featured

Dünyanın En Çok Kazanan Sporcuları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Profesyonel ve aktif olarak spor hayatına atılan dünyaca ünlü isimlerden oluşan dünyanın en çok kazanan sporcuları listesi açıklandı. Listede Amerikan futbolundan basketbola, futboldan tenise kadar pek çok alanda başarı gösteren isimler yer alıyor. Listenin ilk sırasında da gelenek bozulmadı ve Barcelona yıldızı Lionel Messi, dünyanın en çok kazanan sporcusu unvanını almaya bir kaz daha hak kazandı.

Gelenek Yine Bozulmadı

Forbes Dergisi tarafından 1990 yılından beri yayınlanan bu listede Lionel Messi tam tamına sekiz defa ilk sırada yer almayı başardı. Messi’nin spor tarihindeki başarıları tartışılmazken Barcelonalı yıldızın geliri ise dudak uçuklatan rakamlara ulaşmış vaziyette.

Haziran 2018 ve Haziran 2019 verileri göz önüne alınarak oluşturulan listede sporcuların sözleşmelerinin yanı sıra çeşitli sponsorluk ve reklam gelirleri de hesaplanıyor. Yani listede yer alan her bir sporcunun her alanda elde ettikleri gelirler ile böyle bir liste ortaya çıkartılıyor. Öyle ki listede yıllık geliri 25 milyon doların üzerinde olan profesyonel sporcular yer alıyor. İşte karşınızda dünyanın en çok kazanan sporcuları.

1 – Lionel Messi

Dünyanın en çok kazanan sporcusu olan dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi, bu listede tam sekiz defa ilk sırada yer almış bulunuyor. Yıllık geliri ortalama 127 milyon dolar olan usta futbolcunun başarılarını ise saymakla bitiremeyiz. Listede ilk sırada olmayı fazlasıyla hak eden Messi’nin futbol kariyeri boyunca listenin ilk sıralarında yer almaya devam edeceğinden de kimsenin şüphesi yok. Ünlü kazanç rekortmeni milyonluk futbolcunun kazanç miktarı kadar aile yaşamı ve çocuklarına verdiği değer de büyük ilgi gören ve takdir edilen yanları arasında yer alıyor. 

2 – Cristiano Ronaldo

Listede yer alan bir diğer dünyaca ünlü futbolcu olan Cristiano Ronaldo, yıllık 109 milyon dolara varan geliri ile ikinci sırada yer alıyor. Dünyanın en popüler sporcuları listesinde de başı çeken Ronaldo, gerek futbol kariyerinden elde ettiği servetle gerekse de sponsorluk ücretleri ile dudak uçuklatan rakamlarda bir servete sahip olduğunu da bu sayede kanıtlıyor. Messi gibi Ronaldo da aile yaşamı ile gündeme gelen önemli sporcular arasında yer alıyor. 

3 – Neymar

Dünyanın en çok kazanan sporcular listesinin üçüncü sırasında yine futbol kariyeri ile ön plana çıkmayı başaran bir isim yer alıyor. Paris Saint – Germain takımında top koşturan usta futbolcu Neymar 105 milyon dolarlık geliri ile listede üst sıralarda yer almayı başaran bir isimi. Listemizin 3. sırasında yer alan Neymar, ayrıca saç stili, giyim tarzı ve duruşu ile de dünyaya örnek olan bir tarza sahip. 

4 – Canelo Alvarez

Futbol alanından gelen isimlerin listenin ilk üçünü oluşturduğu bu durumda dördüncü sırada dünyaca ünlü boksör Canelo Alvarez yer alıyor. Meksika doğumlu ve yalnızca 29 yaşında olan dünyanın en popüler boksörü Alvarez de 94 milyon dolara ulaşan yıllık geliri ile dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında yer almaya hak kazanıyor. 2019 Kasım ayında Rus asıllı Sergev Kovalev ile yaptığı WBO hafif ağır sıklet maçını alarak dünya şampiyonu oldu

5 – Roger Federer

Tenis sporunda dünyanın en çok kazanan sporcusu şüphesiz ki Roger Federer. Tenise farklı bir bakış açısı getiren ve bu alanda sayısız başarısı bulunan Federer, 93.4 milyon dolarlık geliri ile listenin beşinci sırasında olmaya hak kazanıyor. Usta tenisçinin başarıları ve kazandığı turnuvalar da gelirinde büyük bir artışa sebep olurken aynı zamanda reklam ve sponsorluk gelirlerinde de yüklü bir meblağ kazandığını söylemeden geçmeyelim.

