featured

Evde Manikür Nasıl Yapılır | Evde Manikür Yapmanın Püf Noktaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde manikür nasıl yapılır sorusunun cevabı, kuaföre gitmeye vakit bulamayan ve koronavirüs sebebiyle kuaförlere gitmeye çekinen kişiler tarafından oldukça merak ediliyor. Bilindiği üzere uzunca bir süre koronavirüs pandemisi nedeniyle kuaförler kapatıldı. Bu nedenle de özelikle kadınlar, evde manikür seti ile kendi bakımlarını gerçekleştirmeyi öğrenmeye başladı. Evde manikür suyu hazırlama ve evde manikür pedikür yapma hakkında işinizi kolaylaştıracak yazımız sizler için hazırlandı…

Evde Manikür Nasıl Yapılır ?

Hem bütçeden tasarruf ederek hem de zamandan kazanarak evde kolaylıkla kendinize evde manikür yapabilirsiniz. Manikür yapmak, kişisel bakımına önem veren ve dış görünümüne dikkat eden kadınlar için büyük önem taşımaktadır. Günlük yaşamda ellerimiz daima ön plandadır ve bu nedenle de sürekli olarak bakıma ihtiyaç duyar.

Evde manikür yapmak için öncelikle gerekli araçların bulunması gerekiyor. İlk başta da gerekli olan; sünger bir törpü. Süngerden yapılmış olan bir törpü ile kolaylıkla tırnaklarınıza şekil verebilir ve manikür yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak evde manikür yaparken, her kişinin kendi tırnak şekline dikkat etmesi ve buna göre işlem yapması gerekiyor. Evde manikür seti ile tırnaklara bakım yapmak, el güzelliğini ortaya çıkarıyor.

Evde Manikür Suyu Hazırlama

Bilindiği üzere manikür yapılırken manikür suyu kullanılıyor. Dolayısı ile evde manikür nasıl yapılır diye araştıran kişilerin öncelikle metal bir törpü ya da evde manikür seti edinmesi gerekiyor ve manikür suyunu da hazırlaması gerekiyor. Bu suyu hazırlamak da oldukça kolay.

Evde manikür suyu hazırlamak oldukça kolay. Sıcak ve elleri yakmayacak ılıklıkta bir suyu öncelikle tırnaklarınızı içine alacak derinlikte ve genişlikte bir kap içerisine koyun. Kap içerisine parmaklarınızı sokun ve tırnak etleriniz yumuşayana dek bekleyin.

Manikür Suyuna Ne Konur ?

Güzellik merkezlerinde ve kuaförlerde manikür suyunun içerisine çeşitli bakım yağlarının konulduğu biliniyor. Eğer isterseniz siz de evde manikür suyu hazırlarken lavanta yağından yararlanabilirsiniz. Çünkü lavanta yağı, ellerinin kurumasından şikayetçi olan kişilere oldukça iyi geliyor. Eğer elleriniz kuruyorsa, evde manikür yaparken bir iki damla lavanta yağı kullanmak yararlı olacaktır. Ya da isterseniz hazırladığınız manikür suyunun içerisine birkaç damla limon da damlatabilirsiniz.

Evde Manikür Yapımı

Evde manikürünüzü kendiniz yaparken öncelikle metal törpünüzle ya da üç taraflı sünger törpünüzle tırnaklarınızı yüzeyini törpülemeye başlayın. Daha sonra da törpünün eğer varsa parlatıcı tarafıyla da tırnaklarınızı cilalayın. Bu işlemlerden sonra tırnaklarınız daha pürüzsüz görünecek ve aynı zamanda daha parlak bir görünüme sahip olacaktır.

Eğer tırnaklarınıza sıklıkla oje uygulaması yapıyorsanız, tırnağınızın üzerinde soyulmalar olması ve tırnağınızın sarı rengine dönük bir renk değişimi yaşaması oldukça normaldir. Bu durumdan, sünger bir törpü sayesinde kurtulmak mümkündür. Evde manikür yaparken bu şikayetlerden kurtulmak için kullanılabilecek tek törpü türü; sünger törpüdür. Eğer sünger bir törpünüz yoksa kesinlikle metal törpüyle bu işlemi uygulamayınız.

1-Tırnak Etleriniz Yumuşadıktan Sonra Törpünün Kenarı ile Tırnak Etlerini Geriye Doğru İtin

YouTube video

Evde manikür yaparken yalnızca tırnakların törpülenmesi yeterli olmamakta, tırnak etlerine de işlem uygulanması gerekmektedir. Ellerin bir süre sıcak ya da ılık suda bekletilmesinden, tırnak etlerinin yumuşadığından emin olduktan sonra, törpünün kenarı ile tırnak etleri geriye doğru itilmelidir. Bu noktada dikkat edilecek püf nokta; törpünün ucunun çok sivri olmamasıdır.

Eğer tırnağınızda göze çok batacak şekilde kütikül bulunuyorsa, bir kütikül makası yardımı ile sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilecek püf nokta; kütikül makasının steril olmasıdır. Ayrıca kesme işlemi derin yapılmamalı yalnızca fazla olan etler alınmalıdır.

2-Manikür Sonrası Bakım Kremi Kullanın

Evde manikür işleminin son bulması sonrasında mutlaka bir el bakım kremi uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulama ellerin yumuşamasına yardımcı olacaktır. Manikür işleminin son bulması, el kremi uygulaması yapılması ve cildin kremi emmesinden sonra da tırnakların beslenmesi adına mutlaka besleyici baz oje sürülmelidir. Besleyici tırnak bazı ojesi, hem sürülecek olan ojenin uzun süre kalıcı olmasını sağlamakta hem de tırnak ile oje arasında koruyuculuk sağlamaktadır.

3-Manikür Sonrası Tırnak Süsleme

Evde manikür yapımı sonrasındaki aşama genellikle tırnağın renklendirilmesi ve süslenmesidir. Bu senenin moda tırnak renkleri pastel tonlardan oluşuyor. Eğer sizin için önemli bir gün ise tırnak güzelliğinizi arttırmak istiyorsanız pastel tonlarında ojelerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca her zamanın modası olarak French oje uygulaması da yapabilirisiniz.

4-Evde Manikür Sonrası Temizlik

İster evde olsun ister güzellik merkezi ya da kuaför olsun, dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; temizliktir. Bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve sağlığın korunması adına manikür öncesinde törpü ve makasların hijyen olduğundan emin olunmalıdır. Bu sebeple de evde manikür yaptıktan sonra da manikür malzemeleri özenle temizlenmelidir.

İlginizi Çekebilir: En Ekonomik İstanbul Güzellik Merkezleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!