featured

Evde Muhabbet Kuşu Üretimi Yaparak Para Kazanmak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde muhabbet kuşu üretimi yapma fikri, evde hayvan besleyerek para kazanmak isteyenlerin en çok tercih ettiği alandır. Hem bir hobi olarak hem de gelir kapısı olarak görülen muhabbet kuşları hakkında bilgi arayışı da son dönemlerde artmış durumda. Biz de bu yazımızda sizlere evde muhabbet kuşu üreterek para kazanmanın yollarını anlatacağız.

Hayvan besleme sevgisi farklı şekillerde olmaktadır. Kimisi büyük bir sevgi duyduğu için evinde hayvan beslerken kimileri de ticari amaçla hayvan beslemektedir. İki durumda da beslenilen hayvanlara sevgi verilmesi gerekmektedir. Üstlenilen sorumluluklar eksiksiz olarak yerine getirildiği takdirde istenilen karşılık da alınacaktır.

Evde üretimi yapılarak para kazanılan canlılar arasında akvaryum balıkçılığı ve muhabbet kuşu üretimi en popüler olanlarıdır. Kuşlara ayrıca bir ilgisi olan kişiler evlerinin bir bölümünü ya da bodrum katlarını üretim tesisi olarak ayarlamaktalar. Gerekli ısı ortamını ve çiftleşme koşullarını sağlayarak kuşların üremesini sağlamaktadır.

İşsizliğin yüksek olduğu ülkemizde insanlar yeni iş fikirleri arayışına girdiklerinde evde hayvan üretimi fikri ile sıklıkla karşılaşıyorlar. Bu şekilde bir ticari işe girerek geçimini sağlamak için adımlar atıyorlar. Tabi bu yen iş fikrini uygulamak isteyen vatandaşlar evde bakımı ve üretimi kolay olmasını istedikleri hayvanları tercih ediyorlar. Evde bakımı kolay olan hayvanların başında da hiç şüphesiz muhabbet kuşu gelmektedir.

Evde Muhabbet Kuşu Üretimi ile Para Kazanmak

Genel olarak evlerimiz de bir ses olsun, bir neşe katsın diyerek bir veya iki adet muhabbet kuşu beslenmektedir. Hem bakımı kolaydır hem maliyeti azdır hem de evin içindeki ötüşü bizlere huzur verir. Bu özellikleri nedeniyle de diğer hayvanların önüne geçerek ilk tercihler arasında yer alır. Çocuklu ailelerde de çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için de güzel tercihlerdendirler.

YouTube video

Muhabbet kuşu hobisini bir kazanç kapısına çevirmek ise ilk başlarda çok kolaydır. Sadece bir çift muhabbet kuşu ve küçük bir kafes ile 4-5 arasında yavru elde edebilirsiniz. Yavru muhabbet kuşuna olan rağbet yüksektir. Elde ettiğiniz bu 4-5 yavru sağlıklı ve canlı kalır ise direkt olarak alıcı bulabilirsiniz. Eğer 20 çift kuşunuz olursa aylık olarak ortalama 100 yavru elde edebilirsiniz. Bu yavruların satışı ile de aylık olarak güzel kazanç sağlarsınız.

Evde Muhabbet Kuşu Üretimi Karlı mı?

Muhabbet kuşu evde üretildiğinde maliyeti biraz daha düşmektedir. Eğer uygun yeriniz var ise kira ödeme derdi olmadığından direkt olarak giderlerinizi kuşların yemlerine, bakımlarına ve yuvalarına yaparsınız. Aksi takdirde bir dükkan kiraladığınızda oranın da aylık olarak size bir masrafı olacaktır.

