En Büyük Kara Dinozoru Kalıntıları İngiltere’de Bulundu!
En Büyük Kara Dinozoru Kalıntıları İngiltere’de Bulundu!

En Büyük Kara Dinozoru Kalıntıları İngiltere’de Bulundu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın en büyük kara dinozoru kalıntıları, bilim insanları tarafından İngiltere’de bulundu. Kara dinozoruna ait olduğu düşünülen kalıntılar, İngiltere’nin Isle of Wight adasında keşfedildi.

Southampton Üniversitesi bilim paleontologları, yaklaşık 10 metre boyunda ve günümüzden yaklaşık 125 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen bu yırtıcı hayvan kalıntılarının Isle of Wight adasının güneybatısında bulunduğunu açıkladı.

Avrupa’da Bulunan En Büyük Kara Dinozoru

Avrupa’da Bulunan En Büyük Kara Dinozorunun Timsahı Andıran Bir Suratı Var

Konu üzerinde çalışma yapan araştırmacılar, buluna kalıntılardan yola çıkarak bu hayvanın spinosaurid ailesinden gelen bir yırtıcı dinozor olduğunu, iki bacaklı olduğunu ve de timsahı andıran bir yüze sahip olduğunu ifade etti.

Isle of Wight adasında bulunan bu kalıntılar, hayvanın kuyruğuna ve leğen kemiğine ait. Yürütülen araştırmanın başında yer alan doktora öğrencisi Chris Barker, kalıntının 10 metre uzunluğundaki ve birkaç ton ağırlıktaki bir hayvana ait olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Boyutlarına bakacak olursak bunun Avrupa’da keşfedilen en büyük dinozor olduğunu düşünüyoruz. Hatta şimdiye kadar görülen en büyük dinozor bile olabilir.”

black and brown dinosaur toy
Kalıntısı Bulunan Kara Dinozorunun Deniz Seviyesinin Yüksek Olduğu Bir Jeolojik Zamanda Yaşıyordu

Kalıntısı Bulunan Kara Dinozorunun Deniz Seviyesinin Yüksek Olduğu Bir Jeolojik Zamanda Yaşadığı Düşünülüyor

Araştırmayı yürüten uzmanlar, kalıntısı bulunan bu yırtıcı hayvanın deniz seviyesinin yükseldiği bri jeolojik zamanda yaşadığını düşünüyor. Ayrıca bu hayvanın lagünler ile kum düzlüklerinde yemek aradığını düşünüyor.

Bilim insanları, bu kalıntıların bulunduğu kayalıktan esinlenip sahibi yırtıcı hayvana şimdilik ‘’Beyaz Taş Spinosauridi’’ adını vermiş. Araştırmada yardımcı yazar Darren Naish konu ile ilgili şunları söylüyor:

“Şimdilik dinozorun sadece belirli parçalarını bulabildiğimiz için henüz bilimsel bir isim vermedik. Vücudunun diğer kısımlarını da zaman içinde bulmayı umuyoruz.”

Dinozor Avcısı’’ Nick Chase

Kara Dinozorunu Kalıntılarının Büyük Bir Kısmı ‘’Dinozor Avcısı’’ Nick Chase Tarafından Bulundu

Avrupa’nın en büyük kara dinozoruna ait olduğu düşünülen kalıntıların büyük bir kısmı, ‘’Dinozor Avcısı’’ olarak tanınan Nick Chase tarafından bulundu. Dinozor Avcısı Nick Chase, koronavirüs salgınından hemen önce vefat etmişti.

Çalışmada yazar olarak görev alan bir diğer isim olan Londra Doğa Tarihi Müzesi ve Portsmouth Üniversitesi doktora öğrencisi Jeremy Lockwood konu hakkında şu bilgileri verdi:

“Nick ile beraber bu dinozorun kalıntılarını arıyordum ve hayvanın leğen kemiğini buldum. Kemiğin üzerinde işaret parmağım boyutunda çukurlar vardı. Bu çukurların kemik kalıntılarını yiyen böcekler tarafından oluşturulduğunu düşünüyoruz. Böylesine büyük bir yırtıcı hayvanın bir grup böceğin yemeği haline gelmesi ilginç bir düşünce.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!