featured

Estetik Yaptırırken Mutlaka Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estetik cerrahisi alanında yakalanan gelişim ile birlikte son yıllarda estetik operasyonlarına/müdahalelerine ilgi büyük oranda artış yaşamaya başladı. Dünya genelinde insanlar vücut hatlarında kusurlu gördükleri, rahatsızlık duydukları veya sağlık açısından sorun oluşturabilen noktalar için estetik yaptırmayı tercih ediyor. Ünlü-ünsüz herkes tarafından estetik alanında yoğun bir ilgi ortaya çıkınca, sunulan estetik hizmetleri de çeşitlilik kazandı. Ciddi avantajlar getiren bu çeşitlilik beraberinde estetik yaptırırken mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlarında önemini daha da arttırdı.

Estetik müdahaleleri geri çevrilmesi meşakkatli ve hatta olanaksız olan tıbbi müdahalelerdir. Bu nedenle estetik yaptırırken hassas şekilde hareket etmek, alınacak sonuçlardan duyulacak memnuniyeti doğrudan etkiler.

Estetik Yaptırmadan Önce Karar Süreci

Estetik operasyonlar son derece dikkate alınması ve karar sürecinin iyi tartılması gereken operasyonlardır. Estetik yaptırmaya karar vermeden evvel mutlaka iyice düşünülmesi ve sonrasında karar verilmesi çok önemlidir. Fiziksel ve psikolojik etkileri üzerine mutlaka bir uzmandan görüş alınması ve yapılacak estetik müdahalesine ilişkin detaylı bilgi sahibi olunmalıdır. Özellikle toplumda yaygın olarak görülen duygusal sarsıntıların ardından aniden estetik yaptırmaya karar vermekten kaçınılmalıdır. Duygusal sarsıntılar, düşünme üzerinde doğrudan etkilidir ve estetik gibi önemli bir kararı almak açısından son derece sakıncalı süreçlerdir.

Estetik yaptırmanın nedenlerini iyice belirleyin.Estetik yaptırmanın oluşturacağı etki ve sonuçlar hakkında bilgi edinin.Müdahale ile ortaya çıkacak sonuç hakkında bilgi edinin. Özellikle sürprizlerle karşılaşmamak için estetik operasyon sonrasına dair net veriler edinin.

Beklenti ve İstekleri Belirleyin

Estetik operasyon yaptırmadan önce mutlaka her konuda belirli bir karara varmış olunması gerekir. Özellikle sadece estetik yaptırmış olmak için estetik yaptırmaktan kaçınmalısınız. Örneğin estetik uzmanlarına sıklıkla gelen estetik taleplerinin başında gelen “bana ne yapılabilir?” yaklaşımından kaçınılmalıdır.

Estetik operasyon yaptırmak için öncelikle neden yaptırıldığının belirlenmesi gerekir. Yani sağlık sorunları, fiziksel faktörler veya psikolojik etkileri gibi hususlarda iyice düşünülmelidir. Daha sonra estetik gerektirdiği düşünülen belirli bir bölgenin belirlenmesi gerekir. Yani estetik operasyonu kararı alındığında, operasyonun hangi noktaya ve hangi şekilde uygulanacağına dair kişinin kendince hedef ve isteklerinin somutlaşmış olması gereklidir. Örneğin son yıllarda sıklıkla başvurulan burun estetiği operasyonları öne çıkıyor.

Burun estetiği, genellikle kemerli burun, burun kaldırma vb. müdahaleleri kapsayacak şekilde uygulanır. Yüz estetiğini bozması, solunumda sorun oluşturması gibi nedenlerle burun estetiği yapılır. Eğer burun estetiği yaptırmak istiyorsanız neden yaptırmak istediğinizi, nasıl bir sonuç beklentisinde olduğunuzu belirlemelisiniz. Burnunuzun formuyla ilgili sıkıntı yaşıyorsanız daha detaylı bilgi almak ve burun estetiği için tıklayınız.

Doğru Hekime Danışılmalı

Günümüzde estetik operasyonlarının kadın-erkek, ünlü-ünsüz her kesim tarafından sıklıkla tercih edilmesi, sunulan hizmetlerinde çeşitliliğini ortaya çıkarmıştır. Estetik yaptırırken mutlaka dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında doktor seçimi de çok büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle son yıllarda “merdiven altı” olarak tabir edilen legal olmayan yerlerde yapılan estetik operasyonları istenen sonuçların alınamamasına, sağlık sorunlarına ve hatta ölümlere dahi neden olabiliyor. Bu nedenle estetik yaptırmadan önce doktorunuzu seçerken son derece hassas bir şekilde araştırma yapmalısınız.

Uzman hekim ve kliniği ile ilgili hem akademik ve kurumsal bilgilere bakmak hem de daha önceki çalışmalarına ilişkin interaktif bilgi edinmek, en doğru seçimleri yapmanızı sağlayacaktır. Özellikle yüz gibi her yönden son derece hassas olan estetik operasyonları için doğru hekimle çalışma gerçekleştirmelisiniz. Yüz estetiği yaptırmadan önce bu operasyonlar hakkında detaylı bilgi edinmenizde ayrıca önem taşır. Yüz estetiği yaptırmadan önce yüz estetiği ile ilgili burdan bilgi alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!