featured

En İyi Ücretsiz Çizim Programları 2021 | Neden Bir Ücretsiz Çizim Programı Kullanmalısınız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılının en iyi ücretsiz çizim programları sayesinde çizim yapmak sadece grafik tasarımcılara özgü bir beceri olmaktan çıkıyor. Çizim yapmaya meraklı ya da sadece kendi fotoğrafları üzerinde değişiklik yapmak isteyen herkes artık bu programlar ile kolayca çizim yapma becerisine sahip olabilir. Üstelik her biri ücretsiz.

En İyi Ücretsiz Çizim Programları 2021

Siz de ücretsiz çizim programları kullanarak çok daha etkili fotoğraflar ve kolajlar hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Ücretsiz bir çizim programı ile yepyeni bir desen hazırlayabilir ve bu deseni elbisenize işletebilirsiniz. Hazırlayacağınız yeni tasarımlar ile yeni bir elbise modası ortaya çıkarabilirsiniz. Tamamen ücretsiz bir şekilde bilgisayar üzerinden hazırlayacağınız grafiklerle yeni bir tasarım ortaya koyabilir ve bunu kartvizitinizde kullanabilirsiniz. Peki, bu ücretsiz yazılımlar hangileri?

1 – En İyi 2D Çizim Programları : Gimp

Adobe Photoshop ile yapabileceğiniz hemen her şeyin mümkün olduğu Gimp çizim programı ile 2 boyutlu çizim yapmak mümkündür. Bu program ile aynı zamanda fotoğraf düzenlemeleri, katmanlarla çalışarak geçişli görseller ve kolajlar yapmak mümkündür. Tablet çizim programları arasında da yerini alan bu yazılım tamamen ücretsizdir.

2 – Basit Çizim Programları : Artweaver Free

Artweaver Free, en basit kullanıcıdan profesyonel grafik tasarımcıya kadar hemen herkesin kullanımına uygun olan bir ücretsiz çizim programıdır. Basit çizim programları ile yapabileceğiniz her şeyin mümkün olduğu bu program tablet çizim programları listesinde de bulunmaktadır. Siz de basit ama çok şık tasarımlar hazırlamak istiyorsanız, hemen Artweaver Free indirmelisiniz.

3 – PC Çizim Programları Ücretsiz : MyPaint

Bilgisayar ekranınızı tamamen bir tuvale çeviren bu çizim uygulaması ile teknik çizim yapmak mümkün değildir. Grafik tasarım sanatçılarının desen çıkarmak için de sıklıkla kullandığı bu tür ücretsiz çizim programları aynı zamanda sanatçı programları olarak da bilinir. 

YouTube video

MyPaint ücretsiz çizim programları arasında olmanın yanında, size özgün işler çıkarabilmenizi sağlayacak mürekkep, fırça ve çizim özellikleri sunmaktadır. Bu program ile kolay bir şekilde resim yapabilir, ve boya karıştırma özelliği ile istediğiniz özgün resimleri ortaya çıkarabilirsiniz.

4 – 2D Çizim Programları : LiveBrush

YouTube video

Çocuklar için en uygun çizim programlarından biri olan LiveBrush ile hazır desen ve grafiklerden yeni tasarımlar ortaya çıkarmak oldukça kolaydır. Oryantal süs ve motifler sayesinde eğlenceli bir tasarım hazırlama imkanı sunan LiveBrush basit bir ücretsiz çizim uygulamasıdır.

Türkiye’de okullarda öğretilen 2d çizim uygulamaları arasındaki bu basit program ile hem çok şık hem de oldukça dikkat çekici tasarımlar ortaya çıkarmak mümkündür. Mac için ücretsiz çizim programları arasında da yerini alan LiveBrush hemen her işletim sistemi ile uyumlu bir şekilde çalışır.

5 – En Basit Microsoft Çizim Programı : Microsoft Paint 3D

Microsoft Paint 3D , dünyanın en kolay çizim ve biçimlendirme programı Microsft Paint programının yeni versiyonudur. Bu 3D çizim programı ücretsiz bir şekilde 3 boyutlu tasarım yapma imkanı sunmaktadır. Microsoft Paint 3D , 3 boyutlu tasarım ve robotik kodlama eğitimi alan öğrenciler tarafından da kolaylıkla kullanılabilmektedir.

6 – Manga Tasarımcıları İçin Ücretsiz Çizim Programları : Krita

YouTube video

Özellikle çizgi film ve manga tasarımcıları tarafından kullanılan Krita bolca fırça seçeneği sunan bir çizim programıdır. Krita, kullanıcı dostu arayüzü ile hem başlangıç hem de profesyonel seviyede tasarım yapan kişiler için uygun bir programdır. Bu yönü ile serbest çizim imkanı da sunan ücretsiz çizim programı , kusursuz eğriler ve çizimler oluşturmanızı sağlamaktadır.

7 – Pixbuilder Studio ile Teknik Çizim Programı Ücretsiz İndir

Hem teknik çizim hem web ara yüzleri hem de logo tasarımı yapmanızı sağlayan Pixbuilder, pixcel bazlı çalışan bir programdır. Sağladığı özellikler göz önünde bulundurulduğunda, bu programın ücretsiz çizim programları arasında olması oldukça şaşırtıcıdır. Katmanlı yapısı ve çok sayıdaki efekti ile ilgi çekici tasarımlar yapmak için Pixbuilder Studio ile Teknik Çizim Programı Ücretsiz İndir linkini takip etmeniz yeterli olacaktır.

8 – Çerçeveleri ile Ünlü Ücretsiz Çizim Programı : Microsoft Fresh Paint

YouTube video

Microsoft çizim programları arasında yer alan Microsoft Fresh Paint çocukların da kolaylıkla kullanabileceği bir yazılımdır. Programın içerisinde yer alan çerçeve, fotoğraf ve simgeler ile ilgi çekici görseller hazırlamak mümkündür. Ayrıca bu çizim programı kullanıcılarına yağlı boya edasında çizim imkanı sunmaktadır.

9 – En İyi Teknik Çizim Programları : Autodesk Sketchbook

30 günlük deneme sürecinde ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğiniz Autodesk Sketchbook ile profesyonel seviyede teknik resim yapabilirsiniz. Mimarlık ve mühendislik bölümü öğrencilerinin sıklıkla kullandığı bu program tablet çizim programları arasında da yerini almaktadır.

Autodesk Sketchbook Teknik çizim programı ücretsiz İndir 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!