featured

En İyi Boks Filmleri ile Vaktinizi Değerlendirin! Boks Severlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Efsane Boks Filmleri Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boks filmleri herkes tarafından beğenilmesi zor gerçekten boks severlerin kendini iyi hissettiği yapıtlardan oluşmaktadır.

Kimi zaman boks ve aşk filmleri kimi zaman ise boks sporcularının hayatını anlatan biyografi tarzında filmler ortaya çıkar.

Fakat ilerleyiş her ne olursa olsun boks filmleri için her zaman yüksek bir gerilim, heyecan ve ilerleyiş mevcuttur.

Eğer sizde sporun bu tonunu ve yönünü izlemeyi seviyorsanız mutlaka bu efsane boks filmleri izleyerek vaktinizi değerlendirmelisiniz!

15 Adımda Efsane Boks Filmleri Listesi!

Boks filmleri yabancı film sektöründe genelde ele alınıp yapıt olarak geliştirilmektedir. Türk film sektöründe boks alanında akla gelecek film sayısı parmak sayını geçmiyor.

Bu yüzden çoğu zaman boks filmleri Türkçe dublaj ya da alt yazılı olarak araştırmaya sebep olur. Tabi yabancı dil bilginiz varsa şanslısınız…

Yabancı film sektöründe gerçekten senaryo ve çekimin hakkını vererek efsaneleşmiş birçok film mevcuttur. İşte o kick boks filmleri

1- Doonybrook

Boks filminden bahsedilip de ikili arasında ödüllü yarışlardan bahsetmemek olmaz. 2018 yılında vizyona girmiş olan bu filmde iki isim kapışıyor.

Normal şartlarda akla gelmeyecek ve hayal edilemeyecek para için ortaklaşa bir maç düzenlenecektir. Bu maçın galibi büyük ödülün sahibi olacak.

Tabi boks ve aşk filmleri arasında da yer alır bu hikayede bir de kadın bulunur.

2- The Challenger

YouTube video

2015 yılında vizyona girmiş boks filmleri arasında bulunan The Challenger, bir boksörün zorlu hayatını gözler önüne sermeye devam ediyor.

Başrol oyuncusu hayat zorluğunu parasızlıktan yana ciddi anlamda yaşamaktadır. Maddi imkânlarının kısıtlı olması ailesel, ev kirası ile yüzüne çarpmaya devam eder.

Araba tamircisinde bir yandan çalışmayı denese de burada da işler yolunda gitmez. Boks ile kesişen yolunda ciddi bir çalışmaya girmesi gerekir.

Fakat hayatını değiştirecek kararı da vermek zorundadır. Her gün boksa dair verdikleri, çalışma şartları ve bununla birlikte boks konusunda kendini destekleyen hocasının konuşmalarına şahit olacaksınız.

3- Tiger, Blood in the Mouth

Başrolde Ramon Alvia, dünya şampiyonluğu elde etmiş olan başarılı bir boksördür. Fakat yaşının ilerlemesine bağlı olarak artık spor hayatının sonuna yaklaşmıştır.

Günün birinde boks için spor yaparken gözüne kick boks ile ilgilenen bir genç kız takılır. Bu kızı gerçek anlamda yakın takibine alır.

Fakat başta kızdan pek de olumlu yanıtlarla karşılaşmaz. İlerleyen sahnelerde genç kızla yakınlaşan başarılı boksör onun çalışmalarında yardımcı olur.

Ve boks filmleri içinde alışık olduğumuz birçok boks sahnesine de tanık olursunuz.

4- Bayonet

YouTube video

En iyi boks filmleri için klasikleşmiş bir durum vardır. Karakter, boksla alakası yokken hayatını idame ettirir. Ve günün biri geldiğinde hiç ummadığı bir kararı vermek zorunda kalır.

Bu film ortalama bir boks filmi konusunu ediniyor diyebiliriz. Tabi oyunculuk ve çekimler onu diğer filmlerden farklı kılıyor.

Filmde başrol olarak bulunan Bayonet, yaşamını stabil bir şekilde sürdürmektedir. Ta ki o gün gelir ve hayatını değiştirecek çok önemli bir karar vermek zorunda kalır.

Tabii ki bu karar boks ile alakalıdır.

5- Sparring

Boks filmleri IMDb puanları arasında 6.3 alan Sparring alışılmışın dışında bir senaryoyla karşımıza çıkıyor. Genelde bu filmlerde zaferi ve başarılı karakterleri görürken senaryo açısından sizi ters köşe bırakabilir.

Çoğu zaman boksörlerin maç kazandıklarını görürsünüz. Peki başrol karakteri için kazandığından daha çok kaybettiği maçların olduğunu söylesek?

