featured

Diş Teli Fiyatları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastanın diş ve çene bozukluk durumu, uygulanacak olan tedavi yöntemi, kullanılan materyal ve diş hekiminizin tecrübesi bu etkenlerden bazılarıdır. En net diş telleri fiyatları hakkında bilgi alabilmeniz için bir ortodonti uzmanına muayene olmanız gerekmektedir. Unutmayın diş teli uygulaması uzman tecrübesi gerektirir.

2021 yılı güncel verilere göre diş teli fiyatları; 4.000₺ ile 9.000₺ aralığındadır. Tek çeneye uygulandığında fiyatlar 3.000₺ ile 5.000₺ aralığında değişiklik gösterir. Diş telleri sadece diş çapraşıklıklarını değil çene ve diş dizilimindeki bozuklukları da tedavi eder. Ortodonti tedavisinde çok metal materyaller kullanılsa da bunun dışında başka tedavi yöntemleri de mevcuttur.

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları belirlenirken birçok etken vardır. Hastanın hangi tedavi yöntemine ihtiyacı olduğu ve hangi tedavi yönteminin, hangi çeneye ne kadar süre uygulanacağı fiyatı belirleyen en önemli faktördür. Bunun dışında kullanılacak malzeme kalitesi, markası, başvurduğunuz hekimin tecrübeleri fiyatın değişmesinde etkilidir.

Diş Teli Nedir?

Ortodonti, bozuk olan diş ya da çene yapısına müdahale edip istenilen düzene getirilmesini amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Çene yapısında var olan bir bozukluk mevcutsa bunun da giderilmesini sağlar. Sadece dizilim ve çene bozukluklarına değil, çıkmayan ya da kırılan dişlerde de kullanılan bir yöntemdir.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ortodonti uzmanına muayene olduktan sonra dişleriniz diş teli takmaya uygun bir hale getirilir. Çürük ya da diş taşı temizliği gibi sorunlar varsa bunlar halledilir. Daha sonra uygun görülen tedavi yöntemi uygulanır.

Dişler, tellerin baskı yaptığı yönlere doğru çene kemiği üzerinde milimetrik hareketlerle istenilen pozisyona gelir. Bu milimetrik hareketleri oldukça yavaş yaptığı için uzun bir süreç vardır. Bu süreyi milim milim ilerleme kaydederek tamamlar.

Ortodontik Tedavisi Süresi

Ortodonti tedavi süresini en belirleyici kılan, diş ve çenenizdeki bozukluğun ne kadar olduğudur. Uygulanan tedavi yöntemine ve tellerinize ne kadar iyi baktığınız, yediklerinize ve içtiklerinize ne kadar dikkat ettiğiniz bu süreyi belirleyen önemli etkenlerdir.

Ortodonti tedavisinin ne kadar süreceğini en iyi hekiminize muayene olarak bilebilirsiniz. Ortodonti uzmanını tedaviden alınan verime bağlı olarak bu süreyi kısaltıp uzatabilmektedir. Genele bakıldığı zaman en erken 6 ay en geç 24 ayda tedavi süreleri tamamlanır. Ortalama olarak 18 ay diyebiliriz. Çocukların çene gelişimleri tam oturmadığı için yetişkinlere göre çocuklarda daha hızlı sonuç alınır.

Diş Teli Çeşitleri

Ortodonti alanında kullanılan dört adet tedavi yöntemi vardır. Bunlar metal diş teli tedavisi, şeffaf diş teli tedavisi, lingual ortodonti ve şeffaf plaklardır.

Metal Diş Teli Tedavisi

Diş teli tedavileri arasında en eski ve en yaygın olan tedavi yöntemidir. En sağlam ve dayanıklı olan tedavi yöntemidir diyebiliriz. Metal braketler dişlerin ön yüzüne yapıştırılarak uygulanır. Dişlerin dış yüzeyinde olduğu için ilk başta alışmakta zorlanılabilir.

