duzce-uzem

Düzce UZEM Sınav Nasıl? Düzce UZEM Sınav Soruları Zorluğu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce UZEM sınav bilgisi kapsamında öğrencilerin merak ettiği unsurlardan birisidir. İlk defa uzaktan eğitim sistemi kapsamında sınava girecek kişilerin büyük kaygı yaşadığı görülür. Halbuki yapılacak olan bu sınav sanılanın aksine oldukça kolaydır. Öğrencilere de büyük kolaylık sağlayacak şekilde düzenlenmektedir.

Peki Düzce UZEM nedir, nasıl giriş yapılır? Düzce Uzaktan Eğitim Merkezi sınav sistemi nasıl? İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Düzce UZEM Nedir?

UZEM Düzce, öğrencilerin uzaktan eğitim alabildiği bir sistemdir. Merkezi olarak oluşturulmuş bu sistem kapsamında eğitim almak isteyen bireyler yararlanmaktadır. Gerekli giriş bilgileri elde edildiği takdirde herhangi bir zorluk oluşmadan sisteme erişilebilir. Sistem üzerinde yer alan öğrenciler eğitmenler tarafından yüklenen eğitim videolarını izleyerek bir ders ya da konu hakkında bilgi alır.

duzce-uzem
Düzce UZEM

Düzce UZEM Ne Demek?

İlk bakışta çok bir şey ifade etmese de UZEM; uzaktan eğitim merkezi anlamına gelir. Günümüzde eğitim ekolleri tarafından oluşturulmuş ‘yaşamboyu öğrenme’ düşünesine göre geliştirilmiştir. Eğitimin formal yani okul duvarlarından sıyrılarak her alanda erişilebilir olması amacıyla vardır. Herhangi bir mekan ve saat fark etmeksizin sisteme erişilebilir olması göze çarpar.

Düzce UZEM Giriş Aşaması Nasıl?

Öncelikle uzaktan eğitim merkezi kapsamında kayıtlı olmanız gerekmektedir. Eğer üniversite kapsamında bu sisteme girecekseniz ekstra bir çaba göstermenize gerek yoktur. Fakat üniversite dışında sistemde yer alacaksanız gerekli kişilerle iletişime geçmeniz şarttır. Size ait bir giriş bilgisi ve şifresi iletilir. Böylece UZEM sayfasına girerek bilgilerinizle sisteme erişebilirsiniz.

Düzce UZEM Sınav Sistemi Nasıldır?

Sınav sistemi diğer sınavlardan farklı olmamakla birlikte genelde çoktan seçmeli olarak oluşturulur. Verilen bilginin var olup olmadığını ölçmek açık uçlu sorularla mümkün olsa da binlerce öğrencinin kontrolü zor olacaktır. Bu aşamada genellikle öğrencileri yormayacak, eğitmenin de vaktini almayacak şekilde çoktan seçmeli sınav oluşturulur.

UZEM sınav soruları genelde bir derse bağlı olarak 25-30 soru bandında oluşturulmaktadır. Soru sayısının eğitmene bağlı olduğunu da belirtmek gerekir. Daha az ya da çok soruyla karşılaşabilirsiniz. Her zaman soru sayısının üzerinde olacak bir sınav süresi öğrencilere tanınmaktadır. Bu süre zarfında hedef tüm soruları cevaplandırmaktır.

duzce-uzem

Cevaplandırma bilgisayar üzerinden yapılır. Çoğu zaman bir kamera kaydı gerekmez ancak kimi durumlarda kopyanın önüne geçmek adına kamera kaydı istenebilir. Süreniz dolmadan tüm soruları gördüğünüze emin olup işaretleme yapmalısınız. Dört yanlış bir doğruyu götürecek sistem varsa sınav başında belirtilir. Bu gibi durumlarda genelde bilmediklerinizi işaretlememek sizin için iyi olacaktır.

Düzce UZEM Sınav Soruları Neler?

İnternet üzerinde UZEM sınav soruları paylaşımları yapılır. Birçok eğitmen internetten bu soruları alıp kullanabilse de her zaman bu soruların çıkacağı anlamına gelmez. X bir ders kapsamında notlara çalıştıktan sonra sınava tam hazır olmak isterseniz o dersin örnek soruları için internete bakabilirsiniz. Düzce Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından dönem dönem bu sorular da paylaşılabilmektedir.

Yalnız daha önce de belirtildiği üzere sadece bu soruların çıkacağını düşünerek hareket etmek yanılgıya düşürecektir. Sorular sınava hazırlık kapsamında değerlendirilmeli, eksikleri görmek adına kullanılmalıdır. Aksi takdirde sınavda zorluk çekme olasılığınız yüksek bir oranda mevcuttur.

Düzce UZEM Sınav Zorluk Derecesi Ne?

Zorluk öğrenciden öğrenciye göre değişiklik gösterse de genel itibari ile bu tarz sınavların kolay olduğunu söylemek gerekir. Elbette rehavete kapılmadan sınava hazırlık yapmak en doğrusudur. Ancak zorluk konusunda ekstra kaygıya da düşmemek de fayda var.

Öğrencilere verilen ders notları ve ders videoları dışında herhangi bir soru sorulmadığı bilinir. Bu yüzden var olan Düzce UZEM ders materyalleri yararlanılmalı, kafa çok karıştırılmamalıdır. Sınava hazırlık yaptığınız takdirde geçer not alma olasılığınız çok yüksektir.

duzce-uzem

Deuzem Sınav Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Sınava girdikten sonra sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair genelde net bir bilgi bulunmaz. Öğrenci sayısı, yoğunluk ve ilerleyişe bağlı olarak sonuçlar bir ayda sonra da 1 hafta sonrada yayınlanabilir. Sınav sonuçlarını öğrenmek için ise farklı sisteme girmeye gerek yoktur.

Düzce Uzaktan Eğitim Merkezi kapsamında giriş yaptıktan sonra sınava dair net bilgi edinmeniz mümkündür. Üniversite öğrencileri Düzce OBS giriş ile notlarına bakabilir. Sisteme giriş esnasında şifrenizi unuttuysanız Düzce Üniversitesi bilgi işlem dairesi aracılığıyla yardım alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!