featured

Evliliğin İlk Aylarında Neden Hamile Kalınmaz | Evlendikten Sonra Nasıl Hamile Kalınır | Kolay Hamile Kalma Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlendikten sonra nasıl hamile kalınır sorusu, bebek sahibi olmak isteyen pek çok kadın ve erkek tarafından araştırılıyor. Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak, kolay hamile kalmak isteyen kişiler yüzde yüz hamile kalma yöntemleri araştırmasına giriyor. Özellikle de çocuk sahibi olmada aceleci olan kişiler, ilk aylarda gebeliğin olmamasından dolayı ciddi telaş duyuyor. Bu yazımızda, hamile nasıl kalınır sorularına cevap verdik ve evlenir evlenmez hamile kalmak için yapılması gerekenleri bir araya getirdik.

Hamile Nasıl Kalınır?

Evlendikten sonra nasıl hamile kalınır araştırması yapan kişiler öncelikle bilmelidir ki; gebe kalma için öncelikle üreme anlamında iki sağlıklı bireye ihtiyaç duyulmaktadır. İki sağlıklı bireyin de gebeliğin gerçekleşmesi için en uygun zamanda cinsel ilişkiye girmesi gereklidir. Bu nedenle özellikle kadınlar kendilerini daha iyi tanımalı ve üreme için en elverişli zamanı hesaplamalıdır. Adet dönemi ve adet döngüsünü takip etmek, planlı olarak hamileliğin gerçekleştirilmesi için oldukça önemlidir.

Genel olarak erkekler her an üremeye hazırlardır. Ancak kadınların üremeye hazır oldukları özel bir zaman bulunmaktadır. Bu sebeple de her cinsel ilişkinin sonu gebelik ile sonuçlanmamaktadır. Evlendikten sonra nasıl hamile kalınır araştırması da bu nedenle sıklıkla yapılmaktadır. Evlendikten sonra hamile kalınabilmesi için cinsel ilişkinin, kadınların yumurtlama dönemine denk gelmesi gerekmektedir. Çünkü rahimdeki yumurta ancak rahime giren erkek spermi tarafından döllendiğinde gebelikten söz edilebilmektedir. Eğer yeni evlenenler hamile kalmak için ne yapmalı araştırıyorsanız, sitemizdeki 1 Ayda Hamile Kalmanın Yolları yazısını ziyaret edebilirsiniz.

Tek Seferde Nasıl Hamile Kalınır?

Tek seferde hamile kalmak isteyen kadınların adet döngüsünü iyi takip etmesi gerekmektedir. Çünkü yumurtalama zamanı, adet döngüsüne göre hesaplanmaktadır. Genel olarak 28 günde bir regl olan bir kadın için yumurtlama günü 14.gündür. Fakat bu durum, kadından kadına farklılık gösterebilmektedir. Bu sebeple de her kadının, kendi yumurtlama gününü hesaplaması daha iyi olacaktır. Çünkü yüzde yüz hamile kalma yöntemleri, yumurtlama günü dışında yaşanan cinsel ilişkide genellikle etkili olmamaktadır. Düzensiz regl olan kadınlar da yumurtlama hesabı nasıl yapılır sorusunun yanıtı için uzman doktordan destek almalıdır.

YouTube video

Genel olarak kadınların yumurtlama günü adet tarihinin 14.günüdür fakat evlendikten sonra nasıl hamile kalınır sorusunu soranlar için cinsel ilişkinin çoğunlukla yumurtlama gününden önce başlaması tavsiye edilmektedir. Çünkü erkek üreme hücresi olan sperm, kadın rahminde en az 48 saat yaşayabilmektedir. Kimi zaman da spermin rahimde canlı olarak kalma süresi 72 saati bulabilmektedir. Bu sebeple de genel olarak yumurtlama gününden 2 gün önce cinsel ilişkiye girilmeye başlaması tavsiye edilmektedir.

Hamile kalmak için bu dönemde cinsel ilişkinin süreklilik taşıması önemlidir. Kısacası; yüzde yüz hamile kalma yöntemleri arasında; kadınların yumurtlama döneminde olan haftada, söz konusu gün içinde düzenli cinsel ilişki yaşaması bulunmaktadır. Ancak düzenli ilişkiden kasıt; yumurtalama günleri içinde her gün girilen cinsle ilişki değildir. Her gün cinsel ilişkiye girmek, gebeliğe olumsuz etki etmektedir.