Dışarıdan bakıldığında direkt belli olan bir tedavidir. Yetişkin hastalar estetik kaygısı taşıdığı için yetişkinlerden ziyade çocuk hastalara daha fazla uygulanan bir tedavi çeşididir. En hızlı sonuç alınacak tedavi yöntemi metal diş telleridir.

Metal Diş Teli Tedavisi Fiyatları

Metal diş teli tek çeneye uygulandığında fiyatı 2.000₺ ile 4.000₺ aralığında iken, iki çeneye uygulandığında fiyat 2.000₺ ile 8.000₺ aralığında değişiklik göstermektedir.

Şeffaf Diş Teli Tedavisi

Şeffaf diş teli tedavisi, metal diş telleriyle aynı işlevi görmektedir. Fakat metal diş telleri daha fazla sıkılabildiği için şeffaf braketlerin tedavi süreci daha uzun sürer. Estetik kaygısı olanlar için tamamen görünmez olmasa da metal braketlere oranla daha az belirgindir.

Şeffaf Diş Teli Tedavisi Fiyatları

Şeffaf diş teli tek çeneye uygulandığında 3.000₺ ile 5.000₺ fiyatı aralığında iken, iki çeneye uygulandığında fiyat 3.000₺ ile 8.000₺ aralığında değişiklik göstermektedir.

Lingual Ortodonti

Bir başka deyişle görünmez diş teli olarak da bilinir. Bu tellerdeki metal braketler dişin dış yüzeyi yerine iç yüzeyine takılır. Braketler dişin iç yüzüne takılı olduğu için ağız bakımı konusunda biraz daha zor olan bu teller en çok estetik kaygısı taşıyan kişilerin kullandığı yöntemdir. Dışarıdan bakıldığında teller asla görünmez. Diş teli çeşitleri arasında en pahalı olanı lingual ortodontidir.

Lingual Ortodonti Tedavisi Fiyatları

Lingual diş teli tek çeneye uygulandığında 5.000₺ ile 8.000₺ fiyatı aralığında iken, iki çeneye uygulandığında fiyat 8.000₺ ile 15.000₺ aralığında değişiklik göstermektedir.

Şeffaf Plak

Şeffaf plaklar diğer tedavi çeşitleri gibi telli ortodonti tedavisi değildir. Şeffaf plak, daha az bozukluklar için uygulanan tedavi yöntemidir. Plaklar ağzınızın ölçüsü alınarak 3d yazıcıda seri üretimi yapılır.

Bu diş plağını düzenli olarak günde yaklaşık 19- 20 saat takılırsa tedavi hızı istenilen şekilde ilerler. Seri üretimi yapılan plakların her kalıbı farklı şekildedir. Dişlerinizdeki düzelmeye göre bu plaklar sırayla takılır. 15 günde bir plakların değişmesi gerekmektedir. Bu tedavi yöntemi de diğer yöntemlere göre pahalıdır. Çünkü hastaya estetik açıdan konfor sağladığı gibi yeme-içme ve ağız bakımı konusunda da büyük avantaj sağlar.

Diğer tedavilerde tellerin arasında yemek artığı kalırken ve tellerle diş temizliğini en ince ayrıntısına kadar önemserken bu plak yemek yerken çıkartılabildiği için bu sorunu ortadan kaldırıyor. Ayrıca braketlerin zarar görmesi gibi bir korkunuz olmadığı için istediğinizi tüketebiliyorsunuz.

Şeffaf Plak Tedavisi Fiyatları

Şeffaf plak tedavisi tek çeneye uygulandığında 3.000₺ ile 5.000₺ fiyatı aralığında iken, iki çeneye uygulandığında fiyat 5.000₺ ile 8.000₺ aralığında değişiklik göstermektedir.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş teli tedavisi sonrası dişlere beyazlatma işlemi gerekir. Diş beyazlat işlemi ev tipi ve ofis tipi olarak 2 şekilde yapılır. Diş beyazlatma fiyatları hakkında diğer detaylı yazımıza göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!