Ama ilk başlarda küçük yatırımlar ile bu işe başlarsanız küçük bir miktar ödeyerek üretime başlayabilirsiniz. İlk önce bir kafes ve bir çift kuş almanız gerekecek. Alacağınız kuşun türüne göre muhabbet kuşu fiyatları değişiklik gösterebilir. 50 TL’ye kuş alabileceğiniz gibi 130-200-300 TL’ye kadar kuş bulabilirsiniz. Normal olarak başlamak istediğiniz kafes dahil bir çift muhabbet kuşuna ortalama 150 TL ödeme yaparsınız.

YouTube video

Kafesin içerisine yumurtlamaları için bir yuva takmanız gerekir. Uygun çiftleşme ortamını sağladığınız takdirde kısa süre içerisinde 5 yavru alırsınız. Pet shoplar bu yavruların tanesi için ortalama 25 TL civarı ödeme yapmaktadır. Kar edebilmeniz için tüm yavru kuşlarınızın sağlıklı ve canlı kalmasına dikkat etmeniz gerekir. Ay sonunda elinizde kalan canlı yavruların sayısı sizin kar marjınızı da belirleyen kriter olacaktır.

Evde Muhabbet Kuşu Üretimi Teknikleri

Muhabbet kuşları narin canlılardır. En ufak şeylerden etkilenebilirler. Bu nedenle onlara uygun ortam koşullarını sağlamanız gerekir. Kaliteli beslenmeleri en önemli noktadır. Bunun için ak darı kullanmanız tavsiye edilir. Fakat ak darı kullanımı tek başına yeterli değildir. Havuç, yumurta kabuğu ve kuru ekmek ile hazırlanan bir mama yaparak yedirmeniz de tavsiye edilir. Bu sayede sağlıklı bir şekilde besleneceklerdir.

Direkt olarak beslenmelerinin yanında hem sağlıklı olmaları hem de kaliteli çiftleşme için A vitamini takviyesi yapılmalıdır. Bunun için vitamin mamaları alabilir veya A vitamini sıvısı alarak sularının içine ekleyebilirsiniz. Bu sayede çok daha fazla sayıda muhabbet kuşu yavrusu elde edebilirsiniz.

Evde Muhabbet Kuşu Üretimi Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?

Şunu aklınızdan çıkarmayın ki elde edeceğiniz kazancın miktarını tamamen elde edeceğiniz yavru muhabbet kuşu miktarı belirleyecektir. Sonuç olarak bu yavruları satarak gelir elde edeceksiniz. Bu nedenle ürettiğiniz her yavrunun canlı kalması için elinizden geleni yapmanız gerekecek. Çünkü üretim aşamasında birçok yavrunun öldüğüne şahit olunmaktadır. Ölen her yavru da sizin kazancınızdan eksilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=0nIoEbel9EM

Yavrulara ve çift muhabbet kuşlara ne kadar değer verir ve ilgilenirseniz kazancınız da o oranda artacaktır. Muhabbet kuşu fiyatları 2020 yılına gelindiğinde en düşük 20 TL civarında alıcı bulmaktadır. Aylık olarak 100 muhabbet kuşu yavrusu sattığınızı düşünür iseniz 2000 TL gelir elde edebilirsiniz. Muhabbet kuşu türleri, sağlıklı oluşları, miktarı gibi kriterler hem satış fiyatınızı hem de kar marjınızı etkileyecektir.

Dişi kuş ve erkek muhabbet kuşlarının satış fiyatları ve pet shop alış fiyatları da farklıdır. Muhabbet kuşlarında nasıl bir üretim tercih ettiğiniz, hangi kuşları ürettiğini gibi bir çok kriter kazancı etkilemektedir. Dişi muhabbet kuşu üretimi ve erkek kuş üremi çok önemlidir.

Muhabbet kuşunu bir dişi bir erkek olarak satın almak isteyenlere çift olarak satabilirsiniz. Daha sonra gün gelir o kişilerden ucuzdan yavru satın alabilir ve kar ile kendi müşterinize satabilirsiniz. Evde muhabbet kuşu üretimi kazancı tamamen ticari kabiliyetleriniz ile ciddi bir kazanç kapısı olabilir.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!