featured

Doğru Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır | Fondöten Seçme Önerisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru fondöten seçimi, kusursuz bir cilt görünümüne sahip olmak için çok önemli. Çünkü ten rengi ile uyumsuz olan fondöten uygulamaları, kadınların güzelliğini ön plana çıkarmak yerine kusurlarını ön plana çıkarıyor. Bu nedenle fondöten renk seçimi ten ile uyumlu olmalı. İşte, ten rengine göre fondoten renk seçimi hakkında bilinmesi gerekenler…

İnternetten Fondöten Rengi Nasıl Seçilir ?

Alışverişlerin online olarak gerçekleştirilmesi, doğru fondöten seçimi işini biraz daha zorlaştırıyor. Çünkü fondöten alırken, ten rengine en uygununu bulmak için tester ürünlerden deneme yapılması gerekiyor. İnternet alışverişlerinde bu mümkün olmadığı için işler biraz daha karmaşıklaşıyor. Bu durumun önüne, fondöten seçme önerisi listemizi inceleyerek geçebilirsiniz.

Doğru Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır ?

Kadınların seçim yapmakta en zorlandıkları şeylerden biri hepimizin bildiği gibi fondöten seçimidir. Kadınlar doğru fondoten seçimi yapmanın ne kadar zor olduğunu bilir. Onlarca tonda ve formülde geliştirilen fondötenler doğru tercih edildiğinde kusursuz bir cilt vaat ederken, yanlış fondöten kullanıldığı taktirde güzellik faktöründen son derece uzaklaştırabilir. Bu yüzden aslında belki de kullanılması en riskli ve zor makyaj ürünü fondötendir.

Peki ya kusursuz görünen bir cilde nasıl sahip olabiliriz yani doğru fondöteni nasıl seçmeliyiz? Doğru fondöten seçimi nasıl yapılır? Yüzümüzde komik bir maske şeklinde durmayacak ideal fondötenimizi nasıl bulacağız? Mükemmel görünen bir cilde sahip olmak istiyorsanız bu yazımızda doğru fondoten renk seçimi için fondöteninizi bulmanıza yardımcı olacağız. O zaman başlayalım…

Fondöten Seçme Önerisi

Makyaj yapmanın temel sebebi, cildin en sağlıklı ve güzel şekilde görünmesini sağlayabilmek ve aynı zamanda aşırı makyajlı bir görünüm yerine kat kat durmayan bir görüntü elde edebilmektir. Makyajınızı iyileştirebilmek, doğru fondoten seçimi yapmak için işte püf noktalar:

1 – Cilt Tipinizi Belirleyin

Cildinizde mükemmel görünümü sağlayabilmek için atacağınız ilk ve en önemli adım cilt tipinizi belirlemek olmalıdır. Bunu anlayabilmek için cildinize kulak vermeniz gerekir, eksikliklerini ve sıkıntılarını iyi analiz etmelisiniz.

a – Yağlı Cilt

Cilt tipiniz yağlı ise, pudra fondötenleri veya sıvı ancak yağsız olan fondöten seçimi yapmalısınız. Bu fondötenler yağı emer ve mat bir görünüm verebilecek tozlar barındırır. Yağlı ciltlerde başarılı sonuç veren bir diğer fondöten tipi mineral fondötenler, sahip olduğu kuru partikülleri sayesinde nemi emer ve cildin parlamasını engeller. Doğru fondöten seçimi ile kusursuzluğu yakalayabilirsiniz.

b – Kuru Cilt

Cilt tipiniz kuru ise, nemlendirici özelliği bulunan bir pudra fondöten, sıvı ya da çubuk fondöten tercih etmelisiniz. Kuru ciltler için fondöten, kremsi yapısı sayesinde cilde ihtiyacı olan nemi verirken aynı zamanda kapatıcılık sağlayarak pürüzsüz bir cilt sunar.

c – Karma Cilt

Cilt tipiniz karma ise, yüzünüzün belli bölgeleri yağlı iken bazı bölgeleri kurudur. Kafa karışıklığına sebep olabilecek bu cilt tipine sahip iseniz, formülleri stratejik bir şekilde karıştırarak kullanmayı deneyebilirsiniz, yağ veya yumuşatıcı faktörler açısından zengin içerikte fondötenlerden kaçınmanızı öneriyoruz.

d – Hassas Cilt

Hassas bir cilt tipine sahipseniz, yani akneye eğilimli ve problemli bir cildiniz varsa doğru fondöteni bulmak için fondötenin içerdiği kimyasallara çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Koku ve alkol gibi tahrişe sebep olabilecek bileşenlerden kaçınmalısınız.

2 – Cilt Tonuna Uygun Fondöten Seçimi

Kullanacağınız fondötenin cilt tipinize uygun renk tonunu seçebilmenin en güzel yolu, fondöteni boynunuzda ya da çene çizginizde denemenizdir. Bulduğunuz doğru renk tonuna sahip fondöten sayesinde elde ettiğiniz mükemmel uyum sizi korkunç veya komik bir duruma düşürmekten kurtarır. Ancak doğru fondöten seçimi sayesinde cildinizle uyumlu makyaj uygulayabilirsiniz.

