featured

Dolgu Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Yanak Dolgusu – Dudak Dolgusu – Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde çok sayıda yüz estetik operasyonu uygulanmaktadır. Ameliyat olmak istemeyen, kısa sürede sonuç almak için dolgu ya da botoks işlemi uygulanmaktadır. Bu kapsamda yanak dolgusu, çene dolgusu, burun estetiği ve yüz germe operasyonları tercih edilebilmektedir. 

Dolgu tedavi yöntemleri, daha genç ve diri bir cilde sahip olmak, yaşlanma kırışıklıklarını gidermek için kullanılan, cerrahi operasyon gerektirmeyen tedavi yöntemleridir.

Bıçak altına yatmak istemeyen birçok kişi, birkaç seansta hastanede yatmadan günlük hayatlarına dönebilecekleri bu tedavi yöntemleriyle, daha genç bir görünüm elde ederek, yaşamlarına devam etmektedir.

Dolgu tedavileri ;

Yanak dolgusuÇene dolgusuDudak dolgusu şeklinde yapılmaktadır.

Bu yöntemler belli aralıklarla konusunda uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulandığında, kalıcılıkları daha uzun sürmekte ve cilt üzerinde herhangi bir deformasyona rastlanmamaktadır.

Yanak Dolgusu Nedir ? Özellikleri Nelerdir ?

Yanak dolgusu ; elmacık kemiklerinde yaşa bağlı oluşan hacim kaybının ve deformasyonların giderilmesi için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Tedavi yöntemi uygulanırken;

Hyalüronik asit maddesiYağ dolgu maddesiKök hücre bazlı yağ dolgu maddesi kullanılmaktadır.

Yanak dolgu uygulaması yapılırken; vücuda hyaluronik asit enjekte edilerek tedavi uygulanır. Hastanın kalça ya da karın bölgesinden alınan yağ, hastanın yüz bölgesine enjekte edilebilir ya da kök hücre ile yüze enjekte etme yoluyla tedavi yapılabilir.

Yanak Dolgusu Nasıl Yapılır ?

YouTube video

Yanak dolgusu uygulaması gerçekleştirilirken, hastanın herhangi bir ağrı hissetmemesi için, bölge anestezik krem ile uyuşturulmaktadır. Bu uyuşturma işlemi, hyaluronik asit uygulamalarında gerçekleştirilir.

Yağ enjeksiyonu ile yapılan uygulamalarda ise liposuction uygulaması yapılmaktadır. Yanak dolgusu uygulamaları , yaşlanmaya bağlı olarak yüz bölgesinde oluşan hacim kayıplarını gidermek amacıyla uygulanmaktadır.

Yanak dolgusu kök hücre bazlı yağ dolgusu şeklinde gerçekleştirildiğinde, hastadan liposuction yoluyla elde edilen yağ, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak kök hücre laboratuvarlarına gönderilir ve sonrasında cilde enjekte edilir.

Yanak Dolgusu Kimler Tarafından Yapılmalıdır ?

Yanak dolgusu , plastik cerrah ya da tıbbi estetik prosedürlerde uzmanlaşmış dermatolog ya da doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Kök hücre bazlı yağ enjeksiyonu ise sadece plastik cerrahlar tarafından uygulanır.

Yanak Dolgusu Ne Kadar Süre Kalıcılığını Korur ?

Yanak dolgusu ; hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 1 yıl arasında değişir. Ya enjeksiyonu ile yapılan uygulamalar, 2-3 yıl arasında ve kök hücre bazlı yağ enjeksiyonlarında ise ortalama 5 yıl etkilidir.

Yanak Dolgusu Tedavisi Ne Kadar Sürer ?

Yanak dolgusu tedavi süresi ; hyaluronik asit maddesiyle yapıldığında ortalama 1 saat sürmektedir. Anestezik krem uygulaması, anestezik kremin etkisinin beklenmesi gibi süreler bu 1 saatin içindedir.

Yağ enjeksiyonu ile yapılan tedavilerde yine en az 1 saat süren liposuction sonrasında ortalama 2 saat içinde işlem tamamlanmaktadır. Kök hücre bazlı yağ enjeksiyonu ile yapılan tedavide ise, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanması, laboratuvara gönderilmesi gibi işlemlerin beklenmesiyle ortalama 3-4 hafta sürer ve bu süreler sonrasında, işlem hastaya uygulanır.

Yanak Dolgusu İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer ?

Yanak dolgusunun, hastaya hiçbir yan etkisi bulunmamakla birlikte, iyileşme süreci de çok fazla değildir. Çok nadir de olsa, hafif şekilde ödem ve morarma olabilir. Hyaluronik asit ile yapılan tedavide ağrı hissedilmez. İşlem sonrasında hasta, günlük hayatına dönebilir.

Son olarak; ameliyatsız yüz estetik türlerinden olan yanak dolgusu fiyatları , dolgu malzemesi ve hekim uzmanlığına göre değşim göstermektedir. 

Çene Dolgusu Nedir ? Özellikleri Nelerdir?

Çene dolgusu ; çenede oluşan hacim kaybının yeniden yerine konulması için yapılan uygulamalardır. Yapısal olarak küçük çeneye sahip olanlar, daha belirgin çene hatlarına sahip olmak isteyenler, bu dolgu tedavi yöntemini tercih edebilirler.

Çene dolgusu için;

Hyaluronik asit maddesiYağ dolgu maddesi veKök hücre bazlı yağ enjeksiyonu şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Çene dolgusu , anestezik krem uygulamasıyla ağrısız olarak gerçekleştirilmektedir. Yağ dolgu maddesi için kişinin vücudunun kalça ya da karın bölgesinden liposuction ile alınacak yağ maddesi ile yapılmaktadır.

