featured

Diş Estetiği: Estetik Dolgu Nedir? Estetik Dolgu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estetik görüntü hem kadınların hem de erkeklerin önem verdiği bir durumdur. İnsan yüzü direk göründüğü için insan vücudunda en belirgin bölgedir. Gözler, burun, ağız yapısı insanın en fazla dikkat ettiği bölgedir. Bu yüzden de estetik görünüm kadınlar ve erkekler için oldukça önemlidir. Ağız bölgesinde en fazla özen gösterilen bölge dişlerdir. Bu durumda insanlar diş estetiği konusunda oldukça hassastır. Diş estetiğinde en çok dikkat edilen durum ise estetik dolgu olmasıdır. Estetik dolgu, hastanın diş renginde hazırlanan ve özel ışık ile dişe yapıştırılarak estetik görünüm sağlanarak yapılan dolgulardır.

Diş estetiği, insanların kendini daha iyi hissetmesi için ihtiyaç duyulan bir işlem olmaya başlamıştır. Gülüşünün güzel olmadığını ve yüzünün, dişleri yüzünden kötü göründüğünü düşünen birçok kişi diş estetiğini ve hatta estetik dolguyu düşünmektedir.

Estetik dolgu hangi durumlarda uygulanmaktadır?

Çürük dişler ve kırık dişleri onarmak için,Diş üzerinde bulunan renk bozuklukları için,Ayrık diş durumlarında,Diş boyutunu uzatmak için veÖzel gülüş tasarımı yapmak için estetik dolgu uygulanabilmektedir.

Diş estetiği yaptırmak isteyen kişilerin en merak ettiği konulardan biri estetik dolguların dişlere ya da diş etlerine zarar verip vermediğidir. Estetik dolgu yapılırken dişlere en az miktarda aşındırma işlemi uygulanarak dolgu yapılır. Bu yüzden estetik dolguların diş ve diş etlerine zararı yoktur.

Estetik dolgunun avantajı ve dezavantajı nedir?

Estetik dolgu avantajları arasında ilk olarak dişlerin doğal görünüme sahip olması en önemli noktadır. Estetik dolgular ortalama dişin yapısına göre 15 dakika ile 1 saat arasında uygulanmaktadır.

YouTube video

Tek seansta bitirilen estetik dolgu uygulamaları da bulunmaktadır. Her yaş grubuna uygulanabilir olması ve diğer estetik uygulamalara göre daha uygun olması dolayısıyla oldukça avantajlı bir uygulamadır. Estetik dolgu fiyatları uygulanacak tedavi ve malzemeye göre değişiklik gösterir. Ancak yine de diğer dolgu uygulamalarına göre daha ekonomiktir. Estetik dolgunun herhangi bir dezavantajı yoktur.

Estetik dolgu kullanımı nasıl olmalıdır?

Estetik dolgunun ömrü ortalama 5-10 yıl arasında değişir. Dişlerin lekelenmemeleri ve yüzeyin daha pürüzsüz olması için diş cilası yapılmalıdır. Bunun yanında estetik dolguların kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlar:

Çok sert yiyecekler yenilmemelidir.Dişlerle sert yüzeyli nesneler ısırılmamalıdır.Estetik dolgu yapılan dişlerin bakımına dikkat edilmelidir.Diş ipi kullanılmalı, estetik dolgulu dişler için üretilmiş diş fırçası yardımıyla ve diş macunu kullanarak doğru şekilde fırçalama işlemi gerçekleştirilmelidir.

Tüm bunların dışında dişlerde herhangi bir diş beyazlatma ve diş teli gibi ekstra yapılması düşünülen uygulamalarda ya da diş ağrısı olması halinde diş hastanesine giderek diş hekimliği bölümünden randevu alınıp tedavi ettirmek gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!