Evlendikten Sonra Nasıl Hamile Kalınır? Yüzde Yüz Hamile Kalma Yöntemleri

YouTube video

Evlendikten sonra nasıl hamile kalınır sorusu genel olarak evliliğin başlarında olan ve çocuk sahibi olmak için sabırsızlanan kişiler tarafından sorulmaktadır. Ancak evliliğin ilk aylarında hatta evliliğin ilk yılında hamileliğin söz konusu olmaması oldukça normaldir. Bir çiftin, evliliklerinin ilk yılında çocuk sahibi olmaması tıbbi açıdan sorun olarak algılanmamaktadır. Ancak ve ancak 1, 1.5 sonrasında, korunmasız ve düzenli ilişkiye rağmen gebelik gerçekleşmiyorsa sorun olarak algılanmaktadır.

Evlendikten sonra hemen nasıl hamile kalınır soruna yanıt verilebilmesi için öncelikle kadın ve erkeğin sağlıklı olması beklenmektedir. Örneğin; polikistikover sendromu, obezite, tiroit hastalıkları, şeker hastalığı gibi hastalıklar, gebe kalınmasının önünde engel olabilmektedir. Bu sebeple de öncelikle bu hastalıkların tedavi edilmesi gerekmektedir. Gerekli tedavinin uygulanmasından sonra gebeliğin önünde herhangi bir sağlıksal engel kalmayacaktır. Ayrıca alkol ve sigara kullanımı, stres de gebelik önünde engel teşkil edebilmektedir. Bu sebeple gebeliğin önünde engel olabilecek zararlı alışkanlıklardan ve yaşam tarzından da uzak durulmalıdır.

Evlendikten sonra nasıl hamile kalınır araştırması yapan kişiler öncelikle stresten uzak, sağlıklı bir yaşam tarını benimsemelidir. Hormonu değiştirilmiş gıdalardan uza durulmalı ve paket gıdaların tüketimi yapılmamalıdır. Ayrıca stresten de tamamne uzak durulmalıdır. Bunun dışında sürekli egzersiz yapılması da tavsiye edilmektedir. Genel olarak sağlık kadın ve erkek için yüzde yüz hamile kalma yöntemleri, hamile kalmayı sağlayacak olan tavsiyeler şunlardır:

Egzersiz yapmakStresten uzak durmakAlkol ve sigaradan uzak durmakCinsel ilişki esnasında gebelik kaygısıyla stres yapmamakKorumasız cinsel ilişkiye girmekCinsel ilişki esnasında kayganlaştırıcı, krem vs. kullanmamakİdeal vücut kitle indeksine sahip olmakDengeli ve düzenli beslenmekErkeklerin dar ve kalın iç çamaşırı giymemesiErkeklerin sıcak suyla duş almaması

1-  Etkili Hamile Kalma Pozisyonu

Hamile kalma yöntemleri arasında hamile kalma pozisyonları da bulunmaktadır. Günümüzde evlendikten sonra nasıl hamile kalınır araştırması yapan çoğu kişi, hamile kalma pozisyonları araştırması da yapmaktadır. Çünkü cinsel ilişki sırasında, tercih edilen pozisyonun da hamile kalmaya etki ettiği bilinmektedir.

Cinsel birliktelik esnasında tercih edilen bazı pozisyonlar, spermin kadın fallop tüplerine daha hızlı ve kolay ulaşmasını sağlamaktadır. Evlendikten sonra nasıl hamile kalınır sorusunun yanıtı arayan kadınlara, cinsel birliktelikleri sonrasında sırt üstü yatmaları tavsiye edilmektedir. Ayrıca bu esnada kadınların bellerine bir yastık desteği yapması ve hareketsiz olarak bir süre uzanması gebelik şansını arttıracaktır.

2-  Evliliğin İlk Aylarında Neden Hamile Kalınmaz

Genel olarak evliliğin ilk aylarında hamile kalınmaz diye genel geçer bir yargı bulunmamaktadır. Eğer üreme yönünden kadın ve erkek sağlıklıysa ve cinsel birliktelik kadının yumurtlama dönemine denk geldiyse hamile kalınabilmektedir. Bu sebeple de ilk cinsle ilişkide dahi hamile kalmak mümkün olabilmektedir. Ayrıca doğum kontrol hapı kullanan kişiler de gebe kalma şansını oldukça düşürmektedir.

