Evde İnternete Erişim Yöntemleri
Evde İnternete Erişim Yöntemleri

Evde İnternete Erişim Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde internet artık hayatımızın olmazsa olmazlarından biridir. Evde geçirdiğimiz süreler arttıkça, evde internet olması daha fazla önem kazanmaktadır. Nedir bu internet? Uluslararası ağ anlamına gelen bu terim, bilgisayarların birbirleriyle bağlanmasını sağlayan bir iletişim ağıdır. Kablo net/uydu net gibi servis sağlayıcıları kanalıyla evlerinize ulaşmaktadır.

Birbirleriyle bağlantılı sunucular bu teknoloji ve arama motorlarının yardımıyla belirli protokoller çerçevesinde iletişime geçmekte ve bilgi alış verişi yapılabilmektedir. Evde internet hatları pek çok kampanyalar ve paketlerle,

GSM ( Mobile)ADSLVDSLFİBER

olarak tüketicilerin hizmetine sunulmaktadır. Eğer telefon hattına da ihtiyaç duyulmaktaysa; internet ve telefon bağlantılarını içeren paketler ve kampanyalar tüketicilerin hizmetine servis edilmekte.

Evde internet çeşitlerinden ADSL internet, Türkiye’nin tüm illerinde hizmet veren bir internet altyapısıdır. Bu hizmet hızı 16 Mbps’ye çıkabilmekte, indirme hızı ise 1-2 mbph arasında değişebilmektedir.

VDSL ise yine altyapıya göre uygulanabilen ve ADSL’den biraz daha hızlı hizmet sunan internet hizmetidir. İnternet hız testi sonuçları 100 Mbps’ye kadar çıkabilmektedir. İndirme hızı ise 1,2,4 olarak değişebilmektedir.

FİBER internet, ışık hızı internet olarak da adlandırılmaktadır. Fiber optik kablolarla erişimin sağlandığı bu hizmette hız 1000 Mbps’ye kadar çıkabilmektedir. İndirme hızı ise 4-5 mbph arasındadır. Fakat bu altyapı daha Türkiye’nin heryerine ulaşabilmiş değildir.

Evde internet, modem ve telefon hatları kanalıyla ve bu altyapı modellerinden biri tercih edilerek ağ hizmetinin kullanılmasını sağlar.

İnternet Paket Çeşitleri ve Fiyatları

Evde kullanmak isteyeceğiniz paketler, servis sağlayıcıları Kablo net/Uydu net tarafından tüketicilere sunulmaktadır. Kotalı, kotasız seçimler yine internet kullanım süresine göre belirlenen tercihlerdir.

Belirli bir kota sınırına sahip olan bir paket, kotanın dolmasıyla hizmetine ya daha yüksek bir fiyatla devam eder veya hizmet durdurulur. Kotasız seçimlerde de adil kullanım şartı bulunmaktadır. Eşit hizmet vermek amacıyla tanımlanan bir kotadır.

Fiyatlar seçilecek altyapı türü, süre ve kotaya göre çeşitlilik göstermektedir. Bu nedenle herkese uygun hazırlanmış pek çok kampanya, paket bulunmaktadır. Fiber internet ve sınırsız kota uygulamaları biraz daha yüksek fiyatlara sahip olabilmektedir.

Fakat kablonet, tüm müşterilerine en uygun fiyatlar eşliğinde fiber internet alt yapısında, hizmet sağlamaktadır. Ayrıca hizmet kalitesi açısından modem seçimi de çok önemlidir. Hızlı ve kaliteli bir internet için kaliteli ve teknolojiye uygun modemlerin seçilmesi çok önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!