Ekselansları Roger Federer Kortlara Veda Etti! Tenis Dünyasında Büyük Ayrılık

Ekselansları Roger Federer Kortlara Veda Etti! Tenis Dünyasında Büyük Ayrılık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tenis dünyasının dev ismi ve Ekselansları lakabı ile tanınan İsviçreli Roger Federer tenise veda edeceğini açıklamıştı. İşte benzersiz kariyeri ile birçok sporsevere ve tenis çevresine göre bu sporun gelmiş geçmiş en büyük ismi Roger Federer…

Roger Federer Tenise Başlangıç

Tenisin, tüm dünya çapında popüler bir spor dalı haline gelmesine katkı verenler arasında belki de ilk sırada gelen İsviçreli Roger Federer, 8 Ağustos 1981 günü İsviçre’nin Basel kentinde dünyaya gelmiştir.

Altı yaşında tenise başlayan Federer, dokuz yaşına geldiğinde grup dersleri almaya başlamıştır. Daha sonra özel koç ile çalışmaya başlayan usta isim, 12 yaşına dek tenis yanında futbol da oynamıştır. Ancak kariyerine teniste devam etmeye karar veren Federer, 14 yaşında ulusal şampiyonluğa ulaşmış ve 1998 yılında da profesyonel tenis kariyerine başlamıştır.

Ekselansları Roger Federer Kortlara Veda Etti! Tenis Dünyasında Büyük Ayrılık

310 Hafta Bir Numara

İsviçreli tenisçi, kortlarda sergilediği sportmen tavırları, estetik oyunu, büyük başarıları ve alçakgönüllü kişiliği ile tenisseverlerce “Ekselansları” unvanı ile ödüllendirilmiştir. Kariyerinde toplam 310 hafta tenis sporunun bir numarasında yer almayı başaran Roger Federer, 237 hafta art arta bir numarada kalarak benzersiz bir rekora imza atmıştır.

24 yıllık kariyeri boyunca 103 ATP turnuvasında şampiyonluğa ulaşan Federer, tüm zamanların en fazla turnuva kazanmış ikinci ismidir.

En son grand slam şampiyonluğuna 2018 yılında Avustralya Açık’ta ulaşan ve Tenis tarihinde 20 kez grand slam kazanan (8 Wimbledon Şampiyonluğu, 6 Avustralya Açık Şampiyonluğu, 5 Amerika Açık Şampiyonluğu ve 1 Roland Garros – Fransa Açık Şampiyonluğu) ilk oyuncu Roger Federer olmuştur. 2018 yılından sonra Nadal ve Djokovic kazandıkları grand slamlar ile Roger Federer’i bu alanda geçmeyi başarmışlardır. (Nadal 22 grand slam, Djokovic 21 grand slam şampiyonluğuna ulaşmıştır)

İsviçreli yıldız tenisçi grand slam turnuvalarındaki ilk şampiyonluğunu 2003 yılında Wimbledon’da henüz 21 yaşındayken kazanmıştır. Wimbledon Tenis turnuvasında 8 kez kupaya uzanan Federer, bu turnuvanın en başarılı erkek tenisçisi olurken, ABD Açık’ta 5 şampiyonluk yaşayarak bu turnuvayı en çok kazanan tenisçi unvanını da ABD’li eski tenis yıldızları Pete Sampras ve Jimmy Connors ile paylaşmıştır.

Ekselansları Roger Federer Kortlara Veda Etti! Tenis Dünyasında Büyük Ayrılık

Üçlü Rekabet

İki defa olimpiyatlarda da madalya sevinci yaşayan İsviçreli Roger Federer ile İspanyol yıldız Rafael Nadal ve Sırp tenisçi Novak Djokovic arasında tenis dünyasının en büyük rekabeti yaşanmış ve bu üç önemli yıldız “Büyük Üçlü” olarak adlandırılmıştır. Bu üç tenis yıldızı arasında oynanan maçlar, milyonlarca sporseveri kortlara ve ekran başına çivilemiştir.

Roger Federer tenise yaptığı katkılar yanında, farklı spor dallarında da birçok önemli isme ilham kaynağı olmuştur.

YouTube video

Dünyanın En Fazla Kazanan Sporcusu

Spor dünyasında verilen en prestijli ödüller arasında başta gelen “Laureus Dünya Spor Ödüllerini”  5 defa kazanan tek sporcu olan Roger Federer, kazandığı serveti ve hayırseverliği ile de öne çıkmıştır. Ünlü Forbes dergisine göre, başarıları ve popülerliği nedeniyle dünyadaki en çok sponsor desteği alan sporcu olarak gösterilen usta tenisçi, yaklaşık 1 milyar dolara ulaşan servetiyle de tüm zamanların en fazla kazanan sporcusu konumuna yükselmiştir.

Ekselansları Roger Federer Kortlara Veda Etti! Tenis Dünyasında Büyük Ayrılık

Roger Federer’in Vedası

Özellikle son yıllarda yaşadığı sakatlıklar ile uğraşan 41 yaşındaki Roger Federer, 23 Eylül ile 25 Eylül tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan Laver Kupası’ndan sonra profesyonel kariyerini noktaladı ve kortlara veda etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!