featured

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Doğal Yöntemler ile Diş Ağrısına Elveda Deyin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanın neresi ağrırsa canı oradadır demiş Atalarımız. Ağrıların en kötülerinden biri de hiç kuşkusuz diş ağrısıdır. Peki diş ağrısına ne iyi gelir? İşte, detaylar!

Dex-Forte Nedir Ne İçin Kullanılır? Dex- Forte Fiyat Bilgisi Nedir?

Diş ağrısı oldukça acılı bir ağrıdır. Öyle ki insanın yaşam kalitesini bir anda düşürür. Dişin ağrıması, gündelik işlerimizden de bizi alıkoyarak, hayatımızı fazlasıyla etkiler. İnsanın neresi ağrırsa canı oradadır demiş Atalarımız. Ağrıların en kötülerinden biri de hiç kuşkusuz diş ağrısıdır. Peki diş ağrısına ne iyi gelir? İşte, detaylar!

Diş Ağrısına Doğal Çözümler

Gecenin bir yarısı yanağınız da inanılmaz bir ağrı ile kalktınız. Öyle bir ağrı ki, hem dişiniz hem başınız hem kulağınız, hem de dişiniz ağrıyor. Çekmeyen bilmez! derler ya, işte aynen öyle bir haldesiniz. Peki ne yapacaksınız? Tabi ki öncelik olarak doğal yöntemlere başvuracaksınız. İşte, diş ağrısına ne iyi gelir, sorusunun en kapsamlı cevabı sizlerle!

Dex-Forte Nedir Ne İçin Kullanılır? Dex- Forte Fiyat Bilgisi Nedir?

Dex-Forte Nedir Ne İçin Kullanılır? Dex- Forte Fiyat Bilgisi Nedir?

2/12

Maydanoz

Maydanoz

Maydanozun ödem attırma özelliği yanında iltihap sökme özelliği de vardır. Saplarını çiğneyerek ağrınızı bir nebze de olsa azaltabilirsiniz.

3/12

Diş Fırçalamak

Diş Fırçalamak

Diş fırçalamak diş ağrısına oldukça iyi gelir. Ancak macun ile değil, bol tuzlu bir suya diş fırçanızı batırarak ağrıyan bölgeyi nazik şekilde fırçalamanız gerekmektedir.

4/12

Sarımsak Suyu

Sarımsak Suyu

En güçlü doğa antibiotik olan sarımsak, diş ağrısına çok iyi gelir. Yapmanız gereken tek şey 3-4 diş sarımsağı ezip çıkan suyu steril ettiğiniz parmağınız ile ağrıyan bölgeye sürmektir. Bu yöntem hem dişinizde ki mikrobu kırar, hem de kısa sürede ağrınızı dindirir.

5/12

Siyah Çay

Siyah Çay

Diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun yanıtlarından biri de hiç kuşkusuz siyah çaydır. Siyah çayın antiseptik özelliği diş ağrısının hafiflemesinde yardımcı olur. Hem pamuk yardımıyla ağrıyan bölgeye uygulayabilir, hem de çayını içebilirsiniz.

6/12

Oksijenli Su

Oksijenli Su

İyi bir iltihap temizleyici olan oksijenli suyu isterseniz direk ağrıyan bölgeye uygulayabilir, ya da su ile karıştırarak gargara yapabilirsiniz.

7/12

Soğan Suyu

Soğan Suyu

Soğan çok güçlü bir antibiyotik olmasının yanı sıra, içerisinde diş ağrısına iyi gelen birçok madde barındırmaktadır. Soğanın suyunu sıkarak ağrıyan bölgeye uygular iseniz, ağrınız hafifleyerek geçecektir.

8/12

Limon Suyu

Limon Suyu

Limon suyu faydaları arasında diş ağrısını geçirmek de vardır. Limon, damarları büzüştürerek ağrıyı hafifletir.

9/12

Karanfil Yağı

Karanfil Yağı

Karanfil doğal uyuşturma etkisine sahiptir. Dilerseniz karanfili dişinizin kenarına koyarak ağrıyı hafifletebilirsiniz. Karanfil yağı ise karanfilin kendisinden daha keskin bir ağrı kesici özelliğe sahiptir.

10/12

Ağrıyan Bölgeye Buz Uygulamak

Ağrıyan Bölgeye Buz Uygulamak

Ağrıyan dişin olduğu yere buz kompresi uygulamak, şişen dişi indireceği için ağrıyı da azaltma da yardımcı olacaktır. Ayrıca buzun uygulandığı yeri soğuğun etkisiyle uyuşturması da ağrının geçmesinde faydalı olur.

11/12

Tuzlu Su İle Gargara Yapmak

Tuzlu Su İle Gargara Yapmak

Tuz çok güzlü antiseptik özelliğe sahip olmasıyla bilinir. Bir su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz atın, karıştırın ve bu suyla gargara yapın ağrınız hafifleyecektir.

12/12

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!