featured

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ehliyet sınavı çıkmış sorular sınava hazırlanan adayların en merak ettiği konulardan biridir. 2018 yılında e-sınava geçildikten sonra MEB tarafından yayınlanmamaktadır. 2021 yılı ehliyet sınavına hazırlanan adaylar, www.ehliyetsinavsorulari.org sitesinde yer alan geçmiş yılların ehliyet sınavlarına online katılabilir ayrıca uzman ekipçe özenle hazırlanmış ehliyet deneme sınavlarını çözerek e-sınava hazırlanabilir.

Düzenli ve anlaşılır alt yapıya sahip web sitesinde ehliyet sınavına dair her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşmak mümkündür. Ehliyet sınav tarihleri, direksiyon sınav tarihleri, ehliyet ile ilgili duyurular ve ehliyet sınav soruları bu sayfada yer almaktadır. Sürekli güncellenen ehliyet sınavı denemeleri, çıkmış ehliyet sınavı soruları ile sınava hazırlanan adaylara büyük kolaylık sunulmaktadır.  

Ehliyet Sınav Soruları 2021

Ehliyetsinavsorulari.org sitesinde geçmiş dönemlere ait ehliyet sınav soruları konular halinde ayrılarak sayfada düzenlenmiştir. İlk Yardım, Trafik ve Çevre, Araç Tekniği ve Trafik Adabı konularına dair çıkmış soruları ve çözümlerine ulaşmak mümkündür.

Bunların yanında yine konu konu ayrılan, deneme sınavları ile adayların kendilerini denemeleri sağlanmaktadır. Uzman kadrosu ile hazırlanan denemeler ve açıklayıcı çözümleri ile ehliyet almak isteyen adaylar için oldukça uygun bir platformdur.

Ehliyet Sınav Çıkmış Sorular 2021

Ehliyetsinavsorulari.org sitesinde geçmiş yıllarda sorulan çıkmış ehliyet sınav soruları uzman ekibin katkılarıyla e-sınav müfredatına uygun sorulardan seçmeler yaparak ehliyet deneme sınavları oluşturulmuştur. Ehliyet deneme sınavı, izler için hazırlanan bu deneme sınavlarını 50 soruluk çözebileceğiniz gibi, konu konu seçerek çözebilirsiniz. Kendinizi eksik gördüğünüz konularda örneğin ilk yardım, sadece ilk yardım denemelerini çözebilir, daha sonra 50 soruluk ehliyet denemeleri ile kendinizi test edebilirsiniz.

Ehliyet Randevu Alma

Ehliyet randevusu almak isteyenlerin bilmesi gerekenler https://www.ehliyetsinavsorulari.org/ehliyet-yenileme-randevusu/ adresinde yer alıyor. Son yapılan düzenlemeler ile birlikte ehliyet ve pasaport işlemleri emniyetten alınarak nüfus müdürlüklerine aktarıldı. Daha önceden trafik tescil şubelerinde yapılan ehliyet yenileme randevu işlemlerini Nisan 2018 tarihi itibariyle nüfus müdürlükleri yapacak.

Yapılan düzenleme ile beraber, ehliyet sayfasından alınan randevu da değişmiş oldu. nüfus kayıt sisteminde yapılan düzenleme ile randevu sistemi açılmış oldu. Nüfus Müdürlüğü ehliyet randevu alma linkine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz. Ayrıca vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi’nden kolayca randevu alabilecek.

Ehliyet randevu alma işlemlerini gerçekleştirdikten sonra evraklarınızı hazırlamalı ve gereken ücretleri randevuya gitmeden önce kesinlikle yatırmalısınız.

Ehliyet Randevu Telefon – Alo Ehliyet Randevu

Ehliyet yenileme ve değiştirme işlemleri yapacak kişiler, internet sayfasından ehliyet randevusu alabilecekleri gibi, ehliyet için randevu alma numarası olan ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi’nden de kolayca randevu alabilecek.

#Aynı şekilde ehliyet randevu iptal etmek isteyenler de internet üzerinden ya da alo ehliyet randevu numarası olan 199 dan ehliye randevusunu iptal edebilirler.

Ehliyet Harç Ücretleri 2021 Yılında Ne Oldu?

Her yıl yapılan değerleme oranı kadar zamlanacak olan ehliyet fiyatları 2021 yılı için yeniden değerleme yüzde 9,11 oldu. Buna göre trafik cezaları, cep telefonu, pasaport, ehliyet harç ücretleri vb. harçlara 2021 yılında yüzde 9,11 oranında zam gelmesi bekleniyor. Otomobil ehliyeti olan B sınıfı ehliyet harç ücreti 2020 yılında 988 TL iken, 2021 yılı için zamlı olarak tahmini  1078 TL oldu.

A1-A2-A sınıfı ehliyet ücreti530 TLB sınıfı ehliyet ücreti 1078 TLF sınıfı ehliyet ücreti 530 TLC ve D sınıfı ehliyet ücretleri 1626 TL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!