6 – Russell Wilson

Amerikan futbolu dalında başarıdan başarıya koşan ve yıllık geliri 89.5 milyon dolar olan Russell Wilson da bu listede altıncı sırada yer alıyor. Başarılı sporcu, kendi alanında en popüler isimlerden biri ve aynı zamanda bu alanda en çok kazanç elde eden sporcuların da başında geliyor. Amerikan futbolunun aranan yüzü olan Wilson, reklam ve sponsorluk gelirleri ile de dikkat çekiyor. Hatta ünlü sporcuya dizi tekliflerinin geldiği de biliniyor. 

7 – Aaron Rodgers

Amerikan futbolu dalında dünyanın en çok kazanan sporcusu Russell Wilson olurken Wilson’ı bir alt sırada olan Aaron Rodgers takip ediyor. Rodgers, 89.3 milyon dolar yıllık kazancı ile Wilson’ın tam arkasından gelmeyi başarıyor. Listenin ilk onunda iki adet başarılı Amerikan futbolcusunun yer alması da takdire şayan. The Bad Man lakabıyla adından çokça bahsettiren popüler sporcu, aile ve iş yaşamını birbirine karıştırmaması ile de dünyanın en ünlü sporcuları arasında listelenmekte. 

8 – LeBron James

Yıllık 89 milyon dolara ulaşan geliri ile listenin sekizinci sırasında basketbol efsanesi LeBron James yer alıyor. Aslında basketbol sevenler LeBron James’i bu listenin daha üst sıralarında görmeyi umut ediyorlardı. Fakat her nasılsa dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında James, ilk ona girmeyi kıl payı başarmış gibi duruyor. Döneminin en ünlü basketbol oyuncularından olan James, kendisine sıkı sıkıya bağlı bir hayran kitlesine sahip. 

9 – Stephen Curry

Golden State Warriors oyuncusu Stephen Curry, 79.8 milyon dolarlık yılık geliri ile listenin dokuzuncu sırasında olmaya hak kazanmış vaziyette. Curry, LeBron James’in ardından gelen basketbol dalında en çok kazanan oyunculardan biri. Dünyanın en popüler oyun kurucularından biri olan Curry, henüz yalnızca 31 yaşında ve dev bir servete sahip. Girdiği her maçta büyük başarılara imza atan Curry, elde ettiği başarıları azim, kararlılık ve öz motivasyona bağlıyor. 

10 – Kevin Durant

Dünyanın en çok kazanan sporcular listesi ilk onunda son sırada yer alan Kevin Durant da 65.4 milyon dolara ulaşan yıllık geliri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Brooklyn Nets takımında forma giyen usta basketbolcu da henüz 31 yaşında ve hem muazzam bir kariyer hem de büyük bir servetin sahibi. Listemizin son sırasında yer alan Durant, etkileyici bir hayat hikayesine sahip. Annesinin her zaman başarılarının ardındaki kadın olduğunu dile getiren başarılı basketbolcu çalışma aşığı olduğunu dile getirmekten çekinmiyor. 

Listedeki Türk İsim: Mesut Özil

Dünyanın en çok kazanan sporcuları listesinde 57. sırada oldukça tanıdık bir isim karşımıza çıkıyor. Türk uyruklu Alman futbolcu Mesut Özil, 30.2 milyon dolarlık yıllık geliri ile listede olmaya hak kazanan başarılı sporculardan biri. Bir dönemin milli takım vazgeçilmezlerinden olan Özil, aynı zamanda başarılı bir koç olmak isteğini de dile getirmekten çekinmiyor. Şu anda Arsenal’de top koşturan Türk futbolcu, son zamanlarda yaptığı hayır işleri ile de dikkat çekmeyi başarmıştır. 

İlk Yüzdeki Tek Kadın Sporcu: Serena Williams

Listede daha fazla kadın sporcu görmeyi hayal ederken 63. Sıradaki ünlü tenisçi Serena Williams, ilk yüzdeki tek kadın olarak karşımıza çıkıyor. 29.2 milyon dolara ulaşan yıllık geliri ile Williams, bu seneki listeye adını yazdırmayı başarmış. Forbes Dergisi tarafından geçen sene açıklanan dünyanın en çok kazanan sporcuları listede hiçbir kadın sporcu yer almıyordu. Bu yıl bir kadın sporcunun bulunması ise genç kadın sporcular için motivasyon kaynağı oldu. Williams, oynadığı tenis maçlarından sonra yaptığı açıklamalarda şansa inanmadığını, başarının ancak çalışma ile elde edilebileceğini vurguluyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!