15 Farklı Edit Programları Ücretsiz PC için Neler Var

15 Farklı Edit Programları Ücretsiz PC için Neler Var?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edit programları ücretsiz PC ve mobil için kullanıma sunulmaya devam etmektedir. Hem fotoğraf hem de video düzenlemesi yaparak daha iyi sonuçlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Özellikle günümüzde Youtube, İnstagram gibi mecralara video ya da fotoğraf paylaşımının artması en iyi edit programları arayışını sağlamıştır.

Günümüzde tercih edebileceğiniz çeşitli video editleme programları bulunmaktadır. Bu aşamada tercihiniz ve istekleriniz doğrultusunda hareket ederek kendinize uygun olanı indirebilirsiniz.

Böylece, kısa sürede elde ettiğiniz fotoğraf ve video edit programları ile işlemlerinizi hızlandırabilir buna bağlı olarak dilediğiniz görselleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Peki en iyi edit programı hangileri? İşte bilgisayar ve mobil üzerinden kullanabileceğiniz editleme programı listesi!

1- Video Edit Programı PC için Öneriler

Başta video edit programları ücretsiz ve ücretli olarak kullanıma sunulur. En çok kullanıldığı yer ise bilgisayarlar olarak karşımıza çıkar.

Bilgisayarda daha profesyonel ve kullanışlı programların var olması kullanım tercihlerini bu tarafa doğru kaymasına sebep olmaktadır.

15 Farklı Edit Programları Ücretsiz PC için Neler Var

A- Video Edit Programları Ücretsiz PC Önerileri

Genellikle ücretsiz olan programların tercih edilebilirliği daha fazla olmaktadır. Ekstra bir ücret ödememek özellikle kurumsal olmayan kişilerin işine gelmektedir.

Kişisel işlemleri yapmak ve hatta doğru kullanım ile profesyonel işlemler çıkarmak da mümkün olacaktır. Çünkü önemli olan programın özellikleri kadar var olan özellikleri hayal dünyanıza bağlı olarak en iyi şekilde kullanmaktadır.

Video edit programları ücretsiz pc için şöyledir:

  1. Blender
    2. Openshot
    3. VSDC Free Video Editor
    4. HitFilm Express
    5. DaVinci Resolve
    6. iMovie
    7. Movie Maker
    8.ShotCut
    9. Movavi

Blender

Blender, en iyi edit programları ücretsiz sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Bu program ücretsiz sunulmasına rağmen çeşitli düzenleme fırsatları sunmaktadır. Temel editlemeler dışında profesyonele yakın işlemler çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Sadece görsel anlamda video değil video içi seslendirmeler üzerinde de düzenlemeler yapmanıza imkân sağlamaktadır. Arayüz formatı özelleştirilebilir ve kendinize uygun hale getirebilirsiniz. Program hakkındaki tek eleştiri kullanım zorluğu ve öğrenme sürecinin uzun olmasıdır.

OpenShot

Birden fazla özelliği ile en iyi edit programları ücretsiz seçeneği sunan OpehShot uzun vadede işlemlerinizi gerçekleştirmek için size yardımcı olacaktır. Basit bir kullanış seçeneği sunması, kısa sürede videoların editlenmesini sağlar. Türkçe dil desteği yoktur.

VSDC Video Editor

Video editleme sırasında geçiş efekti sunmasıyla görev yaptığı bilinmektedir. Tek video üzerinde işlem yapabileceğiniz gibi birden fazla videoları art arda efektleyebilirsiniz. Bilinen video formatlarıyla sınırlı kalmaz tüm videoları destekleyici bir alt yapıya sahiptir.

HitFilm Express

Ücretsiz video editleme programları arasında bulunan HitFilm Express sahip olduğu efektlerle kişileri şaşkına uğratmaktadır. 400’ü aşkın efekte sahip olması nasıl ücretsiz olabilir sorgulamasını yapmasına sebep olur. Eş zamanlı birden fazla video editi yapma imkânı sunar.

15 Farklı Edit Programları Ücretsiz PC için Neler Var

B- Ücretli Video Edit Programları

Piyasada bulunan birçok birey tarafından genellikle video editleme programı ücretli olanların ismiyle anılmaktadır. Ücretli olmaları ile birlikte sayısız işlem sağlaması beğenilmektedir. Her şeyden öte profesyonel işlemler için kurumsal olarak kullanılmaktadır.

Ücretli video edit programı listesi şu şekildedir:

  1. Adobe Premiere Pro
    2. EaseUS Video Editor
    3. PowerDirector Ultra
    4. Corel VideoStudio Ultimate
    5. Vegas Pro 17
    6. Final Cut Pro

2- Edit Programları Mobil Öneriler

Günümüzde en iyi edit programı ücretsiz olarak sadece bilgisayar üzerinde bulunmaz. Kısmen mobil üzerinden editleme imkânı sunan uygulamalar en iyi edit programı pc ile kıyaslanamasa da yeterli miktarda işlem hacmi sağlamaktadır.

Mobil edit programları arasında:

  • Adobe Premiere Rush
  • FilmoraGo
  • Quik App
  • InShot Video Editor
  • KineMaster Video Editor
  • WeVideo
  • PicPlayPost
  • Horizon Camera
  • Video Shop Editor bulunmaktadır.

3- Edit Programları Online Öneri: Invideo Online Video Editor

Invideo.io adresi üzerinden kısa sürede video editleme işlemleri yapabilirsiniz. Video ve fotoğraf edit programları indirmeye gerek kalmadan, internet sitesi üzerinden işlemler gerçekleştirebiliyorsunuz. Çevrimiçi olarka 5000’den fazla şablon bulundurması, görsellerin yer alması, geçiş efektlerinin bulunmasıyla video editleme programları indirmeden işlem yapmanıza olanak sağlar.

15 Farklı Edit Programları Ücretsiz PC için Neler Var
Edit Programları Ücretsiz Listesi

4- Fotoğraf Edit Programları Neler? En İyi Edit Programları Pc Önerileri

Video edit programları kadar fotoğraf editleme programları merak edilmektedir. Bilgisayar üzerinde kullanabileceğiniz ücretli ve ücretsiz standartta uygulamalar bulunmaktadır. Arayüz ve aradığınız özelliklere bağlı olarak seçenekler arasında seçiminizi yapabilirsiniz.

A- Ücretsiz Fotoğraf Editleme Program Önerileri

Ücretsiz olarak herhangi bir işlem ücreti vermeden sınırsız kullanım yapabileceğiniz uygulamalar mevcuttur. Bilgisayara indirebileceğiniz ücretsiz fotoğraf edit programı arasında:

  • Adobe Photoshop Express
  • GIMP
  • NET
  • Pixlr
  • PhotoScape
  • Fotor
  • Photos Pos
  • InPixio
  • BeFunky
  • Bonus: Wix Photo Studio bulunmaktadır.

15 Farklı Edit Programları Ücretsiz PC için Neler Var

B- Ücretli Fotoğraf Editleme Programı Önerileri

Ücretsiz fotoğraf editleme programı işlemleriniz için yetersizse ve daha profesyonel sonuçlar elde etmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan ücretli fotoğraf editleme programıdır. Ücretli programlar arasında:

  • Snapseed Pro
  • Adobe Lightroom
  • VSCO
  • Prisma Pro
  • PicsArt Pro
  • Photo Editor Pro bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Nano Teknoloji Nedir? En İlginç Nano Teknoloji Ürünleri!

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!