featured

Dünya Sağlık Örgütü Korkutan Uyarıyı Yaptı Koronavirüs İçin İkinci Dalga Tedirginliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus, bugün yaptığı açıklama ile ikinci dalga uyarısı yaptı. Kötü günlerin henüz gelmediğini ve bu durumdan endişeli olduğunu belirtti. Genel direktörün yaptığı açıklamalarda şunlar yer aldı;

“ En kötüsü henüz gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm ama bu tür ortam ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz.”

Tüm dünya corona virüsünden kurtulmanın hayallerini kurarken, Cenevre açıklamalarında ikinci dalga uyarısı yapılması tüm moralleri bozdu. Özellikle normal hayata geçişle beraber insanlar tedbirleri unutmaya başladı. Virüs tehlikesi ortadan kalkmış gibi bir rahatlıkla kalabalıklara karışmaya başladı. Bu tutum da virüsün tekrar artışa geçmesine sebebiyet verdi.

İnsanlar Virüse Karşı Savunmasız

Tüm ülkeler ekonomilerini güçlendirmek için tedbirleri ve yasakları kısmen aza indirgedi. Bu durum vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldı ve tedbirler aksatılmaya başlandı. Virüs bu nedenle insanları en sevdiği şekilde yani hazırlıksız yakaladı. Bu da virüsün tekrar artmasına sebebiyet verdi.

Konuya ilişkin olarak Tedros;

“ Bazı ülkeler, ekonomilerini açınca ve sosyal yaşama dönünce artışla karşı karşıya kaldı. İnsanların büyük kısmı virüse karşı savunmasız kalıyor.”

İfadelerini kullandı.

Dünyada Koronavirüs Vaka Sayısı 10 Milyonun Üzerinde

Yapılan son analizlerin raporlarına göre dünya genelinde 10 milyonun üzerinde koronavirüs vakası tespit edildi. Virüse yakalana kişilerden 505 bin 788 kişisi maalesef hayatını kaybetti. 5 milyon 591 bin 890 kişi ise iyileşti ve geriye kalan kişiler de halen tedavi görüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!