featured

Dermapen Uygulaması Nedir | 8 Adımda Dermapen Nasıl Yapılır Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dermapen uygulaması, ciltteki pürüzlü görünümün giderilebilmesi için yapılan bir bakım türüdür. Yoğun tempo, çevresel koşullar ve yaşlanma ciltte bazı pürüzlerin meydana gelmesine neden olacaktır. Buda zaman içerisinde ciltte yüzeysel çizgilerin, çatlakların, akne izi ve lekelerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Güzellik kişinin fizyolojik ve psikolojik görünümünü direkt olarak etkilediği için, mutlaka bir tedavi yönteminin benimsenmesi gerekecektir. Bu noktada akıllara ilk gelen bakım uygulaması Dermapen olarak öne çıkmaktadır. Peki Dermapen uygulaması nedir? Dermapen nasıl yapılır? İşte yanıtlar…

Dermapen Uygulaması Nedir? Dermapen Ne İşe Yarar?

Dermapen uygulaması özel bir cihaz kullanımı ile yapılabilmektedir. Mikro iğneleme özelliği bulunan bu cihaz, yüzün tamamına uygulanarak cildin yenilenmesini desteklemektedir. Cildin epidermis tabakası, yüzde görünen en üst tabakadadır. Burada meydana gelen hasarlar, ciltteki kollajen yapımını olumsuz yönde etkilemektedir.

Dermapen uygulaması yapılması ile birlikte bu bölgedeki kollajen yapımı olumlu yönde etkilenecektir. Böylece kollajen birkaç ay içerisinde bölgedeki kusurlu yüzeyi büyük ölçüde ortadan kaldırabilecektir. İşte, Dermapen ne işe yarar sorusunun yanıtı bu şekilde verilebilecektir.

1- Dermapen Tedavisi Ne Amaçla Yapılır? Dermapen Nasıl Yapılır?

Dermapen tedavisi genellikle yüzeysel çizgiler, akne, leke ve çatlak görünümünün büyük ölçüde azaltılabilmesi amacıyla yapılabilmektedir. Birkaç defa yapılması önerilen Dermapen uygulaması, 3 ve üzeri sayıda uygulandığında ciltte inanılmaz bir değişimin ortaya çıkmasını sağlayabilecektir.

Dermapen, mikro boyutlarda diyebileceğimiz iğneli bir yapıya sahiptir. Bu yapı cildin epidermis tabakasına uygulanarak, hasarın giderilebilmesini ve kollajen üretiminin tetiklenebilmesini sağlayacaktır. Cihazın üzerinde bulunan mikro iğnelerin, yarattığı acı hissi de minimum seviyededir. Bu kapsamda işlemin acısız ve minimum düzeyde bir ağrı hissi uyandırdığını söyleyebilmek mümkündür.

2- Dermapen Öncesi Sonrası Bir Değişim Oluyor mu? Dermapen Sonrası Cilt Nasıl Olur?

Dermapen uygulaması 3 ve üzeri işlem sonrasında ciddi bir değişim yaratmaktadır. Dermapen öncesi sonrası değişim fotoğrafları incelendiğinde, bu fark açıkça görülebilmektedir. Dermapen sonrası cilt nasıl olur? Dermapen uygulaması sonrası cilt bir süre pembe renkli kızarık bir görünüm sunmaktadır.

Bu kızarıklığın sebebi, cildin beslenmesinin arttırılabilmesi ve dolaşımın desteklenmesidir. Böylece cilt hızlı bir şekilde kendini yenileme sürecine girer. Ciltteki bu kızarıklığa bir süre minimum düzeyde bir acı hissi eşlik edebilir. Ancak bu belirtiler 2-3 gün içerisinde tamamıyla ortadan kalkabilecektir.

3- Dermapen Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Tüm bu bilgiler sonrasında değinilmesi gereken bir diğer konu elbette ki Dermapen gerçekten işe yarıyor mu konusudur. Aslında dermapenin nasıl sonuç vereceği tercih edilen cihaz ve güzellik merkezine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bazı güzellik merkezleri iyi bir cihaz ile çalışmadığı için Dermapen uygulaması ile alınabilecek verimin maksimum düzeyde olması ne yazık ki mümkün değildir. Dermapen uygulaması vücutta alın, kaz ayakları, kaş bölgesi, göz altı torbası, üst dudak bölgesi ve çene gibi yüzün tüm bölgelerine uygulanabilecektir.

