featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Korona Tedbirlerini Açıkladı: Hafta Sonu Tam Kapanma Uygulanacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs nedeniyle alınan yeni tedbirleri kabine toplantısı sonrasında açıkladı. Covid-19 vaka ve ölüm sayılarının artmasından dolayı yapılan toplantıda yeni tedbir kararları alındı. Yeni gelen tedbirler kapsamında hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonu ise tam kapanma uygulanacak. Cuma akşamı saat 21.00’de başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması, Pazartesi günü saat 05.00’te son bulacak.

Hafta Sonu Tam Kapanma Uygulanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında açıkladığı yeni tedbir kararları arasında hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması da bulunuyor. Bu tedbirlere göre; hafta içi günlerinde sabah 05.00 ile 21.00 arasında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonu günleri de tam kapanma uygulanacak. Tam kapanma, Cuma günleri akşam saat 21.00’de başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması, Pazartesi günü sabah saat 05.00’da son bulacak.

Yeni Kısıtlamalar Salı Akşamından İtibaren Geçerli Olacak

Koronavirüs salgını kapsamında yeni alınan kısıtlama kararları, 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak. Salı günü itibari ile hafta içi günlerinde saat 21.00 sonrasında sokağa çıkmak yasaklanacak. Market, manav ve kasap gibi yerler, belirli saatlerde hizmet verecek ve kısıtlamalardan muaf olacak.

Yeni Koronavirüs Tedbirleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yeni tedbir kararlarını açıkladı. Yeni kararların açıklanmasından önce Erdoğan, en etkili tedbirin kendimizi korumak olduğunu ifade etti.

Salgın tedbirlerine harfiyen uyulmasının beklendiğini söyleyen Erdoğan, salgının olumsuz etkisinin azaltılması için insan hareketliliğini en aza indirmenin gerekliliğini ifade etti. Erdoğan, konuşmasının sonrasında Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni koronavirüs kısıtlamalarını açıkladı. İşte maddeler ile yeni koronavirüs kısıtlamaları:

Hafta içi akşam saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacakHafta sonu için Cuma akşamı saat 21.00 ile Pazartesi sabah 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak AVM’lere girişler HES koduyla gerçekleşecek 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşım aracı kullanamayacak Cenazelere ve nikahlara katılım 30 kişi ile sınırlı olacak Restoranlar paket servis dışında hizmet vermeyecek Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecek

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!