featured

Reptilian Nedir? Reptilianlar Teorisi Hakkında Bilgiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reptilian nedir? Reptilian var olduğu iddia edilen bir tür sürüngen cinsi olup insan şekline girebildiği düşünülen canlılardır. Bu yazıda reptilianlar hakkında tarafsız olarak bilimsel kaynaklardan yapılan araştırmalar derlenmiş ve bilgilerinize sunulmaktadır.

Reptilianlar bazı kaynaklarda reptoid olarak da adlandırılıyor. Farklı kaynaklarda kertenkele insanları, reptilodiler, saurianlar (Draconians) olarak da adlandırılıyorlar. Bu sürüngenimsi insanımsılar son yıllarda pek çok fantezi bilim kurgu, üfoloji ya da komplo teorilerinde sıklıkla yer aldılar.

YouTube video

Reptilianların var olduğunu savunan fikre göre, bu kertenkele adamlar şekil değiştirebilme yeteneğine sahip uzaylılardır. Reptilianlar insan formuna girerler ve insan toplumlarını maniple edilerek siyasi güç kazanır. Esas amaçları insan ırkını kontrol ederek Dünya’ya sahip olmaktır. Bu teori ilk kez David Icke tarafından ortaya atıldı. İnsanlardan farklı olarak yarı zihin kontrolü yaptıkları söylenen bu ırk hakkında işte detaylı bilgiler.

David Icke ve Reptilian Teorisi

YouTube video

David Icke 29 Nisan 1952 doğumlu İngiliz asıllı profesyonel bir komplo teorisyendir. Daha önceleri futbolculuk ve spor yayıncılığı yaparken, daha sonra komplo teorileriyle gündeme gelmiştir. Bu konuda kendisine inanarak destekleyen büyük kitleler bulunmaktadır. Basında videoları ve yayınları ile çok ciddi ilgi çekmiştir. David Icke’nin reptilianlar ile ilgili olarak yazmış olduğu 20’den fazla kitabı ve çok sayıda DVD’si vardır. 25’den fazla ülkede ilgilenen dinleyicilerine ders vermiştir. En uzun verdiği derste 10 saat boyunca kesiksiz olarak dinleyicileri ile görüşmüştür.David Icke yazılarında, videolarında ve söylemlerinde defalarca, çeşitli Dünya liderlerinin reptilian olduğunu ve / veya bu özelliklere sahip olduğunu belirtmiştir.

Bu teori David Icke tarafından ilk kez 1999 yılında ortaya atıldı. David Icke bu teorisinde uzun boylu kan içen, vücut biçimini değiştirebilen reptilianlardan bahsetti. Bu reptilianların Alpha Draconis yıldız sisteminden geldiğini öne sürdü. Bunların yer altında yaşadıklarını ve insanlığa karşı bir komplo teorisi yürüttüklerini belirtti.

YouTube video

David Icke Dünya’daki pek çok güçlü ve zengin kişinin, reptilianlarla ilgili olduğunu iddia ediyor. David Icke Rothshild’ler hanedanı, Bush ailesi, İngiliz Kraliyet ailesi gibi çok nüfuzlu kişilerin reptilianlardan olduğunu öne sürüyor.

Icke komplo teorilerini benimsetmekte oldukça başarılı bulunuyor. Reptilianlar hakkında anlatım yaptığı videolar ve paylaşımları çok fazla ilgi görüyor. 47 Ayrı ülkede kendisini destekleyen insan grupları bulunuyor.

2013 Yılı İtibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir ankette toplumun % 4’lük bir kısmının David Icke’ın fikirlerinin desteklediği ortaya çıktı.

Reptilianlar ve Edebiyat

YouTube video

Syracsuse Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü Michael Barkun sürüngen komplosu fikrinin ilk kez Robert Howard filmlerinde öne sürüldüğünü düşünüyor.

‘’Reptilian’’ların ilk görüntülenmesi ile ilgili haber Ağustos 1929’da Weird Tales’de yayınlandı Bu yayından sonra Howard’ın ‘’The Shadow Kingdom’’ isimli hikayesinde bu durum daha detaylı işlendi.

Daha sonra bu hikayeyi destekleyici bir eser olarak ‘’Atlantis ve Lemuria’nın Kayıp Dünyaları’’ yazıldı. Yine bu temayı esas alarak Helen Balavtsky, ‘‘Sır Doktrini’’ adlı eserinde reptilianlar ile teosofik fikirler üzerine yazılar yazdı. Bu yazıda 1888’de Lemurya kıtasında çok güçlü bir uygarlığı kurmuş ve yürütmekte olan ejderha ya da kertenkele ( Kısaca reptilian) erkeklere atıf yapılmaktadır.

Howard’ın eserinden reptilianlar insanları taklit edebilen yeraltı geçitlerinde yaşayarak, orada beslenen insanlığın içine karışarak onları kontrol etmeye çalışan varlıklar olarak tasvir edildi. ( Yılan kafalı insan vücutlu yaratıklar olarak gösteriliyorlardı)

Daha sonra Clark Ashton Smith yazılarında reptilian erkeklerini tasvir ederken, H.P. Lovecraf’ın tasvir ettiği altyapıları kullandı. Daha sonra Howard ve Lovecraft birlikte koordineli olarak ‘’Cthulhu Mythos’’ un yapıtını ortaya çıkardılar.

