el-dokumasi-hali-kapak

El Dokuması Halı Nerelerde Kullanılabilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dokuma halı modelleri son zamanlarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Buna sadece yaşam alanları değil, aynı zamanda iş yerleri de dahildir. Bunun en büyük sebebi fabrikasyon halılara göre sahip olduğu avantajlardır.

Bunlar hem işlevsel hem de estetik yönlerde görülmektedir. El dokuma halı, herkesin bildiği üzere sadece insanlar tarafından dokunur. Tezgahlarda sıklıkla bir kişi tarafından işlenir. Ancak çok büyükse birden fazla kişi de başına oturabilir. Her bir ilmek özel şekilde, ayrı ayrı dokunmaktadır. Bu her ne kadar ortaya çıkma süresini arttırsa da dayanıklılığını da yükseltir.

Günümüzde el halısı pamuk, yün ya da her ikisinin karışımı olarak görülebilir. Malzemeler bu nedenle standart değildir. Her birinin nasıl yıkandığı, bakım yapılacağı da değişkenlik arz eder. Böylece fabrikasyon halılara göre gelişmiş özellikleri yer almaktadır.

Eğer sonradan pişman olmak istemiyorsanız, Retro Halı size birinci sınıf çözümleri en uygun fiyatlar ile birlikte sunar. Tüm Türkiye’ye siparişleri hızlı bir şekilde götürebilmektedir. Satın almadan önce ürün hakkındaki detayları görmek istiyorsanız, sadece iletişime geçerek bilgi almanız yeterlidir. Ürün sayfaları da zengin bir yapıdadır. 

el-dokumasi-hali

El Dokuması Halı Türleri 

Günümüzde pek çok kişi el halısı ürünlerini tek bir tip olarak görmektedir. Ancak bu çerçevede farklı seçenekler vardır. Böylece farklı isteklere özel çözümler sunulabilmektedir.

Eğer zengin bir katalog arasından seçim yapmak istiyorsanız, Retro Halı aradığınız fırsatları sunmaktadır. Herkesin isteğinin değişebileceğinin bilincinde olarak şu gibi çözümleri teklif etmektedir;

  1. Türk halıları
  2. Anadolu halıları
  3. Taşpınar halıları
  4. Yağcıbedir halıları
  5. İran halıları

Bunların her birinde renkler ve modeller farklılık gösterir. Özel olarak tümünü inceleyebilir, içlerinden size en uygun olanlarını zorluk çıkmadan keşfedebilirsiniz. Dokuma halı ürünlerine böylece kısa sürede ulaşabilirsiniz.

el-dokumasi-hali-2

El Dokuması Halı Nerelerde Kullanılabilir?

Peki, el dokuması halı ürünlerini nerede kullanabilirsiniz? Bu halılar günümüzde farklı yerlerde rahatlıkla kullanılabilir. Çünkü her bir tür kendi içinde zengin seçeneklere sahiptir. Bu bakımdan şu gibi ortamlar için uygun opsiyonları bulmak çok kolaydır;

  1. İş yerleri
  2. Mutfaklar
  3. Çocuk odaları
  4. Misafir odaları
  5. Oturma odaları
  6. Yatak odaları
  7. Ara holler

Bunların her birini inceleyebilir, aralarından size en uygun olanlarını keşfedebilirsiniz. Tercihiniz ne olursa olsun tüm el dokuması halı ürünleri insan emeği ile belirli bir süre sonra ortaya çıkar. Bu boyutuna göre değişse de aylar ya da yıllar alabilir.

Her birinde renk ve motifler çok zengindir. Ayrıca aynısını başka yerde bulamayacağınız için tam bir sanat eserini hatırlatır. Zira hangi teknikler kullanılarak imal edildiği de değişkenlik gösterebilir. 

el-dokumasi-hali-3

El Dokuması Halı Hangi Avantajlara Sahip?

El dokuması halı günümüzde pek çok yerde kullanılır. Bunun en önemli sebepleri teklif ettiği avantajlardır. Bunlar oldukça geniş olsa da temel olarak şöyledir;

  1. Her biri ilmek ilmek dokunur. Böylece fabrika çıkışlı halılara göre daha dayanıklıdır.
  2. Uzun seneler boyunca sorun yaşanmadan kullanılabilir.
  3. Kök boya kullanıldığı, doğal malzeme yer aldığı için içeriğinden endişe etmeniz gerekmez.
  4. Yıllar boyu güzelliğini koruyabilir.
  5. Farklı ölçüleri kolay bir şekilde bulmak mümkündür.
  6. Renk ve modelleri, her yaşam alanına uygundur.
  7. Bakımı ve temizliği sorun yaşamadan gerçekleştirilebilir.

Bununla sınırlı kalmadan yıkama için halı yıkama firmalarına vermeniz de mümkündür. El dokuması halı böylece daha verimli bir kullanım sağlar. Retro Halı birinci sınıf halıları sunduğu için bu avantajları her ortama sunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!