featured

Dünyanın En Marka Kenti Paris! Adı Romantizm ve Aşkla Bütünleşen Şehir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde en popüler kentler arasında daima en üst sıralarda kendine yer bulan Paris’in adı romantizmle bütünleşmiştir. Aşıklar şehri, romantizmin başkenti gibi tanımlamalar ile öne çıkan kent, neoklasik mimari tarza sahip yapısı ile Paris, moda ve sanatın da merkezi konumundadır.

Seine nehri kıyısı üzerine kurulan Paris, aynı zamanda Fransa’nın da başkentidir. Bu büyülü şehir ikonlaşmış yapı ve mimari eserleriyle de çok bilinir. Kentin simgesi haline gelen Eiffel Kulesi (Eiffel Tower), dünyanın en ünlü müzesi Louvre (le Musée du Louvre) ve Notre Dame Katedrali (Cathédrale Notre Dame de Paris), Paris’i dünyanın en çok ziyaretçi alan şehri durumuna getirmiştir.

Modanın, Sanatın ve Gastronominin Başkenti

YouTube video

Dört tarafı çiçeklerle çevrelenmiş sokakları, parkları, eşsiz mimarisi ve büyülü atmosferi ile çok sayıda insan tarafından dünya üzerindeki en güzel kent olarak sayılır. Paris müzeleri, kafeleri, gece kulüpleri ve en güzide lezzetleri bulabileceğiniz Michelin yıldızlı restoranlarıyla da meşhurdur.

YouTube video

Birçok insana göre, modanın, sanatın ve de gastronominin başkenti sayılır. Paris, Şanzelize bulvarı üzerindeki romantizm dolu mekanları, estetik ve tarihi bütünleştiren yapıları, kültür ve sanatın iç içe geçtiği dokusuyla eşsizdir.

Kuzey Fransa bölümünde yer alan Paris, 20 ayrı bölgeye ayrılmış yapısı ve MÖ. 4000’lere dek uzanan köklü tarihi ile de dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biridir.

Kentin Simgeleri

Sanatçılardan romantiklere, entelektüellerden aşıklara, filozoflardan gezginlere kadar milyonlarca insanı kendine bağlayan Paris, simge yapıları ve bölgeleriyle de benzersizdir. Şehrin en bilinen yapı ve bölgelerine kısaca bakacak ve Paris’in görülmeye değer yerleri nelermiş sıralayacak olursak;

1- Louvre Müzesi

YouTube video

Dünyanın en büyük, en ünlü ve en önemli müzelerinden biri olan Louvre, paha biçilemeyen eserlere ev sahipliği yapar. Mona Lisa ve Milo Venüs’ü gibi dünyanın en önemli sanat eserleri de bu müzede bulunmaktadır.

Louvre müzesi hakkında detaylı bilgi için sitemizde 07.03.2020 tarihinde yayınlanan “Görkemli Yapısı İle Dünyanın En Büyük Sanat Müzesi: Fransa Louvre Müzesi” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

2- Eyfel Kulesi

YouTube video

Adını kulenin mimarı olan Gustave Eiffel’den alan ve 1889 yılında yapılan devasa kule her yıl 6 milyonu aşkın gezginin uğrak noktasıdır. Paris denildiğinde belki de ilk akla gelen yapı olması kuleyi bu kentin simgesi haline getirmiştir.

3- Notre Dame Katedrali

YouTube video

Gotik tarzın bilinen en ünlü eserlerinden biri olan Notre Dame Katedrali, anıtsal değeri de göz önüne alınarak inşa edilmiş ve Paris’in simge yapılarından biri haline gelmiştir. Bu katedral ünlü Fransız yazar Victor Hugo’nun şaheseri olan Notre Dame’ın Kamburu adlı esere de esin kaynağı olmuştur.

4- Sainte Chapelle Kilisesi

YouTube video

Gül Pencereleri adı ile bilinen vitrayları ile Ortaçağ mimarisinin başyapıtı olarak kabul edilen ve Gotik tarzı tamamıyla yansıtan mimari detaylarıyla öne çıkan yapı, görkemli havasıyla Paris’in görülmeye değer yerleri arasında yerini alır.

5- Versay Sarayı

YouTube video

Avrupa’nın belli başlı sarayları arasında bulunan Château de Versailles yani Versay Sarayı, mimari yapısıyla Barok dönemin bitişine klasik dönemin ise başlangıcına işaret eder. Mükemmel bahçesi ile saray Paris’in önemli yapıları içinde sayılır. Bu saray her ayın ilk pazar günü ücretsiz olarak gezilebilir.

6- Orsay Müzesi

YouTube video
ğ

Paris’in görülmeye değer yerleri arasında bulunan bir diğer yer ise Orsay Müzesi’dir. Bir sanat müzesi olarak son derece değerli bir yapı olan Orsay Müzesi (Musée d’Orsay) içerisinde Monet’ten Gauguin’e, Renoir’den Van Gogh’a kadar pek çok sanatçının en önemli eserlerini görebilme imkanı vardır.

7- Şanzelize ( Champs-Elysées)

YouTube video

Zafer Takı’ndan (Arc de Triomphe) Concorde Meydanı’na (Place de la Concorde) kadar uzanan devasa cadde, Paris’in lüks yaşantısını Şanzelize üzerinde görme imkanını kent ziyaretçilerine sunar. Bu dünyanın en ünlü caddesi kentin de en önemli bulvarıdır.

YouTube video

Bu sayılanlar yanında yine Paris denildiğinde bohem yaşantının merkezi olan Montmarte semtini, Sacre Coeur Bazilikasını, Concerde Meydanını, Zafer Takını, Lüksemburg Bahçesini, Opera Garnier’i, Modern Sanat Müzesini, Napolyon Lahitini, Euro Disney’i ve Aşk Köprüsünü de görmeden bu kentten ayrılmamak gerekir.

Paris’te Ne Yenir? Ne Alınır?

YouTube video

Ayrıca Paris’te ünlü Fransız yemek ve damak tatlarına vakit ayırmak gerektiği de unutulmamalıdır. Bu anlamda Kruvasan’dan Soğan Çorbası’na, kahveden Sufle’ye dek Fransız lezzetlerini yerinde tatmak için Paris bulunmaz bir fırsattır.

Yine Paris alışveriş noktasında da moda ve tasarım merkezi olmasıyla moda severlerin de uğrak noktasıdır. Ancak her bütçeye uygun alışveriş imkanları da kentte mevcuttur.

Fransız hayat tarzını ve kültürünü sonuna kadar görebileceğiniz bu eşsiz kent, dünyanın farklı noktalarından milyonlarca insanın kalbini kendine bağlıyor. Ve her yıl ziyaretçi olarak onları ağırlıyor.

Paris gezilecek yerler arasında bulunan ya da Paris gezi rehberi olarak sizlere yol gösterici olarak önerdiğimiz bu yerler en çok ziyaret edilen yerlerdir. Ayrıca Saint Martin Kanalınıda görmeli, dünyaca ünlü sen nehrinde tura çıkmalı ve Paris’te yer alan diğer önemli yerlerden biri olan Sacré coeur bazilikası‘nıda görmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!