featured

Erkekler Buna Çok Kızacak! Kadınlara Göre Erkekler Daha Çok Yalan Söylüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın ya da erkek fark etmeksizin hemen her gün içinde bulunduğumuz stresli durumdan kurtulmak için yalan söyleriz. Bazılarımız bunu bir alışkanlık haline getirirken, bazıları da vardır ki yalan söyleme davranışı onlar için çok zordur ve gösterdikleri bazı davranışlar ile yalan söylediğini belli ederler. Siz de hayatınıza giren insanları anlayabilmek ve dürüstlüğünden emin olmak için Bir Yalancıyı Fark Etmenin 11 Yolu yazımızı okuyabilirsiniz. 

İnsanlar Neden Yalan Söyleme İhtiyacı Duyarlar?

Zor bir durum ile karşı karşıya kaldığımızda, bir işi yapmak istemediğimizde ya da yakın gelecekte yaşayacağımızı düşündüğümüz bir problemi önlemek için hayatımızı bazen küçük bazense büyük oranda etkileyecek  yalan söylemek zorunda kalırız. Aslında yalan söyleme hastalığı olarak da adlandırılan kronik olarak sürekli yalan söylemek, kişinin bu davranışı karakter haline getirmesine neden olabilmektedir. 

Amerika’da toplam 2 bin kişiye uygulanan araştırma sırasında kadınlar günde 3 kez yalan söylerken, erkekler günde 6 kez yalan söylüyorlar. 

İşte, Erkeklerin En Çok Söylediği Yalanlar !

Sen mi? Hiç kilolu değilsin. Tam ideal kilodasın.Ben senin güzelliğine değil zekana aşığım. İnan hiç bilmiyorum. Çok da pahalı değil, hadi dene. Toplantım ve belki gecikirim.Sorun sende değil bende. Çok trafik var. Gecikeceğim. Bu son kadeh. Cinsellik benim için ikinci planda. Benim için önemli olan sevgi. Tam konuşurken şarjım bitti. Geçmişin benim için önemli değil. Ben, benden sonrasına bakarım. Telefonum sessizde kalmış, duymamışım. Elbette ki sen çok daha güzelsin. Bu zamana kadar sana hiç yalan söylemedim. Seninle ciddi düşünüyorum. 

Kadınların En Çok Söylediği Yalanlar !

Sorun yok. / Yok bir şey.Senden başka kimseyi çekici bulmuyorum. Gözüm senden başkasını görmüyor. Düşüncene saygı duyuyorum. Bu yeni değil ki. Yıllardır böyle yapıyorum. Başım ağrıyor. Bence çok da pahalı değil.10 dakikaya oradayım. Sana hiç yalan söylemedim. Çok ucuzdu. Üstelik indirim yaptılar. Taksitle aldım. Bu akşam Mervelerdeyiz. Duymamışım, kusura bakma. Benden daha iyilerine layıksın. Şu an yalnız kalmak istiyorum. Fiziksel görünüşün benim için önemli değil. Önemli olan iyi bir insan olman. 

Erkekler Neden Yalan Söyler

Erkeklerin kadınlardan daha çok yalan söylediği araştırma sonuçları içerisinde yer alırken, erkekler neden yalan söyler sorusunun cevabı araştırmalarda sonuca bağlanamamıştır. Çok sayıda değişkene bağlı olarak yalan söyleyen erkekler, kadınlar tarafından da çoğu zaman anlaşılamamıştır. Bizler ise hem kadınlar hem de erkekler ile yaptığımız görüşmeler sonucunda aldığımız cevaplara göre bu soruyu cevapladık. Erkekler neden yalan söyler

1 – Kadınlara Kendilerini İfade Edebilmek İçin 

Kadınlar, kurgu dünyalarındaki gerçekler ve olayları hayal etme güçleri nedeniyle çoğu zaman doğrudan çok basit bir şekilde anlatılan şeylere inanmak istemezler. Bu nedenler erkekler kadınlara kendilerini ifade ederken çoğu zaman senaryo yazarlar ve yalan söyleme eğiliminde olurlar. 

2 – Kıskandırmak İçin Yalan Söyleyebilirler

Kadınlar erkeklerin kendilerini çok fazla kıskanmasını istemezken, erkekler kadınların kendilerini paylaşamama durumuna düşmesini isterler. Öyle ki, ” iş çıkışında sıkıldık bir kahve içtik ” demek yerine “Çok kalabalık bir mekanda bir şeyler içtik” sözünü kullanırlar. 

3 – Planlardan Kaçmak İçin 

Hafta sonu arkadaşlarınız ile plan yapmak istiyorsunuz ve eşinizin de buna katılması gerekiyor. Siz bunun sinyallerini verdiğiniz anda eşinizin hafta sonuna verilmiş bir sözü ya da toplantısı olacaktır. 

4 – Kadınları Daha İyi Hissettirmek İçin Yalan Söyleyebilirler

Erkekler, eşlerini ya da sevgililerini daha mutlu etmek ya da daha iyi hissettirmek için ufak yalanlar söyleyebilirler. Uzun süredir diyet yapan sevgilisine ” Sen bu ara kilo mu verdin ? ” demek hem sevgiliyi hem de onu mutlu eden erkeği motive edecektir. 

5  – Gerçekleri Gizlemek İçin Yalan Söylerler

Bir erkek her zaman etrafındaki olaylardan kaçmak, rahat kalmak ya da sizi iyi hissettirmek için yalan söylemez. Beyaz yalanlar dışında gerçekten affetmesi zor yalanlara da başvurabilirler. Bazen bir durumu gizlemek için de yalan söyleyebilirler. “Hayır, erkek erkeğe gideceğiz.” bu yalanlardan biridir. 

6 – Kadınların Erkekleri Anlamadığına İnanırlar

Erkekler neden yalan söyler sorusunun bir diğer cevabı ise kadınların kendilerini anlayamayacağını düşünmeleridir. Bu nokta erkekler anlaşılmayacaklarını düşündükleri konu hakkında tartışmaya girmemek için durumu gizleyebilir, yalan söyleyebilir ya da gerçekleri tamamı ile anlatmayabilir. 

Bonus: Erkeklerin Attıkları Mesajların Asıl Anlamları

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!