featured

En İyi Köpek Maması Markaları Hangisi? 2022 Güncel Bilgileriyle En İyi Köpek Maması Sıralaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi köpek maması markaları konusunda günümüzde karar vermek oldukça zordur. Zira kişilerin seçeceği köpek maması köpeğin yaşam kalitesini de doğrudan belirleyecektir.

Günümüzde birden fazla en iyi köpek maması sıralaması yapılabilmektedir. Bunda etkili olan çok sayıda köpek maması üretimi yapılmasıdır.

Halbuki ne kadar çok köpek maması markası bulunsa da tamamı güvenilir değildir. Hatta köpeğinize zarar verebilecek içeriklere bile sahip olabilir.

En İyi Köpek Maması Sıralaması içinde Yer Edinmiş 6 Farklı Marka!

En iyi köpek maması markaları arasında çoğu zaman adı duyulmuş olanlar mevcuttur. Bunların yanı sıra alternatif olarak da bazı mamalar bulunuyor.

İşte evcil dostunuza iyi gelebileceği düşünülen, veteriner onaylı en iyi köpek maması sıralaması!

1- Mystic Yavru Köpek Maması

En iyi yavru köpek maması için alternatif olarak sunulabilecek bir markadır. 12 aya kadar yavru köpeklerin rahatlıkla tüketimi mümkündür.

Köpeklerin sadece fiziksel gelişimi için değil aynı zamanda beyinsel gelişimi adına da özel olarak formülleştirilmiş bir mamadır.

Bu mama içerisinde %70 protein ve %30 konumunda tahıl-sebze gibi katkılar bulunmaktadır. Bahsedilen tüm bu ürünler köpeklerin gelişimine yüksek düzeyde etki eder.

Köpeklere kattığı faydalar neticesinde en iyi köpek maması markaları arasında yer alır.

2- Acana Köpek Maması

Acana köpek mamasına mutlaka denk gelmiş veya duymuşsunuzdur. Bu oldukça normaldir çünkü en iyi köpek maması markaları arasında ilk sıralara oynar.

İçeriğinde zenginleştirilmiş birçok vitamin ve katkı bulunmaktadır. Köpeklerin yaşına bağlı olarak ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını önler.

Bununla birlikte tüylerine ve kemik gelişimlerinde de etkili olacaktır. Genel sağlık durumlarını kontrol edebileceği için köpeğinizin yaşam süresini de arttıracaktır.

3- Hill’s Urinary Care

Hill’s marka köpek mamaları, en iyi köpek maması markaları arasında yerini almaktadır. Dünyanın en iyileri arasında bulunan bu marka; yavru, yetişkin, +11 yaş gibi çeşitli köpeklere uygun mamalar üretmektedir.

Tamamen köpeğinize özgü olarak bulabileceğiniz mamaların birisini tercih ederek genel sağlığına katkıda bulunabilirsiniz.

Tüylerinin sağlığı için ya da diş ve ağız sağlığı için faydası olduğunu göreceksiniz. Özellikle yaşlılığa bağlı kemik ve eklem sağlığını da destekleyebilirsiniz.

4- Royal Canin Köpek Maması

Royal Canin sadece en iyi köpek maması olarak değil; en iyi kedi maması arasında da yer almaktadır.

Royal Canin’in bu anlamda etkili bir üretim sürdüğü görülmektedir. Çünkü birbirinden farklı çeşit ve vitaminlerle zenginleştirilmiş türleri bulunmaktadır.

Birçok veteriner tarafından da bu mamanın önerildiğini görebilirsiniz. Dünya çapında en iyi köpek markaları sıralaması içinde yer alması bunun bir sebebidir.

Sadece köpeklerin yaşına bağlı olarak değil köpeklerinizin cinsine, boyuna göre bile farklı mamaları tercih edebilirsiniz.

5- N&D

Herhangi bir katkı maddesi içermeden tamamen doğal içeriklerle üretilmiş olan ND maması yıllardır en çok tercih edilen markalardan birisidir.

Bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış ve ispatlanmış içeriği ile en güzel vitaminlere sahiptir. Veterinerler tarafından da rahatlıkla önerilen bu marka köpeğinizin ihtiyacı olarak her şeye sahiptir.

Tahıllı, kuzu etli ya da dana etli birçok çeşidi mevcuttur. Hem hayvansal hem de bitkisel ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

6- En İyi Köpek Maması | Orijen

Evcil hayvan denildiğinde şüphesiz en iyi markalardan birisi de Orijen olmaktadır. İlk bakışta fiyatları diğer mamalara göze fazla gelebilir.

Fakat bir kere en iyi köpek maması markası olarak sunulan bu markayı denediğinizde köpeğinizin iştahla nasıl mama yediğini göreceksiniz.

Köpeğiniz yedikçe siz mutlu olacak ve diğer markalara nazaran neden bu kadar farklı olduğunu anlayabileceksiniz. Mutlaka bu markayı bir kere de olsa denemelisiniz.

Neden Kalitesiz Köpek Mamaları Kullanmamak Gerekir?

Kalitesiz köpek mamaları, en iyi köpek maması markaları ile kıyaslandığında yetersiz bir içerikle sizi karşılar. Yeterli vitamin ve minerallerden yoksundur.

Bununla birlikte katkı maddeleri olarak da istenmeyen maddeler bulunabilir. Örneğin şeker ve tatlandırıcı kedi ve köpekler için tercih edilmez. Kalitesiz köpek mamaları içinde bu gibi katkı maddelerini görebilirsiniz.

Peki neden kullanmamak gerekiyor? Aslında bunun için birden fazla sebepten bahsedilebilir:

Köpeğinize yarar değil zarar verebilir.Kemik gelişimini desteklemez.Tüylerinde dökülmeye sebep olabilir.Farkında olmadığınız iç hastalıklara davetiye çıkarabilir.Köpeğinizin iştahında kesilmeye sebep olabilir.Daha kısa ömürlü olmasına neden olur.Olması gereken kilodan daha düşük kiloda köpeğiniz olabilir.

Bahsedilen bu sebepler arttırılabilir. Eğer köpeğinizin sağlıklı ve uzun bir ömür sürmesini istiyorsanız mutlaka kaliteli köpek mamaları tercih etmelisiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZxNU17FMys

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!