4- İşlem Sırasında Kullanılan Dermapen Cihazı Hangisi Olmalıdır?

Dermapen cihazı adı altında birçok marka ve modelin bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür. Dermapen cihazları genellikle kalem gibi ince ve uzun formda tasarlanan ürünlerdir. Marka konusunda net bir bilgi içeriği veremesek de, Dermapen uygulaması için kullanılan cihazların ağırlıklı olarak Dr. Pen markasına ait olduğunu söyleyebilmek mümkün olacaktır.

YouTube video

Sağlık kontrollerinin tamamlanması ile piyasaya sunulan bu marka, birden fazla model içeriğine sahiptir. Ayrıca birçok güzellik merkezi tarafından tercih edildiği için olumlu sonuçlar alındığı da rahatlıkla paylaşılabilecektir.

5- Dermapen Yaptırdım Bir Şey Olur mu? Dermapen Uygulaması Zararları Nelerdir?

Dermapen yaptırdım, bir şey olur mu? Dermapen başarılı bir cihaz ve deneyimli güzellik merkezi çalışanları tarafından yapıldığı takdirde hiçbir olumsuz sonuç doğurmaz. Ancak seçilen cihaz ve tercih edilen güzellik uzmanı sebebiyle Dermapen ciltte yaraların ve morarmaların oluşmasına neden olabilir.

YouTube video

Dermapen uygulaması şeker hastaları, alerjik reaksiyon ve enfeksiyon bulunan kişilerde yapılamaz. Bunun nedeni ciltte farklı reaksiyonların görülebilmesi ve enfeksiyonun tüm vücuda yayılması gibi komplikasyonların ortaya çıkma olasılığıdır.

6- Dermapen Yaptıranlar Ne Diyor? Bu İşlemi Yaptıranlar Memnun mu?

Dermapen yaptıranlar tarafından paylaşılan mesajlar ağırlıklı olarak olumlu geri bildirimlerden ibarettir. Ancak bu işlem sonunda bazı olumsuz durumlarla karşılaşan kişilerin bulunduğunu da söylemek mümkündür. Özellikle alerjik bünyelerde yapılan Dermapen uygulaması ciltte aşırı tahriş ve kızarıklığın ortaya çıkmasına neden olabilir. Ancak doğru bir kişi ve cihaz ile uygulanan Dermapen işleminden memnun olmayan kişi sayısının bir hayli az olduğunu söylemek mümkündür.

7- Dermapen Fiyatları 2021 | Dermapen Fiyat Bilgisi Nedir?

Dermapen uygulaması için verilen fiyat bilgisi tercih edilen cihaz ve güzellik merkezine bağlı olarak farklılık göstermelidir. Güzellik alanında isim yapmış merkezlerden talep edilen Dermapen uygulaması daha yüksek fiyat içeriklerine tabiidir. Genel olarak Dermapen fiyatları 2021 itibariyle 500 ila 1500 TL aralığında farklılık göstermektedir.

8- Bonus: Evde Dermapen Yapılır mı? Evde Dermapen Nasıl Yapılır?

YouTube video

Peki evde Dermapen nasıl yapılır? Evde Dermapen uygulaması yapılması önerilen bir durum değildir. Çünkü kişi cihazı ve gerekli malzemeleri temin etse de tek başına bu işlemi yapamayabilir. Bu işlemin yapılabilmesi için mutlaka bir kişinin daha varlığına ihtiyaç duyulur. Ayrıca dermapende tecrübe ve hassas çalışma özeni son derece önemlidir. Aksi takdirde alınan verim ve sonuç memnun edici düzeyde olmayabilir. Bu kapsamda Dermapen uygulaması kesinlikle güzellik merkezleri ve tecrübeli ellerden hizmet alınarak yaptırılmalıdır. Gece cilt bakımı önerileri için yazımıza mutlaka göz atın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!