duzce-gezilecek-yerler

Birbirinden Harika Düzce Gezilecek Yerler Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz ve kış aylarında Düzce gezilecek yerler tatil tutkunlarının en fazla merak ettiği konular arasında geliyor. Tarihi Hititlere kadar uzanan Düzce ufak bir şehir olsa da gezilecek yerler konusunda oldukça fazla seçenek sunuyor.

Düzce gezilecek yerler hakkında detaylı bilgilere ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki başlıklara göz atmanız yeterli…

Düzce Gezilecek Yerler İçin Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?

duzce-gezilecek-yerler
Düzce Meşhur Yerleri

Düzce gezilecek yerler için yapılacak birçok aktivite bulunuyor. Bu özel aktivitelerle gezinizin keyfini ikiye katlayabilirsiniz.

Peki, Düzce gezilecek yerlerde yapılacak aktiviteler nelerdir?

  • Denizin, güneşin tadını çıkarın,
  • Doğa ile iç içe yürüyüşler yapın,
  • Tarihi mekan açısından zengin olan Düzce’nin tarihe ışık tutan mekanlarını ziyaret edin,
  • Rafting için hazır olun ve Düzce’de unutulmaz bir gün yaşayın,
  • Organik olarak üretilmiş ürünlerin tadına bakın,
  • Dağcılık aktivitesini es geçmeyin,
  • Oryantiring yapın,
  • Düzce gezilecek yerler arasında bulunan mesire alanları içinde piknik yapın,
  • Adrenalin dolu motocross deneyimini tadın,
  • Doğal alanlarda kamp yapın,
  • Birbirinden eşsiz kuşların gözlemciliğini yapın,
  • Özellikle yaz aylarında yapılan festivallere katılın,

Yukarıda yer alan aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz alanları öğrenmek için Düzce gezilecek yerler listesine göz atın.

Düzce Gezilecek Yerler Listesi!

Birbirinden harika Düzce gezilecek yerler listesinde sizleri büyüleyecek birçok yerin ismini bulabileceksiniz. Her kesime hitap eden bu listede maceraya doyup, huzur içinde yürüyüşler yapacağınız yerleri merak ediyorsanız okumaya devam edin.

1- Güzeldere Şelalesi

duzce-gezilecek-yerler
Düzce Gezi Rotası

Gölyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan Güzeldere Şelalesi tabiat parkları içinde en büyüleyici manzaraya sahip yerlerden bir tanesidir. Özellikle ağaçların çevrelediği şelalesi önünde çekilecek fotoğrafların eşsiz olacağı kesin.

Güzeldere Şelalesi kampçılık başta olmak üzere, bisiklet, trekking ve fotosafari gibi eğlenceli aktiviteler için elverişlidir. Bu güzel yer Düzce’ye sadece 18 km uzaklıkta olup, mesire yeri olarak 1993 yılında, tabiat parkı olarak da 2011 yılında tescillenmiştir.

2- Konuralp Müzesi

Tarihe iz bırakmış Prusias ad Hypium Antih şehrinin kendine has tarzını korumak, yaşatmak için Konuralp Müzesi kurulmuştur. 2003 yılında ziyarete açılan müze bir laboratuvar, üç adet teşhir salonu, bir adet konferans salonu ile idari bölümden oluşuyor.

Müze içinde 3 bin adet sikke, 848 adet arkeolojik eser, 491 etnografik buluntu yer alıyor. Bu zengin eser topluluğunu ziyaret etmek çok kolay olup, sadece Düzce Merkez’e 10 km uzaklıktadır. Ayrıca şehir içi toplu taşıma ile de müzeye gidebiliyor.

3- Aydınpınar Şelalesi

Düzce gezilecek yerler arasında en güzel yerlerden bir tanesi de kuşkusuz Aydınpınar Şelalesidir. Tabiat parkı olarak tescillenen şelale Düzce’nin en önemli yürüyüş parkuruna sahiptir. Daha çok meşe, gürgen ve karışık yapraklı orman ağaçlarına sahip olan Aydınpınar Şelalesinde çadır kampı, trekking ve foto safari popüler olarak yapılan aktiviteler arasındadır.

