featured

En İyi Twitch Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitch para kazanma yöntemleri son dönemlerin en popüler kazanç kapılarından biri haline geldi. Sosyal medyanın gücünü kullanmak isteyen ve kendi yayın ortamını oluşturan kişiler her geçen gün artıyor. Özellikle oyun yayını yapılan Twitch platformunda ciddi miktarlarda para da kazanılıyor.

Sosyal medya uygulamaları ve internet sayesinde birçok kişi evden para kazanmanın keyfini sürüyor. E-ticaret yapılıyor, instagram üzerinden satış gerçekleştiriliyor, tanıtım yapılıyor, tiktok yayınları açılıyor. Oyun sektörü ile içli dışlı olan, hem oynamasını seven hem de bilgisi olan kişiler de twitch yayını yaparak kazanıyor.

Yayıncılar genellikle sohbetleri ve eğlenceli yayınları sayesinde bir kitle oluşturmaya çalışıyorlar. Yayıncıyı izleyen kişiler ise bu yayın esnasında gönüllerinden koptuğu miktarda bağış yapmaktalar. Bağışların miktarına ve bağış atan kişi sayısına göre yayıncının aylık kazancı değişiklik göstermektedir.

Twitch Para Kazanma

Twitch’den yayın yaparak para kazanmak için öncelikle bir twitch hesabı oluşturmalısınız. Bunun için https://www.twitch.tv/ adresine girerek yeni hesap oluşturmalısınız. Hesabı doğru ve eksiksiz bilgilerle doldurduğunuzdan emin olun. Çünkü hesaba erişemediğiniz durumda verdiğiniz bilgiler istenecektir. Sahte bilgilerle hesap oluşturmanız durumunda bu bilgileri unutma olasılığınız yüksektir.

YouTube video

Hesap oluşturduktan sonra hesabınızı kendinize özgü şekilde şekillendirebilirsiniz. Bir nickname belirleyebilir ve bu şekilde kanalınıza isim verebilirsiniz.

Twitch üzerinden yayın yapabilmek için güçlü bir internet alt yapısına sahip olmanız gerekiyor. Çünkü çevrimiçi oyunlar ve canlı yayın yüksek bir internet gücüne ihtiyaç duyarlar. Aksi halde oyunda ve yayında donmalar oluşacaktır ve yayın kesilecektir. Kalitesiz bir yayını da hiçbir izleyici izlemek istemez.

YouTube video

Eğer güçlü bir internet altyapınız var ise ikinci bir gereklilik olarak güçlü donanıma sahip bir bilgisayara sahip olmalısınız. Bu bilgisayarın ana kartı, hard diski, ekran kartı yüksek özelliklerde olmalıdır. Ancak bu sayede akıcı bir yayın elde edebilirsiniz. Ayrıca çift ekran, kaliteli bir mikrofon ve kamera da yayın sırasında olması gereken ekipmanlardır.

Ekipmanları, güçlü donanıma sahip bilgisayarı, internet alt yapısını hazırladıktan sonra yayına hazırsınız. Canlı yayın yapmanıza olanak sağlayacak bir program sayesinde yayına geçebilirsiniz. Genel olarak yayıncılar OBS yayın programını tercih etmektedirler. Siz de bu programı kurarak yayını başlatabilir ve twitch para kazanma aşamalarına geçebilirsiniz.

Twitch Para Kazanma: Twitch Abone Başına Para

Twitch yayın yaparak para kazanma yöntemleri arasında birçok seçenek ve yol vardır. Bunlardan bir tanesi abone sayısını artırarak para kazanmaktır. Twitch, abone başına size ödeme yapmaktadır. Sizi izleyen kişiler abone olarak size destek olurlar ve sürekli izleyiciniz haline gelirler.

Abone olmak isteyen kişiler için 4,99 dolar, 9,99 dolar ve 24,99 dolar olmak üzere farklı abonelik seçenekleri sunulur. Bu abonelik ücretlerinin yarısını twitch alırken diğer kalan kısmı da yayıncının hesabına yatırılır. Ne kadar çok aboneye sahip olursanız aylık net kazancınız o kadar artacaktır.

Twitch’de Reklam Alarak Para Kazanma

Twitch para kazanma yöntemleri arasında en çok gelir reklamlardan sağlanmaktadır. Bir sponsorluk anlaşması yaparak yayın başına ya da aylık olarak ciddi rakamlarda kazanç elde edebilirsiniz. Bu sponsorluk anlaşmalarını yapabilmeniz için izlenme sayınızın yüksek olması gerekmektedir. İzlenme sayınız ne kadar yüksek olursa firmaların dikkatini çekmeniz de o derece yüksek olur.

Birçok büyük firma sizinle sponsorluk anlaşması yapmak ister. İzleyici kitlenize göre de reklam kazançları belirlenir. Bu sponsorluk anlaşmaları yayın sırasında logo gösterimi şeklinde olabileceği gibi ürün tanıtımı şeklinde de olabilir.

YouTube video

Yayıncıların genel olarak sponsorluk anlaşmaları oyun siteleri üzerinden dönmektedir. Bazı oyunlara ait silah, kostüm ve araç gereç satışı yapan siteler, yayıncılar ile anlaşma yaparlar. Bu anlaşmalar kapsamında yayıncı, yayınında o sitenin tanıtımını yapar ve izleyicilerine tavsiyede bulunur.

Twitch Para Kazanma: Twitch Yayıncıları Ne Kadar Kazanıyor?

Yayıncıların ne kadar kazandığı en çok tartışılan konulardan biridir. Birçok kişi yayınlardan servet elde edildiğini düşünse de işin aslı öyle değildir. Yayın yapan kişilerin birçoğu genel olarak varlıklı kişilerdir. Yayın açmak onlar için bir fantezi gibi olabilir. Ev ortamlarına bakarak bu işin kolay ve çok kazançlı bir iş olduğuna güvenmeyin.

Elbette büyük kazanç eden ve emek harcayan yayıncılar vardır. Ama bu kazanç için de hem kaliteli içerik üretiyorlar hem de abone sayılarını artırmanın yöntemini keşfetmişler. İzleyicileri bol bol bağış atmakta ve bu bağışlar onlara ciddi gelirler sağlamaktadır. İzleyiciler 2 TL, 20 TL, 200 TL, 2000 TL gibi miktarlarda bağış yapabilirler. Bu bağışlar tamamen izleyicinin gönlünden kopan miktara bağlıdır.

YouTube video

Bu bağışlar ne kadar sık ve çok olursa yayıncının kazancı da o derece yüksek olacaktır. Bu net ve belirlenebilir bir kazanç olmadığı için kesin bir kazanç tablosu çıkartılamamaktadır. Aylık 500 TL kazanan olduğu gibi 5000 TL kazanan da olabilir. Bu tamamen izlenme ve sponsorluk anlaşmalarına göre değişmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!