Reptilians’larla ilgili olarak daha sonra 1940’lı yıllarda Maurice Doreal, insan gibi bedenlerle yılan görünümlü kafaların birleştiği ‘’Gobi’nin Gizemleri’’ başlıklı bir yazı yayınladı. Burada reptilianların insan biçimi almadaki becerisinden de söz ediliyordu…

Bu yaratıklar Dorealin’in ‘’Zümrüt Tabletler’’ şiirinde de yer aldı. Bu tabletlerde Atlantisli Rahip, Kralı Thoth tarafından yazılmış Zümrüt tabletlere atıfta bulunuyordu.

Uzaylılar Tarafından Kaçırılma

Uzaylılar tarafından kaçırıldıklarını öne süren insanların, zaman zaman reptilian türü yaratıklarla temasta bulunduklarını iddia ettikleri bilinmektedir.

Bu konuda yayınlanan ilk raporlardan bir tanesi Polis memuru Ashland’a aitti. Ashland 1967’de hipnoz altında reptilan görünümüne sahip yaratıklar tarafından kaçırıldığını ve reptilianların bir takım kurduklarını söyledi.

Bu bilgiler hipnoz altında verilmiş olduğu için, Polis memuru Ashland’ın doğru söylediği düşünülse de, bu konu çok tartışmalıdır. Ashland kendisini kaçıran yaratıkların göğüslerinin sol kısmında kanatlı yılan amblemi olduğunu öne sürüyordu.

Politik Alanda Reptilian Benzetmeleri

Aşağıdaki örnekler Amerikan toplumunda reptilian benzetmelerinin ne kadar yaygın olduğunu hatta üst düzey konuşmalarda dahi bir şekilde yer aldığı konusunda bir fikir vermek için derlenmiştir. Örnekler şunlardır:

Mine Sota’da Komedyen Al Franken ile Senatör Norm Coleman arasında yapılan 2008 yılı seçimlerinde seçmenlerin, Coleman’ın rakibi Franken tarafından yazılmış ‘’Kertenkele İnsanlar’’ ( Lizard People) dan etkilendikleri için Franken’e oy verdiği öne sürüldü.Daha ileri bit tarihte Lucas Davenport yine politik konuşmalarında Kertenkele Adaylar ve Kertenkele Halkı ile ilgili espriler yapmaya devam etti.Şubat 2011 ‘de Opie ve Abathony radyo programında komedyen Louis C.K., şaka yollu olmak üzere Amerikan eski savunma bakanı Donald Rumsfield ve Dick Chaney’e insan etini yiyen kertenkeleler olup olmadıkları sorusunu yöneltti. Rumsfield bu soruya cevap vermeyi kabul etmedi. Bunun üzerin C.K. bunu bir suçun kabulü olarak değerlendirdi. Kertenkele adamların bazı konuları cevaplamak istemediklerini çünkü yalan söylemelerinin mümkün olmadığının altını çizerek, eğlendirici konuşmasını sürdürdü.4 Mart 2013 yılında ABD Başkanı Barrack Obama’nın koruması olan bir güvenlik ajanının alışılmışın dışında biri olduğunu belirten bir video yayınlandı.

Popüler Kültürde Reptilianlar

Amerikan toplumunda reptilian’ların ne kadar yaygın bir fikir olduğu ve ciddiye alındığını gösteren bir takım popüler kültür derlemeleri şunlardır:

Amerikalı senarist yazar ve yapımcı Kenneth Johnson tarafından ‘’ Ziyaretçiler’’ olarak adlandırılan bir filmde soykırımcı ve istilacı bir takım reptilian uzaylılarının Dünya’yı ele geçirmeye çalıştığını ve direniş grubunun reptilianları durdurmaya uğraşırken, başka bir grup insanın da kişisel güçlerini ve servetlerini arttırmak için reptilianlar ile işbirliği yaptığını öne sürüyor.1981 Yılında Prens Charles ve Prenses Diana evlendikten 3 yıl sonra 1984’de bir TV dizisi yayınlandı Bu dizide Charles evlenmeden önce öldürüldüğü halde Reptilian olan ziyaretçiler Charles ve Diana arasında planlanan bir düğünü anlatıyordu. Bu diziye ilham veren kişinin David Icke olduğunu düşünmek zor değil.İngiltere’de yayınlanan bir başka TV reality şovu sırasında, sürüngenlerin Dünya’yı yönetme fikri üzerine konuşmasını yayınlamak için Ovie Soko programına seve seve ara verdi.

Görüldüğü gibi Reptilian fikri son derece ilgi çekici ve bu fikri kabul etmeye yatkın pek çok insan bulunuyor. Bu nedenle konu sansasyonel özelliğin daha uzun süre devam ettirecek gibi görünüyor…

Ayrıca mart 2020 tarihli bu içeriğimizde yer alan ve farklı yeni bir ırk olarak görülen reptilian ırkı nedir gibi soruların cevapları hakkında daha fazla bilgi almak için verdiğimiz youtube videolarınıza youtube sitesine giriş yaparak izleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. evreni insana has sanmak ve evrimin sadece dünya ile sınırlı olduğunu düşünmek tanrı’ya hakarettir.dünyanın yönetimi ve onların hayat akışı bir kurgu içinde sürüp giderken sadece şahsi kaygılarla oyalanmak başa geçirilmiş çorabın farkında olmamaktır.3000 yıl önceki mağara resimlerinde bile ayrı türler var iken onların insanların üzerinde bir egemenliğinin olmamasını basın yayın organlarının fantezi diye nitelendirip üstünü örtme çabası son derece aşikar bir delildir.ne hayat insanların kısır dünyası ne evren başıboş bir sistem.tanrıların savaşı her yerde ve savaşın boyutu nasıl sınır tanımıyorsa tanrıların kendi gerçekliğini dayatmaları da o denli kaçınılmaz acıya boğacağı bir ontolojik hakikat olarak yegane kalıcılıktır.

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!