4- Odayeri Yaylası

duzce-gezilecek-yerler
Düzce Gezi Rehberi

Odayeri Yaylası Düzce’nin Merkez köylerinden biri olan Çınardüzü sınırları içerisinde yer alır. Düzce Merkeze 28 km uzaklıkta olan yayla 1200 m yükseklikte yer alıyor. Bu güzel yaylada doğa yürüyüşleri, çadır kampçılığı, olta balıkçılığı, fotosafari, at binme, bisiklet sürme ve off road yarışları yapılabiliyor. Sizde doğanın keyfine varıp, dilediğiniz aktiviteleri yapmak istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

5- Kardüz Yaylası

Gölyaka ilçesi içinde bulunan Kardüz Yaylası ilçeye 28, Düzce’ye 48 km uzaklıktadır. 180 hektar bir yer kaplayan Kardüz Yaylası 1830 m yüksekliğe sahiptir. Yüksekliği sayesinde kış turizmine çok elverişli olan bu yerde kış tatillerinizi değerlendirebilirsiniz.

Düzce gezilecek yerler içinde yer alan Kardüz Yaylasında kış turizminin yanında foto safari, trekking, jeep safari, kampçılık, dağ bisikleti gibi aktiviteler yapılabilir.

6- Efteni Gölü

Düzce Elmacık Dağı eteğinde yer alan Efteni Gölü doğa harikası olmaya aday olan yerlerden bir tanesidir. Düzce akarsularının kesiştiği noktada olup, Büyük Melen kanalı ve Karadeniz’ e dökülen diğer su kaynaklarının tam ortasındadır. Bu güzel göle gitmek için Düzce Gölyaka ilçesine gitmeniz gerekiyor.

Düzce gezilecek yerler Efteni Gölü tam 150 farklı kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Göl ve gölün çevresinde foto safari etkinliğinin yapılması fazlasıyla keyifli olacaktır. Sizde huzur dolu bir yürüyüş eşliğinde fotoğraf çekerek eşsiz anlara imza atmak için Efteni Gölünü tercih edebilrisiniz.

7- Samandere Şelalesi

duzce-gezilecek-yerler
Düzce’de Gezilecek Yerler

Samandere Şelalesi Tabiat Parkı Düzce sınırları içinde Beyköy beldesi Samandere Köyü içinde yer alır. Düzceye 24 km uzaklıkta olup, 10 hektarlık bir alanı kaplayan muhteşem bir seyir yeridir. Ayrıca anıt dağları, cadı kazanı, üç adet de şelalesi bulunur. Samandere Şelalesinde mesire alanı, piknik alanı bulunurken, doğa yürüyüş parkuru, kamp alanı da yer alır.

8- Kurugöl Kanyonu

Düzce gezilecek yerler içinde en etkileyici yerlerden bir tanesi de Kurugöl Kanyonudur. Kurugöl, Akçakoca ilçesi sınırları içinde olup, kolay ve zor olmak üzere derecelenmiş yürüyüş parkuru bulunur. Bunun yanında foto safari, kaya tırmanışı ve trekking için en uygun alanlardan olduğunu söylemek mümkün.

9- Aktaş Şelalesi

Düzce Akçakoca Aktaş köyü içinde yer alan şelale ismini bu köyden almıştır. Şelalesinin yanında zengin bitki örtüsü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. 50 m uzunluğuna sahip yeşil tonlarına sahip bu güzel şelalede yürüyüş parkuru bulunuyor. Etkileyici fotoğraflar çekmek için birebir olan Aktaş Şelalesinde foto safari yapabilir, kamp kurabilirsiniz.

10- Fakıllı Mağarası : Düzce Rehberi

duzce-gezilecek-yerler
Düzce Gezilecek Yerler

Yine Düzce Akçakoca ilçesinde yer alan Fakıllı Mağarası bulunduğu köyden ismini almıştır. 1.derece sit alanı olarak günümüzde tescillenen Fakıllı Mağarası muhteşem bir doğal yapıya sahiptir. Mağara içinde galeriler, dikitler ve sarkıtların yanında beyaz renkte damla taşlar bulunuyor. Düzce gezilecek yerler içinde astıma ve nefes darlığına çok iyi gelen Fakıllı Mağarasını ziyaret edebilirsiniz.

Düzce gezilecek yerler için çok fonksiyona sahip olsun hem gezeyim hem de piknik yapayım diyorsanız Fakıllı Mağarasına gitmeniz yeterli olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Eskişehir Gezi Rehberi: Eskişehir’de Gezilecek Yerler

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!