Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri? Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri? Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalı Çapkını kitabı, şu sıralar Star Tv ekranlarında yayınlanan Yalı Çapkını dizisi ile büyük bir popülarite kazandı. Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir’in başrollerini paylaştığı bu dizi, Cuma gününün reyting rekortmeni oldu. Dizinin ilginç hikayesi, partnerlerin eğlenceli uyumu izleyicinin beğenisini toplarken kitabın kim tarafından yazıldığı da bir hayli araştırıldı. Yalı Çapkını kitabı ile ilgili verilen bilgilere gelin birlikte bakalım.

Yalı Çapkını Kitabı Konusu Ne? Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri

Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri? Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Yalı Çapkını adlı kitap yazar Burhan Cahit’e aittir. Kitabın Dr. Gülseren Budayıcıoğlu ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Yalı Çapkını kitabı, konu olarak çok çapkın olan ve sonrasında aradığı aşkı bulan bir erkeğin yaşamını anlatmaktadır. Yalı Çapkını dizisine uyarlanan kitap ise Gülseren Budayıcıoğlu’na aittir.

Bilindiği üzere Budayıcıoğlu ünlü bir psikiyatr ve yazardır. Öncelikle mesleği boyunca pek çok hastanın tedavi sürecini üstlenen yazar, sonrasında bu sıra dışı hikayeleri kaleme almıştır.

Yalı Çapkını dizisi konusu evlenmek zorunla kalan iki kişinin hikayesini anlatmaktadır. Kitaba göre Korhanlı ailesinin Halis Ağa’sı el bebek gül bebek büyütülen ve çok çapkın olan oğulları Ferit’in evlenmesini ister.

Gaziantepli ailenin büyükleri Antep’e giderek, oğulları için en uygun gelini araştırmaya başlar. Bunun için hamamı tercih eden ailenin kadınları, oğulları için istedikleri geline karar verir. Gelinin ailesine durum açıldıktan sonra, isteme için gün verilir.

Antep’e gelmişken gezmek isteyen Ferit, antep fıstığı alacağı bir dükkanda Seyran’la karşılaşır. Belli etmese de ilk görüşte Seyran’a hayran olur. Güzelliği ile büyülenen Ferit, Seyran’dan aradığı yüzü bulamaz. İsteme günü gelip çattığında Suna çok heyecanlıdır.

Heyecandan eli ayağı titreyen Suna, elindeki tepsiyi olduğu gibi devirir. Utancından koşarak uzaklaşırken, imdadına Seyran yetişir. Seyran’ı görür görmez tanıyan Ferit annesine Suna ile değil Seyran ile evlenmek istediğini söyler. Oğlunun bu söylemine şok olan kadın, utana sıkıla konuyu Seyran’ın babasına açar. Kazım’ın kabul etmesiyle Seyran ve Ferit resmen nişanlanır.

Yalı Çapkını Kitabı Kimin Hikayesi? Yalı Çapkını Kitabının Yazarı Kimden Esinlenmiş?

Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri? Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Yalı Çapkını kitabı kimin hikayesi ve gerçek mi? Budayıcıoğlu’na ait Yalı Çapkını hikayesi  de belirtildiği gibi gerçek bir hikayeden esinlenilmiştir. Budayıcıoğlu o dönemde kendisine başvuran bir danışanının hikayesini kaleme alarak, okuyucuları ile paylaşmıştır. Budayıcıoğlu danışanları ile ilgili genel bilgiler vermekten kaçındığı için kitabın başrollerinin kimler olduğu ne yazık ki bilinmemektedir.

Yalı Çapkını Dizisi Hangi Kitap Uyarlaması?

Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri? Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Yalı çapkını kitabı Budayıcıoğlu’nun mu? Yalı Çapkını dizisine konu olan hikaye, dizi yayınlandığı ilk günden itibaren izleyici tarafından da büyük ilgi görmüştü. En çok okunan kitaplar arasında yer alan Budayıcıoğlu kitaplarının, pek çok hikayesi TV’ye de uyarlanmak istedi. Bu hikaye ise Burcu Alptekin adındaki senarist tarafından TV’ye uyarlanırken, OGM Pictures imzalıdır.

Bu hikayenin hangi kitaptan uyarlandığı bilinemiyor. Bunun yanı sıra Budayıcıoğlu’nun Kırmızı Pelerin adındaki romanında yer alan hikayelerden biri olduğu konuşuluyor. Kısacası ekim sonunda okuyucu ile çıkması planlanan bu kitapta, Yalı Çapkını dizisine konu olan hikaye hangisi bilebileceğiz.

Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri? Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Budayıcıoğlu’na ait Yalı Çapkını kitabının sonunun nasıl bittiği bilinemiyor. Budayıcıoğlu’nun yeni çıkan kitabında bu dizinin konusunu yansıtan hikaye hangisi bulunduktan sonra, hikayenin sonunun nasıl biteceği öğrenilebilecektir. 

Dizinin nasıl biteceği ise aslında hikayeye bağlı değildir. Birçok kitap uyarlaması dizide, hikayeye bağlı kalınmamaktadır. Birçok dizide reytinglere ve izleyicinin beklentisine göre bir senaryo yazılmakta ve bu senaryo ile sonuna karar verilmektedir. Yalı Çapkını oyuncuları ile dikkat çeken önemli yapımlardan biridir. 

Yalı Çapkını Hikayesi Ne? Yalı Çapkını Kitabının Özeti

Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri? Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Bu diziye konu olan hikayenin ne olduğu bilinemiyor. Bu kapsamda bu hikayenin özetini paylaşabilmek mümkün değildir.

Ancak dizi, genel olarak birbiriyle evlenmek zorunda bırakılan ancak zaman içerisinde birbirine büyük bir aşk duyan iki gencin hikayesini konu edinmektedir. Dizide bu konu eğlenceli bir şekilde işlendiği için, birçok izleyici daha ilk günden başrollerin uyumundan fazlası ile etkilendi.

Yalı Çapkını Kitabı Oku | Yalı Çapkını Kitabı PDF

Yalı Çapkını Kitabı Kimin Eseri? Yalı Çapkını Kitabı Sonu Nasıl Bitiyor?

Burhan Cahit’e ait olan Yalı Çapkını kitabını PDF olarak indirmek isterseniz, online platformları kullanabilirsiniz.  Yalı Çapkını dizisinin konu edindiği, Budayıcıoğlu kitabı ve hikayesini öğrendiğimizde ise yazıyı güncelleyeceğiz. Beklemede kalın, iyi seyirler!

Yalı Çapkını dizisi konusu nedir, oyuncu kadrosunda kimler var merak ederseniz yazımız ilginizi çekebilecektir.

9
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
3
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Kitap okumak istiyorum:)

  2. Gözəl

    Cevapla
  3. Muhtesem eser okumK hcun sabirszlaniram

  4. Kıtabi okumak istiyorum

  5. Bu aşk pelinin hakkiydi

    Cevapla
  6. Kitapin iki aşk kahramanlari ferit ve Pelin.kitapin sonunda pelin intihar eder…

  7. 18 Ocak 2023, 18:14

    çok güzel yaaaaaa

    Cevapla
  8. Kitabı oxuyan olsa benede yazsın rica ediyorum

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!