featured

Doğal Diş Beyazlatma Teknikleri ile Sağlıklı Gülüşlere Kavuşun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğal diş beyazlatma teknikleri, diş macunundan istediği sonucu alamayan birçok kişinin başvurduğu yöntemlerdir. Evde bulunan basit malzemelerle hazırlanan kürler sayesinde çok daha temiz ve beyaz dişlere kavuşmak imkansız değil. Kendinize uygun tarifleri hazırlayıp dişlerinize uyguladığınız takdirde çok sağlıklı gülüşlere kavuşabilirsiniz. Kimsenden korkmadan ve çekinmeden fotoğraflarda harika pozlar verebilirsiniz.

Dişlerinize istediğiniz beyazlığı kazandırmak için hazırlayacağınız kürler doğal meyvelerden oluşmaktadır. Her mevsim bulunan meyveleri tarif edildiği şekilde hazırlamanız ve kullanmanız yeterli olacaktır. Ardından bembeyaz dişlere ve gülüşlere sahip olacaksınız.

İşte birbirinden değerli ve etkili 9 adet doğal diş beyazlatma teknikleri

1- Çilek Dişlerinize İyi Gelecek

Haftada bir kez dişlerinize uygulayacağınız çilek püresi ile bembeyaz gülüşlere kavuşacaksınız. Etine dolgun ve büyük bir çilek almanız yeterli olacaktır. Püre haline getirdiğiniz çileği diş fırçası yardımıyla dişlerinize iyice yedirin. Çileğin içerisindeki asit oranı dişlerinizi beyazlatmanızda yardımcı olacaktır.

2- Muz Kabukları Artık Daha Anlamlı

Muz, kabuğu soyularak yenen harika bir meyvedir. Ama ne yazık ki kabuğu çöp olarak görülür ve o değerli kısım atılır. Ama artık atmayın ve o kabukları dişlerinizi beyazlatmak için kullanın. Muzun kabuğunu alın ve ezerek macun haline getirin.

YouTube video

Macun haline gelmiş muz kabuğu ile 3 dakika kadar dişlerinizi ovalayarak fırçalayın. 20 dakika kadar bekledikten sonra diş macununuz ile dişlerinizi fırçalayın ve temizleyin. Bu tarifi haftada 3 kez deneyin ve muhteşem sonuçları görün. Doğal diş beyazlatma teknikleri arasında israfı önleyen tekniklerdendir.

3- Sağlıklı Dişler İçin Havuç Yiyin

Havuç içerisinde dişlere iyi gelen her hangi bir madde bulunmuyor. Fakat havucun sert yapısı dişleri güçlendirmeye ve beyazlatmaya yardımcı oluyor. Bu nedenle günlük olarak macun haline getirdiğiniz havucu, fırça ile dişlerinize yedirebilirsiniz. Dişlere yapısal olarak bir zararı yoktur bu nedenle uzmanlar her gün havuç kürü uygulanabileceğini söylüyor.

4- Karbonat Kürü

Karbonat kürü hem doğal diş beyazlatma teknikleri arasında hem de ağız içindeki asitleri yok etme teknikleri arasında faydalı bir kürdür. Yapmanız gerekenler; 1 çay kaşığı karbonat ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağını güzelce karıştırmak. Elde edilen bu karışım üzerinde yarım limon sıkarak karıştırmaya devam edin.

YouTube video

Elde edilen sıvı karışım dişleriniz için mükemmel çözümler sunacak. Karışımı fırça yardımı ile dişlerinize yedirin. Elde ettiğiniz karışımı hafta bir kez dişlerinize uygulayın. Kısa süre içerisinde dişlerinizin beyazladığını ve ağız içindeki zararlı asitlerin, mikropların azaldığını hissedin.

5- 1 Haftada Mükemmel Sonuç Veren Adaçayı Karışımı

Adaçayı genelde kış günlerinin ve griplerin vazgeçilmez içeceğidir. Sıcak bir bardak adaçayı tüm dertlerinizden kurtarmaktadır. Bu mucizevi bitki dişlerinizin için de etkin çözümler sunuyor. Kürü hazırlamak için; 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı adaçayı ve 1 çay kaşığı toz tarçını bardağa ilave edin.

