featured

Evlenmeden Sevgiliyle Konuşulacak Konular Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlenmeden önce sevgiliyle konuşulacak konular oldukça önemlidir. Sevgi iki kişinin arasında olduğu zaman bazı durumların önünde engel olmasa da konuşup anlaşmadan evliliğe adım atmak doğru değildir. Evlilik büyük bir bağlılık ve sorumluluk demektir. Bu sorumluluğu karşılamak ise fedakarlıktan geçer. Bu durumları konuşmak ve önceden çözümlemek evlilikte yaşanabilecek problemlerin önüne geçilmesine yardımcı olur.

Evlilik öncesi karşılıklı bir şekilde anlaşarak sevgiliyle konuşulacak konular hakkında bilgi edinmek gerekebilir. Daha öncesinden dikkat edilmeyen detaylar veya önemsenmeyen konular ileride büyük sorunlara sebep olabilir. Sorumluluk ve resmiyet konu olduğunda daha ciddi bir duruş beklenir. İki tarafında hayatında bazı fedakarlıkların ve gelişmelerin yaşanması gerekir. Konuşmadan geçiştirilen her konu bir gün karşılaşılacak problem olabilir. Bunun önüne geçmek için bilinçli bir şekilde konuşma gerçekleştirilmelidir.

Temmuz 2020 ‘ye girdiğimiz şu günlerde yoksa siz hala evleneceğiniz kişi hakkındaki düşüncelerinizi toparlayamadınız mı? Bir sevgiliniz var mı? Daha iyi bir yaşam için sevgiliyle konuşulacak konuları biliyor musunuz?

Sevgilinizin hiç vazgeçemediğiniz özelliği nedir? Daha fazla yapmasını istemediğiniz şey nedir? Ne tür bir insanla evlenmek isterdiniz? Yeni bir evde mi yoksa kirada mı oturmak isterdiniz? Eş adayının senin için güzel bir gelecek hazırlamasını mı yoksa her hafta sonu sürprizlerle karşılaşmayı mı isterdin?

Nasıl bir ev ya da mobilya seni mutlu ederi? Eşinin kaç yaşında olmasını isterdin? Hangi tür eşyaları kullanmak seni mutlu ederdi? Tüm bunların cevabını bulabileceğin, evlenmeden önce sevgili ile konuşulacak konular listemizi okumalısın.

Evlenmeden Önce Sevgiliyle Konuşulması Gereken Konular Nelerdir ?

Evlenme kararı alan her çiftin yapması gereken sevgili ile konuşulacak konular vardır. Evlilik kararı alan çift az çok birbirini tanımış ve doğru karar verdiğinden emindir. İleride çıkabilecek problemlerin önüne geçilmesi evliliğe alışırken tartışmaların çıkmasına engel olur. Bu durumlarda sevgili ile kararlaşıp gelecek planı yapılması gerekir. Bu konuşmada gerçekleşmesi gereken konu başlıkları şunlar olabilir.

1 – Birlikte Yaşayacağınız Ev

Sevgili ile konuşulacak konular arasında en önemlisi yaşamak istenilen evin kararını almaktır. Günümüzde aile büyükleri ile birlikte yaşamak gibi durumlar oldukça nadirdir. Eski dönemlerde en büyük problemlerden biri olarak bilinir.

Ortak bir karar almak çok önemlidir. Ev, mahremdir. En özel zamanların geçirildiği ve kendini güvende hissettiğin yerdir. Bu sebeple evlenecek çiftin ev konusunda anlaşarak ve memnun bir şekilde karar alabilmesi son derece önemli bir konudur. Evin konumu, evde aranılan özellikler ortak belirlenmelidir. Aile büyüklerine yakın bir konum istenmiyorsa orta yol bulunması gerekir.

Ev seçiminde yapılan hassasiyet ev eşyalarında da gösterilmesi gerekir. Yuva kurmak bu şartlarda zaten zorlu iken bu tarz detaylar ile tartışmak ve karmaşa çıkmaması için önlemini konuşarak önceden almak gerekir.

2 – Finansal Durumlar

Evlilik ve aile kurma ne kadar duygusal bir durum olsa da sevgili ile konuşulacak konular arasında yer almalıdır. Finansal konuların gizlenmesi ve detayların bilinmemesi sorunların çıkmasına sebep olur. Gelecek planı yaparken en çok dikkat edilmesi gereken konu parasal konulardır.

Evlilik fikrinin başlamasından itibaren para harcamak ve bunu doğru bir şekilde organize etmek gerekir. Söz, nişan, düğün, balayı, evlilik masrafları derken maddi sıkıntılarla karşılaşmamak adına finansal bir doküman hazırlamak çok doğru bir adım olur. Elde edilecek para, harcanması gereken ve tahmini harcamaları bütçelendirerek bir yol izlemek gerekir.

