Dünyanın En Güzel ve Benzersiz Ağaç Tünelleri...

Dünyanın En Güzel ve Benzersiz Ağaç Tünelleri…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya en güzel ağaç tünelleri neler? Dünya üzerinde ağaçlar ve bitkiler kullanılarak oluşturulan öyle tüneller bulunuyor ki, görenleri adeta kendine hayran bırakarak büyülüyor. Bu yazımızda tüm dünya çapında ün kazanmış en güzel ağaç ve bitki tünellerini sizler için bir araya getirdik. Yazımızın içeriğinde sizleri de derinden etkileyecek birbirinden güzel ağaç tünelleri neler bir arada bulabilirsiniz. Keyifli okumalar…

1-      Wisteria Çiçek Tüneli / Kitakyushu (Japonya)

Dünyanın En Güzel ve Benzersiz Ağaç Tünelleri...

Japonya’nın hemen hemen her bölgesinde yetişebilen bir bitki çeşidi olan Wisteria, Kityasku kentinde bulunan mükemmel bir tünel olarak karşımıza çıkıyor. Kityasku’da yer alan Kawachi Fujien bahçesinde bulunan bu çiçekten tünel, insanda bir tablonun içinde bulunduğu hissini uyandırıyor.

Mor, beyaz, pembe, sarı, mavi ve yeşilin her tonunun bir arada yer aldığı bu masalsı ağaç tünelleri, dünyanın en ünlü ağaç tünelleri arasında bulunuyor.

2-      Ashdown Forest / Batı Sussex (İngiltere)

Her biri binlerce yıllık geçmişe sahip olan ağaçların oluşturduğu bu mükemmel tünel, her mevsim ayrı bir renge bürünerek bambaşka manzaraları ziyaretçilerine sunuyor. İngiltere’de yer alan bu ünlü tünel, ağaç tünelleri denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olarak büyük beğeni topluyor.

3-      Sakura Ağaç Tüneli / Tokyo (Japonya)

Dünyanın En Güzel ve Benzersiz Ağaç Tünelleri...

Japon dilinde yer alan “Sakura” kelimesinin Türkçe anlamı, Kiraz çiçeği manasına geliyor. Meyve vermeyen bir ağaç türü olan Sakura (Kiraz Ağacı), ağaçlarından oluşan tünel ise muhteşem bir manzarayı içerisinde barındırıyor. Dünyaca ünlü bu tünel, Japonya’ya gelen turistlerin de ilk uğrak noktaları arasında yer alıyor.

4-      Oak Alley / Louisiana (Amerika Birleşik Devletleri)

Dünyanın En Güzel ve Benzersiz Ağaç Tünelleri...

Ağaç tünelleri tabiri ile özdeşleşmiş bir yer olan ve tüm dünyaca ünlü olan Oak Alley ağaç tüneli, 18. Yüzyılın başlarında yolun her iki tarafına çift sıra olacak şekilde dikilen görkemli meşe ağaçlarından oluşuyor. Bu büyüleyici atmosferde bulunmak bile adeta insanın başını döndürmeye yetiyor.

5-      Bambu Ormanı / Kyoto (Japonya)

Ağaç tünelleri ile ünlü Japonya’da yer alan bir başka önemli geçit ise, Tenryu-ji Tapınağı ile Nonomiya Shrine arasında uzanan ve yaklaşık beş yüz metrelik bir yürüyüş parkurunu barındıran Bambu Ormanıdır. Yemyeşil bambu ağaçlarının arasından yürürken, insan adeta sorunlarından uzaklaşıyor ve kendisini doğanın huzuruna bırakabiliyor.

6-      Karanlık Hedges / Armoy Köyü (Kuzey İrlanda)

Kuzey İrlanda’da en çok ziyaret edilen ve fotoğrafları en çok çekilen yerlerden biri olan bu ağaç yolu, özellikle günbatımından sonra son derece ürkütücü bir hal alabiliyor.  Karşılıklı olarak dikilmiş kayın ağaçlarından oluşan bu ünlü yol, Stuart ailesine ait bulunuyor.

7-      Aşk Tüneli / Klevan (Ukrayna)

Ağaç tünelleri dendiğinde belkide dünyada en çok tanınmış yer, Ukrayna’nın Klevan kentinde bulunan “Aşk Tünelidir”. Bir demiryolu üzerinde bulunan ağaç ve bitkilerin oluşturduğu bu eşsiz tünel, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Bölgede yaşayan halkın inanışına göre ise bu benzersiz tünelden ilk defa geçen çiftlerin dilemiş olduğu dilekleri kabul ediliyor.

Dünyanın en fazla tanınan ağaç yolları arasında zirvede yer alan “Aşk Tüneli” içerisinden, bölgede bulunan bir fabrikaya malzeme taşıyan bir trende geçiyor.

8-      Kiraz Çiçeği Ağaç Tünelleri / Bonn (Almanya)

Dünyanın En Güzel ve Benzersiz Ağaç Tünelleri...

Almanya`nın Bonn şehrinde yer alan kiraz çiçeği tüneli ise bahar ayları geldiğinde muhteşem bir görünüme kavuşuyor. Yolun her iki tarafına dikilen kiraz ağaçlarının oluşturduğu ağaç tünelleri, ancak kiraz ağaçlarının tomurcuklandığı bahar aylarında o eşsiz görüntüsünü ziyaretçilerine sunuyor.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!