featured

Erkeklerde Genital Bölge Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erkeklerde genital bölge, fizyolojik olarak kadınlardan biraz daha farklıdır. Bu farklılıktan dolayı bu bölgelerin temizliği de farklıdır. Yanlış şekilde bir temizleme yapılması halinde yaralanmalar ve düzensizlikler meydana gelebilir. Bu nedenle doğru teknikler ile temizlik yapmak önemlidir. Peki, erkekler de genital bölge temizliği nasıl yapılır?

Vücut temizliği, hem sağlık için hem de güzel bir görüntü için önem verilmesi gereken bir kişisel bakımdır. Erkekler olarak sadece dış tarafta görünen kılları değil görünmeyen kısımların temizliğini de yapmak önemlidir. Bu bölgenin temizliği kişisel bakımın yanında İslami olarak da yapılması gereken bir bakımdır.

Sağlık açısından da bu bölgelerin temiz olmaması, sağlık sorunlarını ortaya çıkarabilir. Bu hastalıkların boyutları kansere kadar gidebilmektedir. Bu tür hastalıklarla karşılaşmamak için mutlaka bu bölgelerin hijyenik şekilde temizlenmesi gerekir.

Eğer hijyenik şekilde, belli aralıklarla bu bölgeler temizlenmez ise bakteri, parazit ve virüslerin yuvası haline gelecektir. Bu yuvalanmalar enfeksiyonlara sebebiyet verecektir. Ayrıca cinsel münasebet durumunda karşı cinse de hastalıkların geçmesine neden olacaktır.

Erkek Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Hassas bölgelerin temizliğinde dikkatli olmak gerekir. En ufak bir hatada büyük yaralar meydana gelebilir. Bu yaralar kolay şekilde durmayacaktır. Çünkü hassas bölgelerin deri yapısı da hassas ve incedir. Zarar görmemesi için titiz bir çalışma ile temizlik yapılmasın da fayda vardır.

Genital bölge temizliği için uygun sabun veya şampuan tercih edilebilir. Bu şekilde yumuşayan kıllar daha rahat ve kolay şekilde alınabilecektir. Hem de hijyenik bir temizleme yapılmış olacaktır. Yumuşak temizlik sayesinde hassas bölgeler tahriş de olmayacaktır.

Eğer temizlik yapacağınız bölgede kıla dönüşmemiş ince tüyler var ise buralara jilet ile müdahale edilmemesi faydalı olacaktır. Çünkü tüylere, jilet temas ettiğinde kıllaşma süreci hızlanacak ve bölgeniz daha da sert kıllarla kaplanacaktır. Tüylü bölgeleri, tüy dökücü krem veya sabunlarla almanız bu aşamalarda daha etkili ve doğru bir tercih olacaktır.

Tüylerin ve kılların ıslak bırakılmaması, enfeksiyon kapmamak için önemlidir. Bu bölgeyi her daim kuru tutmamak gerekir. Tüylerin ve kılların fazla uzamasına müsaade edilmeden haftada bir veya iki defa kesilmelerinde fayda vardır. Eğer bu bölgelerin temizliğini jilet kullanarak yapacaksınız, kendinizi kesmemeniz için dikkatli olmanız gerekiyor. Ayrıca körelmiş jilet kullanmak hassas bölgelerinizin tahriş olmasına sebebiyet verecektir. Bu nedenle her tıraş anında yeni ve sağlam bir jilet kullanmanız iyi olacaktır.

YouTube video

Jilet ile temizlikte, kılların çıkış yönüne doğru bir kesim gerçekleştirmeniz gerekir. Bu kesim yöntemi hem rahat hem de kolay bir kesim sağlayacaktır. Aksi takdirde tıraş bölgesinde tahriş meydana gelebilir. Her hangi bir tahriş durumunda özel bölge tüy dökücü krem, ağda veya epilasyon gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Genital bölge temizliği yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki bu bölgenin her daim kuru tutulmasıdır. Her tuvalet sonrası cinsel organ ve bölge temizlenmelidir. Kullanılan iç çamaşırların koton olmasına dikkat edilmeli ve mümkünse her gün değiştirilmelidir. Bunlar yapıldığı takdirde hastalıklardan uzak olacaksınızdır.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!