featured

Dünyadaki Cehennem: Danakil Çöküntüsü! Danakil Çöküntüsü’nün Özellikleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deniz seviyesinin tam tamına 100 metre aşağısında yer alan ve dünyadaki cehennem olarak adlandırılan bu noktada aktif yanardağları görebilirsiniz. Danakil çöküntüsü de denilen bu bölge, ilginç yapısı ile tüm dünya çapında dikkat çeken bir yerdir. Etiyopya’ nın Afar bölgesinde ve kuzey kesimlerinde bulunan bu yerin sıcaklığı bazen 60 dereceye dek ulaşabiliyor. İçerisinde yanıcı maddelerinde yer aldığı bu yer, dünyanın en tuhaf bölgelerinden de birisidir. Peki bu bölgede yaşam nasıldır ve Danakil çöküntüsünün özelliklleri nelerdir gibi soruların cevaplarını bulabilmek için dünyanın cehennemine daha da yakından bakalım.

Danakil Bölgesinde Yaşam Nasıldır?

https://www.youtube.com/watch?v=MI_yrXLFkUADanakil Çöküntüsü, her ne kadar tehlikeli bir bölge de olsa bu bölgede yaşamakta olan Afar halkı, durumlarından gayet memnun gözüküyor. Müslüman olan bu halkın bir inancına göre, çöküntü etrafında bulunan sarı tuzlar, halkın bir zamanlar sahip olduğu altınlardı. Fakat halkın yapmış olduğu bir hata sonucunda tüm bu altınlar ulaşılamaz bir hale geldi. İnaçlarına göre halk, düzgün bir şekilde yaşamaya devam ederse altınlara yeniden kavuşma ihtimalleri var.

Afar halkı, bölgenin tehlikeli olduğunu düşünmüyor ve her ne olursa olsun çöküntü etrafında yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Kabile halinde yaşamakta olan bu halk, geçmişte bazı turistleri bölgede görmek istemediklerini dile getirmiştir.

Bölge, yılın hemen hemen her zamanı turist çekiyor da olsa, çöküntü yakınlarına silahlı koruyucular ile yaklaşmak gerekiyor. Çünkü Afar kabilesi bazen turistlere yönelik saldırılar düzenleyebiliyor.

Danakil Çöküntüsünün Özellikleri Nelerdir?

YouTube video

Danakil Çölü, dünya üzerinde mutlaka çıplak gözle görülmesi gereken yerlerden biri ve en başta geliyor. Bir başka örneği bulunmayan bu çöküntünün etrafında tuzlu düzlükler yer alıyor. Çöküntünün derinliğinin ise ne kadar olduğu net olarak bilinmiyor.

Dünyanın cehennemi olarak ün salan bu bölgede pek çok yanardağ da bulunuyor. Ayrıca bölgenin etrafında yanıklara sebebiyet veren asidik hidrotermal havuzlar da yer alıyor. Bölgeye vardığınızda çöküntüye yaklaşmak mümkün fakat yine de etrafa temas etmemeye özen göstermeniz gerekiyor. Çöküntünün bulunduğu yerde pek fazla canlı türüne rastlamak da mümkün değil. Ayrıca bölgeye hiçbir şekilde yağmur yağmıyor.

Çok tuhaf bir yer olan Danakil Çöküntüsü, son dönemlerin en sık ziyaret edilen turistik yerlerinden biri haline gelmiştir.

Danakil Çöküntüsü’nün nasıl bir yer olduğu ile ilgili twitter ve facebook da videolara denk gelmiş olabilirsiniz. Görmemiş olanlar için YouTube videosunu yukarıda bulabilirsiniz. Türkiye’den Danakil Çöküntüsüne gitmek isteyenler bölgeye en yakın yer olan Mekele Havalimanına uçmaları gerekmektedir. Görülmeye değer bu bölgenin yakınında bulunan erta ale isminde bir başka volkan daha bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!