Çene Dolgusu Nasıl Uygulanır ?

https://www.youtube.com/watch?v=rtg_KtqclXw

Çene dolgusu uygulaması üç şekilde gerçekleşmektedir. Hyaluronik asit enjektesi, yağ dolgu maddesi için liposuction ve kök hücre uygulaması şeklindedir. Çene dolgusu için, plastik cerrah, dermatolog ya da tıbbi estetisyen tarafından uygulama yapılmalıdır.

Yağ enjeksiyonu ve kök hücre uygulaması sadece plastik cerrahlar tarafından yapılan bir uygulamadır. Çene dolgusu oldukça avantajlı bir uygulama olmakla beraber, cerrahi prosedür gerektirmeyen uygulamalardır.Hyaluronik asit dolgu tedavisi için anestezik krem ile uyuşturma işlemi yapılır. Ortalama yarım saatlik bir bekleme süresinin ardından, dolgu maddesi, çene bölgesine enjekte edilmesi ortalama 1 saat sürer.Yağ dolgu maddesi için 1 saatlik liposuction işlemi gerçekleştirildikten sonra, alınan yağ maddesi ortalama 1 saat içinde yüze enjekte edilerek yaklaşık 2 saat içinde tedavi bitirilmiş olur.Eğer kök hücre bazlı dolgu tedavisi yapılacaksa, alınan yağ Sağlık Bakanlığı’ndan izin alınması, yağın kök hücre laboratuvarlarına gönderilmesi işlemleri ortalama 3-6 haftayı bulmaktadır. Süre bitiminde çene dolgusu hastaya uygulanmaktadır.

Çene Dolgusu Etkisi Ne Kadar Sürer ?

Çene dolgusu ; hyaluronik asit uygulamasıyla 6-12 ay, yağ dolgu maddesiyle 2-3 yıl ve kök hücre bazlı yağ enjeksiyonunda ise ortalama 5 yıl kadar kullanılabilmektedir. Çene dolgusunun herhangi bir yan etkisi görülmemektedir.

Tedavi sonrasında çok nadir de olsa şişme ve morarmalar gözükebilir. Hyaluronik asit dolgu tedavisinde çeşitli soğuk sıkıştırma ve kremlerle en aza indirilirken, yağ enjeksiyonlarında bu süre 1-2 haftayı bulmaktadır.

Alın Dolgusu Nedir ? Özellikleri Nelerdir?

Alın dolgusu; alın bölgesinde oluşan kırışıklık ve çizgileri yok etmek amacıyla üç farklı şekilde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Hyaluronik asit, yağ dolgu maddesi ve kök hücre bazlı dolgu maddesi şeklinde tedavi süreci işlemektedir.

Hastanın kendi karnı ya da kalça bölgesinden liposuction ile alınan yağ maddesi alın bölgesine enjekte edilirken, kök hücre bazlı dolgu maddesi için, Sağlık Bakanlığı’ndan onay alınması gereklidir.

Lokal anestezi ya da sedasyon ile gerçekleştirilen tedavide, tedavi sonrasında verilecek ağrı kesicilerle, hasta rahatlatılmaktadır. Hyaluronik asit uygulamasında anestezik krem uygulanır ve hastanın duyacağı acı ya da ağrı en aza indirilmektedir.

Alın Dolgusu Kimler Tarafından Uygulanmalıdır ?

Alın dolgusu , plastik cerrah, tıbbi estetisyen ya da dermatologlar tarafından uygulanması gereken bir tedavi yöntemidir. Yağ enjeksiyonu ile yapılan tedavi, sadece plastik cerrahlar tarafından uygulanmaktadır.

Alın Dolgusu Ne Kadar Sürer ?

YouTube video

Alın dolgusu tedavi süresi , yapılan uygulamaya göre değişkenlik göstermektedir. Hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 30 dakika ile 1 saat arasında işlem gerçekleşmektedir. Yarım saat anestezik uygulama ve kalan yarım saatte ise, enjeksiyon uygulaması yapılır.

Yağ enjeksiyonu ile yapılan uygulamalarda, liposuction uygulaması için 1 saat verilirken, yağ maddesinin enjekte edilmesi de yaklaşık olarak 1 saati bulmaktadır. Kök hücre bazlı yağ enjeksiyonu ise, onayın alınması ve laboratuvardan kök hücrelerin gelmesi beklenmekte ve süreç 3-4 haftayı bulmaktadır.

Alın Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır ?

Alın dolgusu kalıcılık süresi , hyaluronik asit uygulamalarında 6 ay ile 1 yıl arasında değişirken, yağ dolgusu ile yapılan uygulamalarda 1-2 yıl sürmektedir.

Alın Dolgusunun Herhangi Bir Yan Etkisi Var mı?

Alın dolgusunda hyaluronik asit enjeksiyonlarında herhangi bir iyileşme süreci yoktur. Liposuction bölgesinin iyileşmesi 1-2 haftayı bulurken, enjeksiyon bölgesinde ve alın bölgesinde ödem ve morarma görülebilir.

Hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda herhangi bir şişlik ya da ödem görülmez. Nadir de olsa görülebilecek şişlik ya da ödemlerde ise, soğuk uygulama ve kremlerle bu durum çözümlenmektedir.

Dolgu Tedavi Fiyatları Ne Kadardır?

Dolgu tedavi fiyatları uygulama yöntemlerine, kimin uyguladığına, nerede uygulandığına, hangi dolgu maddelerinin kullanıldığına ve hangi dolgu türünün yaptırıldığına, ne kadarlık bir bölgeye uygulandığına göre değişkenlik göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!