Bu noktada sanırım karşılaşacağı bir maçta kayıp vereceğini ve pekte umutlu olmadığını düşünürsünüz.

Kaybettiklerinin fazla olmasını bilerek ‘şampiyonluk’ vadeden bir başka boksöre partner olmayı kabul eden Landry ve hayatını izleyeceksiniz.

Burada önemli olanın kazanmayı bilmek mi yoksa kaybetmeyi bilmek mi olduğunun kararını bileceksiniz.

6- Golden Girl

YouTube video

Aslında boks filmleri kadın başrollü yapıtların sayısı oldukça az. Hatta buna denk geldiyseniz şanslı olduğunuzu söylemek bile mümkün.

Yine de az sayıda olmalarına rağmen başarılı yapıtların çıkabildiğini görüyoruz. E sonuçta boks erkeklere özgü bir sporda değil.

Golden Girl filminde WBC Dünya Şampiyonu olmuş Frida Wallberg’in hakkında bilgilere sahip oluyorsunuz. Başarı ve elde edilen madalyaların arkasında yatan gerçekliği sizlere acı bir şekilde gösteriyor.

Genelde boks filmi denildiğinde bir ring ve bu ring sonrası başarının getirdiği pembe hayalleri, rüyaları görürsünüz. Fakat durum bu filme göre pek de öyle değil.

Başarıya giden yolda çekilmesi gereken zorluklar hakkında bilgi almanız adına mutlaka izlemeniz gereken yapıtlar arasında bulunuyor. IMDb puanını merak edenlere, 6.3.

7- Jawbone

Jimmy McCabe yıllarca kendini boksa adamış ve bu alanda çalışmalar yapmış başarılı bir isimdir. Eski gençlik boks şampiyonu olması da başarılı bir isim olduğunu kanıtlar.

Fakat yaşının getirileri ve yaşam şartlarından ötürü bokstan uzaklaşmak zorunda kalır. Elbette günün birinde tekrar yolu boks ile kesişir.

Çocukluk boks kulübü çalışmalarını yaptığı alana ve sahibi Bill’e geri döner. Ancak şimdi her şey eskinden farklıdır.

Her şeyden önce kendisi artık yaşlanmış ve vücut olarak halihazırda yarışanlardan çok daha geridedir.

Sıfırdan çalışmalara yaşına rağmen başlayan McCabe, zorlu birkaç boks müsabakasına da katılmak zorundadır.

8- Chuck

YouTube video

Yine senaryosu gereği alışılmışın biraz dışına çıkılmış boks filmleri arasında Chuck bulunuyor. Bu film aslında çok değerli bir kişiden ilham alıyor.

Muhammed Ali ile dövüş müsabakasında bulunma şansı elde etmiş ağır boksör Chuck Wepner’in hayatından yola çıkarak film oluşturuluyor.

Yer yer Rocky’ye göndermelerin de bol olduğu filmde ağır dram ya da yavaş ilerlemeyi görmüyorsunuz. Aksine oldukça eğlenceli ve komik senaryolara yer verilmiş.

Elbette boks müsabakaları da atlanmadan yer yer bu noktalara değinilmiş. Sonrasında gelen kayıplar ve başarılara bağlı olarak bir boksörün yaşam hikayesini izleme şansını bu film ile elde edebilirsiniz.

9- Hands of Stone

Boks konusunda gerçek bir efsane olan Roberto Duran’ın boks hayatına dair kesitleri filmde izleyeceksiniz. Tabi bu filmi diğerlerinden biraz farklı kılan noktalar var.

Çoğu boks filmleri, ana odak olarak dövüşecek ismi en ortaya alır ve hikayeyi bunun üzerinden yürütür. Elbette boksörün başarısı bir gerçektir peki ya onu çalıştıran antrenörün?

İşte tam da bu noktada bu film, Ruberto Duran ile antrenörü Ray Arcel’in hayat hikayesini konu ediniyor.

Ruberto’nun bu zamana kadar olan dövüşleri olumsuz sonuçlanmasa da Sugar Ray ile olan mücadelesinde kaybetmesi ve sonrasında antrenörü ile olan çalışmaları bakalım sonuç verecek mi?

10- Bleed of This

YouTube video

Gerçek hayat hikayesinden alınmış acıklı bir öyküyü izlemek isterseniz, film listesinde baş sıralarda yer vermeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Bu film boks motivasyon filmleri arasında belki de en iyiler arasında bulunuyor. Neden mi? Bir kere hikaye gerçek ve gerçekten bir motivasyon hikayesine sahip.

Dünya Şampiyonu olacak kadar başarılı bir boksör tam da bu unvanın keyfini çıkarırken beklenmeyen bir şekilde trafik kazası geçirir.