Denediğiniz fondöten cildinizi koyu gösteriyor ya da beyazımsı bir leke bırakıyorsa yanlış bir seçim yapmışsınız demektir. Yazın bronzlaştığınızda veya kışın cilt renginiz açıldığında iki rengi karıştırarak kullanabilirsiniz. Cildinizin farklı bölgeleri farklı renk tonlarında olabilir, böyle durumlarda da karıştırdığınız fondötenleri kullanmaktan çekinmeyin. Doğru fondöten seçimi için ikilemde kaldığınız durumlarda ise, az da olsa koyu olan fondöteni tercih etmelisiniz çünkü daha açık renkte bir fondötenle yapay ve kireçli bir görünüme sebep olabilirsiniz.

3 – Alt Tonunuzu Anlayın

Renk tonunuzla ilgisi olmayan cilt alt tonu fondöten seçiminde önemli bir etkendir. Soğuk, sıcak ve nötr olmak üzere 3 tip cilt alt tonu bulunmaktadır. Genellikle soğuk veya sıcak olarak tanımlanan cilt alt tonlarından nötr olanı en az karşılaşılan cilt alt tonudur. Peki, cilt alt tonumu nasıl tanıyabilirsiniz?

Cilt alt tonunu saptayabilmek için kolay bir yöntem mevcut. Damar kontrolü yaparak cilt alt tonunuzu tespit edebilirsiniz. Güneş ışığı altında bileğinizdeki damarlarınızı gözlemleyin. Damarlarınız yeşil renkte ise sıcak bir cilt alt tonuna sahipsiniz, mavi renkte ise soğuk bir cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Hem mavi, hem yeşil görünüyorsa cilt alt tonunuz nötrdür. Bu aşamadan sonra işiniz son derece kolaydır, gittiğiniz bakım mağazasında sıcak veya soğuk alt ton etiketleri bulunan fondötenlerden en hoşunuza gideni seçerek güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

4 – Fondöten Nasıl Sürülür?

Cildinize uygun fondöteni ve uygulamak için malzemeleri edindiniz, doğru fondöten renk seçimi yaptınız. Peki, mükemmel bir cilt için fondöteni nasıl sürmeliyiz? Aslında bunun birden fazla yöntemi bulunuyor. İşte, doğru fondöten sürme önerileri:

Stick gibi yoğun bir ürün tercih edecekseniz, sünger kullanmanız daha doğru olacaktır. Kullanacağınız süngeri öncesinde nemlendirerek fondötenin ciltte leke yapmadan homojen dağılmasına yardımcı olabilirsiniz.Kapatıcıyı fondöten süngeriyle uygulamanız daha sağlıklı olacaktır. Yüzünüzde özellikle T bölgesine uyguladığınız kapatıcı sayesinde, yüzünüze daha genç ve canlı bir hava verebilirsiniz. Bütün yüze uygulamak isterseniz de yine nemli bir sünger yardımıyla kapatıcıyı sürebilirsiniz.Likit yani sıvı formda bulunan fondötenlerde genellikle sünger tercih edilmez. Elle sürmek isteyenler ya da düşünenleriniz olabilir, ancak hem ürünün israfına sebep olur hem de homojen dağıtılması daha zor olur. Yüzünüzde dalga dalga fondöten izleri kalması olasıdır. Uygun bir fondöten fırçasıyla ürünü uygulamak daha temiz bir görünüm elde etmenizi sağlar.Fırçaya alacağınız yeterli miktarda ürünü uygulamak istediğiniz bölgeye yuvarlak daireler çizer gibi uygulayın ve geri kalan kısımlara fondöteni dağıtın.Sürdüğünüz fondötenin yüzünüze fazla geldiğini düşünürseniz, bir makyaj süngeri kullanarak fazla ürünü uzaklaştırabilirsiniz.Doğru renk tonuna ve formüle sahip fondöteni bulmanız yetmez. Kusursuz bir cilt için doğru uygulama araçlarını kullanmalısınız.

Bonus: Kusursuz Fondöten Nasıl Uygulanır ?

Fondöteni uygulamak için ister makyaj süngeri ister yuvarlak fondöten fırçası kullanın, burada önemli olan pürüzsüz ve başarılı bir makyaj elde bilmek için yüksek kalitede malzemeler tercih etmenizdir.

Cildinizi hazırlamalısınız. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, cildinizi nemlendirmeli ve gün boyunca mükemmel görünen bir cilt için astar kullanmalısınız.Çok fazla miktarlarda fondöten kullanmaktan kaçının. Cildinizdeki renk farklılıklarını eşitleyecek ve problemli bölgeleri kapatacak kadar fondöten yeterli olacaktır.Yüzünüze fazla miktarlarla fondöten sürerek doğal bir görüntüden uzaklaşmayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!