featured

Ev Yapımı Doğal El Maskesi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ellerimizin sağlıklı ve daha parlak görünmesi için evde yapabileceğiniz doğal maskelerden faydalanarak ellerinizi yumuşacık hale dönüştürebilirsiniz. İnsanların birbirini etkilemesindeki en doğal silahlardan bir tanesi gözler ve ellerdir. Sizlerde evde hazırlayabileceğiniz doğal maskeler ile ellerinizde pürüzleri giderebilir ve yumuşacık ellere sahip olabilirsiniz.

Sağlıklı ve yumuşak parlak ellere sahip olmak için yapmanız gereken doğal maskeler

BALLI ZEYTİNYAĞLI EL MASKESİ

Evinizde bulunan zeytin yağı ile balın karışımından elde edebileceğiniz bu maske ile sizlerde el derilerinizin doğal yönden beslenmesine katkı sağlayabilirsiniz. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını harmanlayın ve elinizin üzerine sürerek ortalama 15 dakika bu şekilde bekleyin. Ilık suyla yıkadıktan sonra elinizin daha parlak bir hal aldığını sizde göreceksiniz.

esnada domates suyunu kullanıyoruz. Domates suyunun içerisine bir tatlı kaşığı kadar gliserin ekleyebilirsiniz. Elimize sürdükten sonra masaj yapmaya başlayın, ortalama 7-8 dakika kadar sonra ellerimizi yine ılık suyla yıkayın. Bu karışım sizin ellerinizin yumuşacık olmasına vesile olacaktır.

PATATES İLE YAPILACAK EL MASKESİ

Hazırlanacak olan bu maske ellerin üzerinde oluşan kızarıkları gidermeye yardımcı olacaktır. Bir adet orta boy patatesi haşlayarak soğumasına izin verin. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra güzelce ezin ve üzerine biraz badem yağı ekleyin. Ortalama bir yemek kaşığı yeterli olacaktır. Ellerinizin üzerine güzelce masaj yaparak sürün ve 10 dakika kadar bekleyin. Ellerinizde bulunan deterjan kızarıklıklarının gittiğini göreceksiniz.

KURULUĞU GİDERMEK İÇİN GÜL SUYU MASKESİ 

Ellerinizde ne zaman kuruluk hissederseniz bu maskeyi ellerinize uygulayabilirsiniz. 1,5 yemek kaşığı gül suyuna 1 tatlı kaşığı kadar gliserin ekleyerek ellerinize sürebilirsiniz. Böylelikle kuruluğu gidermiş olursunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!