Bu trafik kazasından sonra yürüyüp yürümeyeceği bile belli değilken vücudunda ve kafasında geniş demirlerle oluşturulmuş bir kafes ile yaşamaya başlar.

Ancak boks filmleri izlerken aşina olduğunuz sporun gücü burada da karşımıza çıkıyor. Hayatını boksa adamış bu isim, boksun gücünden yararlanarak eski hayatına geçmek adına çabalamaya devam ediyor.

Sizce eskisi kadar başarılı olabilecek mi?

11- A Prayer Before Dawn

IMDB puanı 6.9 olan bu film tabii ki diğer boks filmlerinden daha başarılı bir senaryoya ve konuya sahip. Her şeyden önce gerçek bir hayat hikayesinden esinlenmiş bir yapıttır.

Muay Thai adındaki turnuvalarda gerçek özgürlüğünü elde etmek adına çırpınan ve bu yolda boks yapan boksör günün sonunda kendisini Tayland’ın bir hapishanesinde bulur.

Hapishanede durumlar birden yer değiştirir. Başta ezik haliyle bulunan bu oyuncu sonrasonda içindeki cevheri ortaya çıkararak herkesi şaşırtacaktır.

12- Brawl in Cell Block 99

YouTube video

En iyi boks filmleri arasında giderek iddiasını  arttıranlar listesine doğru yol alıyoruz. Sıradaki film 2017 gibi yakın tarihte çekilen ve 7.1 puanıyla izleyenleri tatmin eden bir yapıt.

Yıllarca hayatını boksör olarak idame ettirmiş başrol oyuncusu artık uyuşturucu kuryesidir. Tabi bu ne alaka diyebilirsiniz fakat hayat onu bunu yapmaya mecbur bırakmış.

Günler geçtikçe daha tehlikeli işlerde yer alan boksör ölümcül bir iş anlaşması sonucu hapishaneye girmek zorunda kalır.

Tabii ki ona burada da rahat verilmeyecektir.

13- Journeyman

Matty Burton, boksu hayatının neredeyse merkezine koyarak dövüşen oldukça başarılı bir sporcudur. Fakat tahmin ettiğiniz üzere bu sporun diğer sporlara nazaran tehlikeleri bulunuyor.

Filmin ana konusu da bunun üzerine kurulmuştur. Filmde Matty Burton bir dövüş sırasında aldığı ağır darbeye karşı ciddi bir kafa travması ile karşı karşıya kalır.

Bu durum sadece boks hayatını değil, aile ve arkadaş çevresini de baştan sona değiştirecek bir durumdur.

İşte boksun olası tehlikeleri ve bu durum ile karşı karşıya kalan bir boksörün hayat hikayesi…

14- The Happiest Day in the Life Olli Maki

YouTube video

Film 1962 yıllarda gerçekleşmiş olan ve Finlandiya ülkesinin ortaya koydu ciddi bir fedakarlığı göz önüne seriyor. Gerçek bir yaşamdan alınması insanların da izlerken etkilenme oranını arttırıyor.

O dönemlerde Finlandiya’nın adını duyurmak adına tüy siklet şampiyonasında birincilikle sonuçlanması adına bir sporcularına güvenir. Tüm Finlandiya halkı varını yoğunu satarak bu sporcuya destek olur.

Başrolümüz olan boksörün yapması gereken tek şey sıkı bir diyet uygulamak, spor için egzersiz programlarını gerçekleştirmektir.

Boks filmleri yabancı film sinemasında en ses getiren filmlerden birisidir.

Fakat gelin görün ki o tam da hayatının değişeceği şu dönemde ilk defa aşık olur. İlk aşkını bu dönemde tanıyan boksör nasıl bir sonuçla karşılaşacaktır?

15- Boks Filmleri Arasında Bir Uzak Doğu Esintisi: First Love

Uzak Doğulular boks filmleri yapamaz diye kim demiş? Film eleştirmenleri tarafından bile neredeyse tam not alan bu film sizi sürükleyici bir hikayenin içine çekiyor.

Oldukça genç olan bir boksör ve yine küçük yaştaki telekız Tokyo sokaklarında bir gece dışarıda gezerken kendilerini uyuşturucu taşımacılığı olayının arasında bulur.

Fazlasıyla tehlikeli insanların bulunduğu bu taşımacılık işinden kendilerini bir şekilde sıyırmak ve kurtarmak zorundadırlar. Ancak genç çocuğun bir boksör olmaları dışında çok da avantajları yoktur.

E tabi bir de uyuşturucu kaçakçılarında bulunan silahlardan bahsetmiyoruz bile. Bir yumruk bir silahı yenebilecek midir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!