YouTube video

Ardından bu karışımı iyice karıştırın. Karışım hazır olduktan sonra ilk önce normal diş macunu ile dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra bu kürü dişlerinize uygulayın. Etkili sonuç alabilmek için her akşam yatmadan önce mutlaka kürü kullanın. 1 hafta sonra dişlerinizdeki değişimi hissedeceksiniz. Doğal diş beyazlatma teknikleri arasında kısa sürede sonuç veren tekniklerdendir.

6- Defneyaprağı ve Portakal Kabuğu Mucizesi

Defneyaprağı ve portakal kabuğu ikilisinin çok sık uygulanması tavsiye edilmese de 2-3 haftada bir uygulandığında muhteşem sonuçlar verecektir. Çok sık uygulandığında dişlerin üst kısımlarında yıpranmalara neden olabilir.

Bu ikiliyi kullanabilmek için öncelikle macun haline getirmeniz gerekir. Defneyaprağını güzelce ezin. Ardından portakal kabuğunu rende yardımı ile defneyaprağının üzerine rendeleyin. İkisi bir majun kıvamına getirene kadar eze eze karıştırın. Elde ettiğiniz macunla dişlerinizi 5 dakika fırçalayın. Etkisini çok kısa sürede göreceksiniz.

7- Dişlerinizi Gliserin ile Koruyun

Doğal diş beyazlatma teknikleri listemizde sıra Gliserin maddesine geldi. Gliserin kullanmak için öncelikle dişlerinizi kendi macununuz ile normal şekilde fırçalayın. Ardından ağzınızı bol su ile güzelce çalkalayın ve temizleyin. Şimdi sıra gliserini diş fırçanıza damlatmaya geldi. 2 damla gliserin damlatılmış fırçanız ile dişlerinizi fırçalayın. Bakterilere karşı etkin çözümler sunan gliserin, çürümelere karşı dişinizi koruyacaktır.

8- Diş Dostu Lifli Sebzeler

 Lifli sebzeler tüketerek dişlerinizi doğal yoldan beyazlatmanız mümkündür. Ekstra olarak bir şey yapmanıza gerek yoktur. Sadece lif oranı yüksek sebzeler tüketin. Yine yazımızda belirttiğimiz gibi elma, havuç, brokoli ve salatalık tüketerek dişlerinizi güçlendirebilirsiniz.

9- Tuz Ağız Bakımında Faydalı Bir Arkadaş

Tuz, karbonat kadar etkili çözümler sunmasa da ağız bakımı denildiğinde tuz da güzel çözümler sunmaktadır. Özellikle diş etinde oluşan ödem ve iltihaplar için tuz önemli bir etkendir. Tuzu diş bakımında kullanabilmek için; 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı sirkeyi kap içerisinde karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı fırça yardımı ile dişlerinize sürün. Zamanla dişlerinizde ki değişim sizleri etkileyecek.

Doğal diş beyazlatma teknikleri kullanılırken herhangi bir kimyasal kullanılmamalıdır. Kimyasallar dişlerinize ve sağlığınıza zarar verecektir. Tamamen doğal ve sade olarak karışımları dişlerinize uygulamalısınız.

YouTube video

Diş beyazlatma yöntemleri, evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir başlığı altında çokça sorulmaktadır. Beyaz dişlere sahip olmak için diş beyazlatma yöntemi nasıl yapılır sorularının cevapları yukarıda vermiş olduğumuz tariflerde gizlidir. Bir diş için bir çay kaşığı kürü bir diş fırçasıyla kullanmanız yeterli olacaktır. Daha beyaz dişler için mutlaka doktorunuz ile de iletişime geçiniz.

YouTube video

Çocuklarda bu kürleri kullanmaya gerek yoktur. Tariflerin çok sık kullanılması dişlere zarar verir. Daha fazla bilgi için diş doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz. Ağustos ayı yazılarımıza göz atmak için ana sayfaya bakabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!