featured

Gece Cilt Bakımı Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gece bakımı yatmadan önce yapılması gereken bir rutindir. Uyurken bile cildinize özen göstermeniz önemlidir çünkü cildinizin en çok beslenmeye ihtiyaç duyduğu zamandır. Geceleri su ve ışık eksikliği nedeniyle cilt nemini daha hızlı kaybettiği için gece bakım rutini yapmak önemlidir. Ayrıca çevreden gelen kirlilik, kir, duman, klima veya ısıtma gibi çevresel etkenlere de maruz kalır. Bu nedenlerden dolayı daha fazla nemlendirilmeye ve kirleticilerden korunmaya ihtiyaç duyar.

Gece bakım rutini ile cildinizi sağlıklı ve genç tutabilirsiniz. Gece bakımı rutini, daha büyük bir cilt bakım rutininin bir parçasıdır.

Gece bakım ürünleri, cildinizin sadece geceleri değil, gündüzleri de sağlıklı ve genç kalmasına yardımcı olmak için retinol, hyaluronik asit, peptitler ve antioksidanlar gibi bileşenlerle çalışır. İsterseniz gündüz cilt bakımı ürünlerine de bakabilirsiniz.

Bir gece bakımı rutini, gün içindeki kirleri gidermek için cildi temizlemeyi, nemi hapsetmek için nemlendirici bir gece bakımı krem veya serum ve cildi gece boyunca korumak için bir yüz losyonu içermelidir.

Gece kremleri genellikle yağsızdır ve geceleri kuru cildi nemlendirdiği gösterilen bileşenler içerir. Gece serumları tipik olarak kremlerden daha yoğundur ve zamanla kırışıklıkları azalttığı kanıtlanmış bileşenler içerir. Yüz losyonları, gece boyunca fazladan hidrasyon ihtiyacı olmayanlar için daha hafif bir seçenektir.Özellikle kış aylarında cilt için gece kremi/losyonu/serumu çok önemlidir.

Gece Bakım Ürünlerinde Tercih Edilen İçerikler

-Retinol:  Kırışıklıkların görünümünü azaltabilen ve kolajen üretimini uyarabilen güçlü bir antioksidandır.

-Hyaluronik Asit: Kırışıklıkların azalmasına ve cildinizin taze görünmesine yardımcı olur. Akne ve kuruluk gibi diğer sorunlara da yardımcı olabilir.

-Peptitler:  Peptitler cilt büyümesi ve onarımı için önemlidir. Ayrıca, daha sağlıklı bir cilde yol açabilecek hücre döngüsünü iyileştirmeye yardımcı olurlar.

– A Vitamini: Bu bileşen yara iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve akne tedavisinde kullanılabilir.

– C Vitamini: Serbest radikallere karşı savaşmaya yardımcı olur ve kırışıklıkları azaltır. Ayrıca koyu lekelere veya yaşlılık lekelerine (cildinizdeki kahverengi lekeler) de yardımcı olabilir.

– Niacinamide: Bu bileşen cildinizi nemlendirir ve doğal bariyerini onarır, bu da gün içinde daha az yağlı olmanızı ve geceleri daha az sivilcelenmenizi sağlar.

 Gece bakımı ürünleri için ise Yves Rocher, Sephora, Myepique.com.tr gibi sitelerini inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!