Ancak bu durum, evlendikten sonra nasıl hamile kalınır, evlendikten sonra hemen hamile kalamadım araştırması yapan kişilerin bir sorunu olduğu anlamına gelmemektedir. Cinsel ilişki her ne kadar üreme dönemine denk gelmiş olsa da kimi zaman evliliğin ilk zamanlarında gebeliğin gerçekleşmemesi 1, 1.5 yıla kadar normal karşılanmaktadır. Evlilikten sonra uzun süre doğal yolla gebelik gerçekleşmemesi durumunda da genel olarak tüp bebek yöntemine başvurulup, başarılı bir şekilde sonuçlar alınmaktadır.

3-  Kaç Ay Denemeden Sonra Hamile Kalınır?

Evlendikten sonra kaç ay denemeden sonra hamile kalınır sorusu da internette sık araştırılmaktadır. Ancak bu sorunun da net bir cevabı bulunmamaktadır. Kimi çiftler evliliklerinin ilk zamanlarında gebeliği gerçekleştirebilirken, kimi çiftlerin gebelik gerçekleştirmesi zaman alabilmektedir. Genel olarak evlendikten sonra iki yıl içerisinde çiftlerin %95’i gebeliği gerçekleştirebilmektedir.

4-  Evlenir Evlenmez Hamile Kalanlar

Hamile kalma yöntemleri ve tavsiyeleri dikkate alındığında, evlenir evlenmez hamile kalanlar olduğu görülmektedir. Kimi çiftler yaşlarının ilerlemesinden dolayı, kimi çiftler de erken yaşta vakit kaybı yaşamadan ebeveyn olmak istemesinden dolayı evlendikten sonra nasıl hamile kalınır sorusunun yanıtını araştırmaktadır. Evlendikten sonra kolay hamilelik için ilk tavsiye edilen düzenli cinsel ilişkiye girilmesidir.

5-  Kolay Hamile Kalmak İçin Düzenli Cinsel İlişki

Evlendikten sonra hemen nasıl hamile kalınır araştırması yapan çiftlerin ilk bilmesi gereken; düzenli ilişkiye girilmesidir. Ancak düzenli cinsel ilişki, her gün gerçekleştirilen cinsel ilişki değildir. Kolay hamilelik aksine, her gün cinsel ilişkiye girmek gebe kalınmasını zorlaştırmaktadır. Çünkü her gün girilen cinsel ilişki, erkeklerin sperm sayısına ve sperm kalitesine olumsuz etki etmektedir.

YouTube video

Bu sebeple yüzde yüz hamile kalma yöntemleri arasında kadınların yumurtalama gününü hesap ederek, o günler içerisinde cinsle ilişkiye girmek yer almaktadır. Dolayısı ile çiftler, kadınların yumurtalama gününden yaklaşık olarak iki gün önce cinsle ilişkiye girmeye başlamalı ve yumurtlama dönemi sonuna kadar haftada ortalama olarak 3 kez cinsel ilişkiye girmelidir.

6-  Kolay Gebelik Önerileri

Evlendikten sonra nasıl hamile kalınır araştırması yapan ve bebek sahibi olmak isteyen çiftler için verilebilecek kolay hamile kalmanın yolları olan tavsiyeler genel olarak şunlardır:

Haftada 3 kez düzenli cinsel ilişkiye girilmelidirDoğum kontrol hapı, prezervatif, geri çekilme gibi korunma yöntemleri ve önlemleri kullanılmamalıdırGebelik, kaliteli spermlerle mümkün olduğu için cinsel ilişki, gün aşırı yaşanmalıdırSpermin kalitesini düşürdüğü için alkol tüketimi azaltılmalı veya sonlandırılmalıSperm fonksiyonlarına zarar verdiği için tütün ürünleri kullanımı azaltılmalı ve mümkünse bırakılmalıVitamin D, vitamin C, folik asit, çinko ve kalsiyum açısından zengin gıdalar tüketilmeliSıcaklık, spermlere zarar verdiği için erkekler sıcak temastan kaçınmalıYumurtlama gününün birkaç gün öncesinde, yaklaşık bir hafta öncesinde cinsle ilişkiye girilmeye başlamalıStresten uzak durulmalıdır

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!