featured

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen hemen her kadın makyaj yapmayı sever çünkü makyaj yapmak insana kendisini iyi hissettirir. Peki doğal makyaj nasıl yapılır? İşte, detaylar!

Doğal Makyaj

Doğal olmayı seviyor ama makyajsız da duramıyor musunuz? O halde adımları izleyin ve doğal makyaj nasıl yapılır öğrenin! Yok gibi makyaj için dilerseniz doğal makyaj ürünleri de kullanabilirsiniz ancak elinizde doğal makyaj ürünleri yok ise, o zaman elinizde ki kozmetik ürünlerle de harika bir iş çıkarabilirsiniz. İşte, adım adım doğal makyaj tüyoları!

1. Baz veya Nemlendirici

Makyajın cildinize iyice oturması ve akmaması için özellikle yaz günlerinde baz kullanmak önemlidir. Eğer elinizde baz yok ise güzel bir nemlendirici de aynı işi görebilir. Doğal makyajın ilk adımı baz ya da nemlendirici kullanmaktır.

2. Fondöten

Cilt tonu eşitlenmeden makyaj olmaz. Ancak konumuz doğal makyaj ve haliyle yüksek kapatıcılığa sahip fondöten kullanmak olmaz. Eğer ince yapılı bir fondöteniniz varsa cilt tonunuzu eşitlemek amacı ile ince şekilde kullanabilirsiniz. BB krem ya da CC kremi de doğal makyaj için tercih edebilirsiniz.

3.  Pudra

ya da kuru bir cilde sahipseniz hızlı makyaj yaparken pudra kullanmayın, emin olun eksikliğini hissetmezsiniz.

4. Allık

Allık yok gibi makyaj yaparken olmazsa olmaz doğal makyaj malzemesi arasında yer alıyor. Allığı uygularken fırçanın ucuna az allık alın ve hafif dokunuşlar ile elmacık kemiklerinize, burnunuza alın ve çenenize uygulayın. Hafif güneşten yanmış da kızarmış gibi görünen cildiniz bebek gibi parlayacak! 

 5. Aydınlatıcı

Aslında doğal makyaj yaparken aydınlatıcı kullanmaya çok gerek yoktur. Ancak kimi kişiler için highlighter kullanmak neredeyse olmazsa olmazdır. Bu yüzden günlük makyaj rutininiz olacak yok gibi duran makyaja aydınlatıcı de ekleyebilirsiniz.

6. Göz makyajı

Doğal Göz Makyajı için far kullanmak gerekli değil. Şeffaf bir maskara ile harika bakışlara sahip olabilirsiniz. İlla göz kapaklarınız da biraz renkli olsun istiyor iseniz, hem dudaklara hem de gözlere uygulanabilen kalem rujların nude tonlarını tercih edebilir, adeta göz kapaklarınızın kendi rengiymiş hissini yaratabilirsiniz. Doğal  bir görünüm elde etmek için göz makyajında abartı olmaması gerekir.

7. Dudaklar

Makyajın en çalıcı noktası gözler ve dudaklardır. Göz makyajınızın doğallık boyutuna göre dudaklarınızı hafif renklerde ki rujlar ile renklendirebilirsiniz. Eğer dudaklarınızın pigmenti iyiyse ruj sürmenize dahi gerek yoktur. Dilerseniz nude renkler de rujlar ya da hafif bir nemlendirici ile parlatıcı sürerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Daha doğal görünüm için doğal bir ruj kullanmak gerekmektedir.

Doğal makyaj malzemeleri ile Makyaj Nasıl Yapılır evde konusunu sizler için işledik. Porselen makyaj doğal makyaja girmez. Pürüzsüz ve porselen bebek gibi bir cilde sahip olmak istiyor iseniz, ağır makyaj malzemeleri kullanmanız gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!