılım ürününe verilen isimdir. Net bir şekilde “CRM yazılımı nedir?” sorusunu soran kullanıcıların alabileceği en temel cevap budur.

Aynı zamanda CRM yazılımı; işletmelerin faaliyet alanlarına, işletme altyapısına, müşteri ve çalışan sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Bundan dolayı CRM programı, esnek yapıya sahiptir ve kişiye göre özelleştirilebilir.

Soluto CRM Entegrasyonu

Müşteri yönetimine dikkat etmek firmaların en önem vermesi gereken noktalardan birisidir. CRM yazılım geliştirme programı bulut ve hibrit model olarak oluşturulabilmektedir. Bu durumlar müşterinin istekleri esas alınarak yapılmalıdır. Aksi takdirde müşteri ile olan iletişiminiz zedelenebilir.

Soluto, CRM hizmeti veren firmalar arasında öne çıkmayı başaran nadir markalardandır. Bu başarının ardında da uzman bir kadro ve profesyonel hizmet yatmaktadır. Ayrıca Soluto, sektördeki en iyi CRM yazılımı hizmeti veren firma olarak bilinir.

Müşteri İlişkileri Yazılımı Özellikleri

CRM sistemleri, en büyük ve en hızlı büyüyen kurumsal uygulama yazılımı örneklerinden birisidir. Dolayısıyla CRM çözüm sistemlerini kullanarak da daha fazla potansiyel müşteri ve satış gerçekleştirme olasılığı da artıyor. CRM yazılımı kullanmadan önce bazı özelliklerine dikkat etmeniz de gereklidir. Bu özellikler şu şekildedir:

  • CRM yazılımı kullanışlı olmalıdır. Aksi takdirde insanlar çözüm için CRM kullanamaz.
  • Bütçenize uygun olmasına özen göstermelisiniz ve yatırım getirisi sağladığından da emin olmalısınız.
  • Diğer yazılım sistemleri ile entegrasyon sağlamalıdır.
  • İhtiyaç duyulan kapsamlı müşteri görünümü için tutarlı veriler sunulmalıdır.

Bu özellikleri dikkate alarak CRM programı edinebilirsiniz. Soluto, yukarıdaki özelliklerin hepsini kullanıcılarına rahatlıkla sunabilmektedir. Aynı zamanda Soluto CRM yazılım fiyatları bazında müşterilerini mağdur etmemeye özen gösterir.

CRM Programı Kimler İçindir?

CRM programı, genellikle satış araçları olarak görülmektedir. Zaman içerisinde ise bu çözümler erişimlerini genişletmiştir. Şu anda pazarlama, e-ticaret ve müşteri hizmetleri departmanlarının vazgeçilmez parçası haline gelmeyi başarmıştır. Küçük, orta ya da büyük işletmelerin hemen hepsinin CRM programı kullanması en doğrusudur. Ancak eğer “CRM programı kimler içindir?” şeklinde bir liste yapılırsa bu şöyle olur:

  • Satış, pazarlama ve muhasebe ekiplerine sahip firmalar
  • Fiyat teklifi ve fatura gönderen firmalar
  • Verimliliklerini ve müşteri memnuniyetlerini artırmak isteyen firmalar

Yukarıdaki özellikler eğer size ve firmanıza uyuyorsa, CRM programı edinmeyi kesinlikle düşünmelisiniz.

Neden CRM Programı Kullanmalısınız?

Şirketlerin CRM programı kullanması için birçok neden bulunmaktadır. Bu nedenler ise sadece yukarıdaki CRM yazılımı faydaları ile sınırlı değildir. Programı kullanmanın hem müşteriler hem de firmalar için sayısız avantajı bulunur. Dolayısıyla yaptığı işi ciddiye alan ve büyümek isteyen her şirket CRM sistemi kullanmalıdır.

Excel tablosu ya da notlar kullanarak müşterileriniz yönetmek çok da mümkün değildir. Işık hızında yaşanılan bir dünyada müşterileriniz sizden sorunlarını oldukça kısa bir sürede çözmenizi isteyecektir. CRM programı size bu noktada yardım edebilecek en güçlü araçtır.

Ayrıca daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz sayfamızı inceleyebilirsiniz;

https://www.soluto.com.tr/crm-yazilimi/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!