3 – Ailevi Meseleler

Sevginin önüne geçemese de problem yaratan konulardan biri olarak evlenme kararından sonra sevgili ile konuşulacak konular arasında yer alır. Daha öncesinde yaşanmış bir ailevi problem varsa ertelenmemeli, çözümlenmelidir. Büyük ve küçük arasında saygılı bir denge kurularak ilerlemek önemlidir. Bu dönemde can sıkacak veya sorun teşkil edecek sözlerin yaşanmaması için saygı duymak ve saygılı davranmak gerekir.

Dış problemlerin ilişki içine yansımaması için uğraşmak gerekir. Başka bir problem ileride ev hayatınıza yansıyarak, huzurunuzu bozabilir. Evlilik hazırlığı ve kararlarınızda ailelerin fikirlerine karşı sakin ve saygılı olmak gerekir. Son karar çiftindir, karşılıklı anlayışın sağlanması için partnerinizle bu konuları konuşmanız olumlu sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

4 – Gelecek Planları

Evlilik geleceğin birleştirilmesi ve ortak bir paydada anlaşmak demektir. İlişkinin ciddi boyutu ise evliliktir. Evlilik kararından sonra oluşabilecek hayalleri ve planların konuşulması ve ortak bir hayata adapte edilmesi gerekir. Evlenmenin sonucunda hayallerden vazgeçmek veya ertelemeye ihtiyaç yoktur.

Hayalleri ortak yaşamak en güzel çözümünüz olmalıdır. Bunun için konuşarak iç dünyanızı yansıtmanız gerekir. Evlenmeden önce sevgili ile konuşulacak konular arasında yer alması önemlidir. Anlaşmazlıkların çıkma durumunda ortak bir paydada anlaşılabilir.

Evlenmeden Önce Konuşulması Gerekenler

Evlenmek için kendinizi mutlu hissettiğiniz, belki özgür hissettiğiniz bir eşe ihtiyacınız olur. Daha sonra evlilik sürecinde yorulabilir ve bazı detaylar fazla rahatsız edebilir. Bu süreçte çok iyi anlaşan çiftlerin dahil çok sık kavga ettiği bilinir. Bu tartışmaların ilişkiyi zedelemesini önlemek adına yapılması gereken konuşmalar vardır.

Sevgili ile konuşulacak konular arasında yer alan ve ilişkinin sağlıklı ilerlemesine yardımcı olan bu konular her iki taraf içinde açık bir şekilde dile getirilmelidir. Çözümlenmeyen ve konuşulmayan konular sorun yaratır.

1 – Tartışmalarınızı Engellemek Adına Çözüm Bulun

Her ilişkide anlaşmazlıklar yaşanır. Bunların yaşanması kadar doğal bir durum olamaz. Her bireyin kendine ait bir düşüncesi, inancı ve fikri olmasından doğal bir şey olamaz. Bu sebeple anlaşmazlıklar ve fikir ayrılıklarının ortaya çıkması da normaldir. Önemli olan bu durumu tatlıya bağlayabilmek ve kalp kırmamak olur.

Bunun için birbirinizde eksik gördüğünüz konular hakkında konuşmak gerekir. Rahatsız olunan durumların şimdiden bildirerek önlem almak gerekir.  Birbirini anlayan ve dinleyen eşler tarafından yaşanan fikir ayrılıklarının ortak bir noktada birleşmesi zor değildir.

2 – İş Bölümü ve Yardımlaşma

Sevgili ile konuşulacak konular arasında sosyal hayat ve ev hayatında paylaşılması gereken işler yer alır. Kadının ev işlerinin tamamından sorumlu olması yanlıştır. Tek başına yorulmasının yerine eş adayı ile bu durumları konuşarak iş bölümü yapabilmelidir.

Erkek rolünün yapacağı işlerinde paylaşılması gerekir. Sosyal ve iş hayatının zorluklarının azalması ve sorumlulukların paylaşılması daha mutlu ilişkinin oluşmasını sağlar. Yaşanabilecek tartışmaların önüne geçilir.

3 – Dürüstlük ve Gizliliklerin Kaldırılması

Bir ilişkide olmaması gereken bir durum gizli saklı konulardır. Eğer bu durum ortadan kaldırılmazsa birbirlerine olan güven azalır. Çiftin birbirine karşı her konuda dürüst ve anlayışlı olması aradaki bağın güçlenmesi ve sağlam olmasını sağlar. Gizlenmiş bir konunun ortaya çıkmasından sonra araya anlaşmazlıklar ve güven problemi girer. Evlilikte açık ve net olmak her zaman gerekli bir davranıştır. Daha öncesinde yapılmış bir durum varsa da konuşarak ortadan kaldırılması gerekir.

Bir hayat kurmadan önce sın çözülmesi ve tartışma çıkmaması adına sevgili ile konuşulacak konular arasında olan durumları anlattık. Bu durumların uygulanmaması daha sonraki zamanlarda küçük görünen fakat can sıkacak durumların oluşmasına sebep olabilir. Çiftlerin birbirini anlaması ve çözüm bulması gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!