featured

En Beğenilen Black Mirror Bölümleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix tarafından satın alındıktan sonra dünya çapında daha da geniş kitlelere ulaşmayı başaran İngiliz dizisi Black Mirror, yankı uyandıran bölümleri ile adından sıkça söz ettiren ve şimdiden kültleşmiş bir yapım haline gelen dizilerin başında gelmektedir.

Yaratıcısı Charlie Brooker olan dizide teknolojik gelişmelerin toplum hayatına etkileri distopik bir dünya inşa edilerek anlatılmaktadır. Oldukça çarpıcı noktaları yüze vuran dizinin pek çok konusu günümüze ve yakın geleceğe işaret etmektedir.

Black Mirror Bölümleri

Her bir bölümü farklı yönetmenler tarafından çekilen ve farklı oyuncuların oynadığı bağımsız hikayelere dayanan dizide en sevilen bölümleri sizler için derledik.

Fifteen Million Merits

Dizinin henüz Netflix tarafından satın alınmadığı ilk sezonu zamanında yayınlanan Fifteen Million Merits bölümü oldukça çarpıcı bir hikayeye ev sahipliği yapmaktadır. Dünya tamamen bir talk show tarafından yönetilmekte ve sıradan insanlar da bu show dünyasında yer alabilmek için çeşitli fedakarlıklar yapmaktadır. Bölümün baş karakterleri de bu yolda pek çok şeyi feda etmeye hazırlardır.

THE ENTIRE HISTORY OF YOU

Black Mirror denince akla gelen en çarpıcı bölümlerden biri olan The Entire History of You bölümü de dizinin ilk sezonunda yer alan ve pek çok açıdan etkileyici özelliklere sahip olan bir bölümdür. Yakın gelecekte vücudunuza hayatınız boyunca yaptığınız ve duyduğunuz her şeyin tek tek kaydedildiğini düşünün. İşte bunu yaşayan insanların hayatlarında karşılaştıkları her durum ile yüzleşmesi bu bölümün ana temasını oluşturuyor.

WHITE CHRISTMAS

Belki de dizinin hayranları tarafından en çok beğenilen bölüm olarak kayda geçecek olan White Christmas bölümü, dizinin ikinci sezonu sonrası Noel için özel olarak yayınladığı bir bölümdür. Birbiri ile ilişkili üç hikayenin ustaca işlendiği bu bölümde, sürgün hayatı yaşamayı seçmiş iki kişinin geçmişte başına gelen olayları birbirlerine anlatmasına şahit oluyoruz. Geçmişte yaptıkları bazı hatalar ve yanlışlar yüzünden kendilerine ceza vermeyi seçen bu iki karakter birlikte geçirdikleri bir Noel gününde artık hatalar ile yüzleşmeye karar vereceklerdir.

SAN JUNIPERO

Görüntü yönetmenliği ve kurgusu ile de adından sıkça söz ettiren bu ödüllü bölümde geçmişe doğru bir yolculuk yapıyoruz. Dizinin Netflix tarafından satın alındıktan sonraki sezonunda geçen bu bölümde iki genç kadının tutkularından ve aşka doğru yelken açmalarından bahsedilmektedir. Bölüm her ne kadar geçmişte geçiyor olsa da dizinin ana elementi olan teknoloji ve gelecekçilik vurgusu bu başarılı bölümde de izleyiciyi tedirgin ediyor.

HATED IN THE NATION

Black Mirror denince akla gelen bölümlerden biri olan Hated in the Nation bölümü de arıların soyunun yavaş yavaş tükeniyor olması üzerine kurgulanmış bir teknolojik distopya olma özelliğini taşıyor. Arıların büyük şirketler vasıtası ile robotik hale getirilmesi ve dünyanın ömrünün uzatılması her ne kadar faydalı bir buluşmuş gibi gösterilse de bu bölümde işler biraz sarpa sarıyor.

USS CALLISTER

USS Callister şüphesiz dizinin en sevilen ve eğlenceli bölümlerinden biri. Her ne kadar distopik havası had safhada olsa da bu bölümde bazı eğlenceli ögeleri bulmak da hiç zor değil. Oyun dünyası ile ilgili çığır açıcı gelişmeler sunan bir şirketin oyun yazarlığını ve fikir babalığını yapan genç ve dahi bir karakterin kendine yaratmış olduğu USS Callister uzay gemisinde yaşadıkları ve yaşattıkları bu bölümün konusunu oluşturuyor.

BLACK MUSEUM

Dizinin dördüncü sezonunun final bölümü olma özelliği taşıyan Black Museum içerisinde birden fazla hikayeyi barındıran ve antoloji niteliğinde bir bölümdür. Bölümde aracını şarj etmek için durmak zorunda kalan genç bir kadın yolunun üzerinde bulunan Black Museum isimli müzeyi ziyaret etmeye karar verir. Müzenin sahibinden müzede sergilenen en ilginç parçaların hikayesini dinlemeye başlayan genç kadın teknolojinin geldiği noktayı hayretler içerisinde dinleyecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!