featured

Diziseverler Eşcinsel Karakterleri Seviyor mu? Aşk 101 Dizisi Oyuncuları Arasındaki Eşcinsel Karakter Tartışması!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Nisan 2020 tarihinde yayına başlayan  Aşk 101 dizisi , sinema ve dizi sektöründe yer alan eşcinsel karakterler konusunu tekrar gündeme getirmiş oldu.Televizyon kanallarında ve internet tabanlı dizi arşivlerinde yayınlanan dizi, film ve programlarda canlandırılan eşcinsel karakterler , Türkiye gündemini oldukça meşgul etmişti. Tartışmalara neden olan bu konuda Türk halkına online bir platform üzerinden bir anket yapıldı. 

Netflix ve RTÜK Karşı Karşıya Geldi

Dünyanın en çok abonesi olan yayın şirketi Netflix ile RTÜK arasında gergin diyaloglar gerçekleşmeye devam ediyor. Cinsel içerikli, aile yaşamını olumsuz etkileyecek örnekler içeren ya da eşcinsel karakterler canlandırılan dizi ve filmler nedeniyle aralarında anlaşmazlık olan Netflix ve RTÜK paylaşımları sosyal medyada tartışmaların gelişmesine neden olmuştu. 

Eşcinsel Karakter İçeren Aşk 101 Dizisi

YouTube video

Netflix tarafından yayınlanan Aşk 101 dizisi içerdiği eşcinsel karakterler ile Türkiye gündeminde ciddi bir yer edinmişti. Dizide yer aldığı iddia edilen bir eşcinsel karakter ülke magazin ve TV programlarının odak noktası olmuştu. Dizide yer aldığı söylenen söz konusu karakterin RTÜK uyarısı sonucunda Netflix tarafından çıkarıldığı ve yine Netflix yayınları arasında olacak olan Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin tamamen iptaline karar verildiği iddia edilmektedir. 

Aşk 101 Dizisi Beklendiği Gibi Çıkmadı

Hakkında eşcinsel karakter barındırdığı iddia edilen gençlik dizisi Aşk 101 yayın hayatına başladı. Dizinin yayınlanması ile gündeme getirilen karakter sorununun asılsız bir haberden başka bir şey olmadığı da ortaya çıktı. İddialara göre RTÜK tarafından uyarı alan dizi ekibi, eşcinsel karakteri diziden çıkardı. Ayrıca aynı talep sonucunda Şimdiki Aklım Olsaydı yapımı yayına girmeden iptal edildi. 

Dizi ve Sinema Tutkunları Eşcinsel Karakterleri Seviyor mu?

Online bir ortamda yapılan dizi ve film severlerin eşcinsel karakterlere olan tutumu hakkındaki anket sonuçları oldukça ilgi çekti. 3000 kişinin katılım gösterdiği anket sonucuna göre diziseverlerin yüzde 47’lik bir bölümü söz konusu karakterlerden rahatsız olmaktadır. Geriye kalan yüzde 53’lük kısım ise karakterlerin bu özelliğinin kendilerini rahatsız etmediğini belirtmişlerdir.

Sadece Netflix değil Türkiye TV sektöründe de eşcinsel karakterlerin çok uzun bir süre boyunca yer alması ve bir kısmının adeta bir efsaneye dönüşmüş olması, iki sonuç arasındaki farkın neden bu kadar az olduğunu göstermektedir. 

Aşk 101 1. Sezon Başladı

Bir tür gençlik dizisi olan Aşk 101 bir Türk yapımı Netflix projesidir. Eşcinsel karakter içerdiği konusundaki tartışmalar ile birlikte Aşk 101 yayından kalkacak mı sorusu da gündemi epey bir meşgul etti. Fakat bu sorunun asılsız olduğu dizinin yayınlanan ilk bölümü ile birlikte ortaya çıktı.  Aşk 101 izle – Dizilla internet kanalı üzerinden diziyi izlemek isteyen gençlik dizisi tutkunları, bu sıra dışı yapım ile oldukça zaman harcayacak gibi duruyor. 

