featured

Dudak Çatlakları İçin Doğal Çözüm Önerileri! Dudak Çatlakları İçin Ruj mu Doğal Çözümler mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dudak çatlakları için doğal çözüm yöntemlerini 8 madde ile açıklayalım. Özellikle kış aylarında meydana gelen fakat yaz aylarında da güneş yanığı ve hatta rüzgara maruz kalan dudakların çatlaması pek çok kişinin başına geliyordur. Her ne kadar pek çok kişi dudak çatlakları için ruj kullansa da, çatlak dudaklar için daha farklı doğal çözümler var biliyor musunuz? Peki, dudaklar neden çatlar? İşte, şimdi bunlardan bahsedelim.

Dudak Çatlakları ve Kurumasının Nedenleri Nelerdir?

Sigara içmek, dudak yalamak, çeşitli alerjiler, ilaç kullanıldığı zaman ilacın yan etkileri ve vücutta vitamin eksikliği gibi sebeplerden dudak çatlakları meydana gelebilir.

Ayrıca havaların soğuması, yeterince su içmemek, güneşe maruz kalma, kullanılan kozmetik ürünler ve diş macunlarından meydana gelen yan etkilerden de dudak çatlakları oluşabilir. Peki, dudak çatlakları için doğal çözüm önerileri nelerdir?

8 Maddede Dudak Çatlakları İçin Doğal Çözüm Önerileri!

Dudak çatlakları için ruj kullanan çok kişi vardır. Fakat burada bahsedeceğim sekiz farklı maddede dudak çatlakları için doğal çözüm önerilerinden faydalanmanızı öneririz.

1- Gül Yaprağı ve Süt Karışımı!

Bahsedeceğimiz gül yaprakları dudakların nemli kalmasını sağlayacaktır ve dudaklardaki tahrişleri giderecektir. Bunun için yapacağınız tek şey, bir avuç gül yaprağı ile bir kase ılık sütü karıştırarak yarım saat kadar dinlendirmek olacak. Ardından gül yapraklarını kaseden çıkartarak lapa hale getirip yatmadan önce dudaklarınıza sürebilirsiniz.

2- Süt Kreması ile Dudak Çatlaklarına Son!

Süt kreması, dudak çatlakları için doğal çözüm diyebiliriz. İçerisinde yüksek yağ içeriğine sahip olduğu için dudakları nemlendirme özelliğine sahiptir. Yalnız her gün taze kullanmanız gerekmektedir. Çatlayan ve kuruyan dudaklarınızn oldukça hızlı bir şekilde iyileştiğini göreceksiniz.

3- Dudak Çatlaklarına Karşı Su Tüketin!

Vücuttaki suyun azlığı dudak çatlakları oluşturur. Bu nedenle günde minimum 8 veya 10 bardak su tüketmeye çalışmalısınız.

4- Aloe Vera Jeli!

Aloe Vera sağlık ve kozmetikte kullanılmaktadır. Dudak çatlakları içinde oldukça faydalıdır. Bu nedenle aloe vera yapraklarının içinden çıkartacağınız jeli dudaklarınıza sürün. Dudaklarınızın kuruluğunu yok edecektir. Bu doğal mucizeden faydalanın. Sonucu gördüğünüzde dudak çatlakları için doğal çözüm işte budur diyeceksiniz.

5- Şeker ve Bal İkilisi!

Şeker ciltteki ölü hücreleri temizler. Bunun için iki yemek kaşığı bal ile iki yemek kaşığı şekeri karıştırın ve sadece birkaç dakika dudaklarınıza sürün.

6- Hindistan Cevizi Yağı ile Mucizevi Etki!

Organik ve katı halde satılan Hindistan cevizi yağı, çatlak dudaklar için doğal çözüm olacaktır. Dudakları nemlendirme özelliğine sahip olduğu için günde birkaç kez dudaklarınıza sürebilirsiniz.

7- Salatalık ile Doğal Çözüm!

Dolabınızdan salatalık alıp dilimledikten sonra çekirdekli ve sulu kısmını dudaklarınıza sürün. 15 veya 20 dakika sonra dudaklarınızı ılık su ile yıkayın. Gün içerisinde 5 ya da 6 kere bu uygulamayı yapmanız, çatlaklara son verecektir. Dudak çatlakları için doğal çözüm diyebileceğimiz bu uygulamayı denemelisiniz.

8 – En Doğal Çözüm Bal!

Balın antibakteriyel ve iyileştirici bir özelliğe sahip olduğunu çoğumuz biliriz. Bu nedenle saf balı dudaklarınıza sürün. Akşam dudaklarınıza uygulayıp sabah uyandığınızda yumuşak dudaklara sahip olacaksınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!