Aşk 101 1. sezon kaç bölüm sorusu gündeme gelirken, dizinin ilk bölümünü beğenen dizi severler aşk 101 2. bölüm izle araması ile arama motorlarını oldukça meşgul etti.  Aşk 101 1. sezon 2. bölüm izlemek isteyen kişiler Netflix internet sitesini ziyaret ederken bir yandan da Aşk 101 OYUNCULARI hakkında merak ettikleri şeyleri Aşk 101 – ekşi forumu üzerinden paylaşmayı da unutmadı. 

Aşk 101 OYUNCULARI

Türkiye gündemine bomba gibi düşen Aşk 101 dizisi oyuncuları Nisan 2020 ‘den beri büyük bir heyecanla takip edilmektedir. Klasik gençlik dizisi konseptinin dışına çıkan bu dizi hem Türkiye hem de dünya çapında ses getirdi. Öyle ki Aşk 101 2. sezon ne zaman sorusunun cevabını verebilmek isteyen Netflix ekibi, dizi çekimlerinde hem ilk hem de ikinci sezonu tamamlamak üzere olduğunu açıkladılar. İşte, Aşk 101 OYUNCULARI !

1 – Mert Yazıcıoğlu – Sinan

Kara Gül dizisi ile Türkiye dizi sektöründe büyük bir yer edinen Mert Yazıcıoğlu, Aşk 101 dizisinin Sinan karakterine can vermektedir. 10 Mayıs 1993 tarihinde İstanbul’da doğan genç oyuncu yakışıklılığı ile de genç kızların ilgi odağı olmayı başarmaktadır. 

YouTube video

İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Yazıcıoğlu’nun oyunculuk serüveni Sumru Onat’ın kurduğu Cast Ajansı ile başladı. Ard arda dizi ve sinema projelerinde boy gösteren Mert Yazıcıoğlu kimdir , nerelidir soruları ise magazin düşkünlerinin en çok sorduğu sorular arasında yer aldı. 

2 – Kubilay Aka – Kerem

1995 yılında İstanbul’da doğan Kubilay Aka,  Aşk 101 Kerem karakterine can vermektedir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı Yönetimi Bölümü mezunu olan genç oyuncu Vatanım Sensin ve Çukur dizileri ile kendisine büyükçe bir hayran kitlesi oluşturmuştur. 

3 – Alina Boz – Eda 

Paramparça dizisi ile hem Türkiye hem de dünya dizi sektörüne adını yazdıran Alina Boz , Aşk 101 Eda karakterine can vermektedir. Öğretmeni ile ilişkisi olan bir karakteri canlandıran genç oyuncu dizinin en sivri karakterleri arasında yer almaktadır. 

4 – Selahattin Paşalı – Osman

Aşk 101 Osman karakterine can veren Selahattin Paşalı, daha önce oynadığı Kalp Atışı dizisi ile de gündemde uzun bir süre yer etmiştir. 1990 yılında Bodrum’da dünyaya gelen genç oyuncu Craft Oyunculuk ile profesyonel bir oyunculuk eğitimi almayı başarmıştır. 

5 – İpek Filiz Yazıcı – Işık

Dizide Işık karakterine can veren  İpek Filiz Yazıcı kimdir sorusu magazin dünyasını alt üst etmeyi başardı. Ekranlar için çok yeni ve çok güzel bir yüz olan İpek Filiz Yazıcı, 2001 yılında doğmuş 19 yaşında bir oyuncudur. Güzel oyuncunun ilk deneyimi ise Babam ve Ailesi dizisi ile gerçekleşmiştir. 

6 – Pınar Deniz – Burcu

Aşk 101 Burcu karakterine can veren Pınar Deniz Adana’da doğmuş ve İstanbul’da büyümüş bir oyuncudur. İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra Sil Baştan dizisinde Evrim karakterini canlandırmış ve Murat Dalkılıç’a ait Yani müzik klibinde oynamıştır. 

7 – Kaan Urgancıoğlu – Kemal

Kara Sevda dizisinde Kemal karakterini canlandıran Kaan Urgancıoğlu yine Kemal ismi ile dizi severlerin karşısına çıkıyor. Kötü adam karakterini ustaca oynaması ile tanınan yetenekli oyuncu 1981 yılında İzmir’de doğmuştur. Karaoğlan ve Kampüsistan dizisi başkarakteri oynadıktan sonra Kara Sevda ‘nın Kemal’i olan oyuncu dizi sektöründe tanınan yüzler arasındadır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!