featured

Evren Ne Demek ? Evren Hakkında Duyabileceğiniz İlginç Olaylar 2020!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyanın merak ile araştırmalar yaptığı, keşfetmek için yıllarını harcadığı evren ne demek , evren hakkında duyabileceğiniz en ilginç olaylar 2020 yılında bizi nasıl şaşırtacak? İşte, detaylar…

Evren Ne Demek ?

Evren sözlük anlamı itibari ile “Gök varlıklarının bütünü, kâinat, kozmos ” anlamında iken, genel anlamı ile “Düzenli ve uyumlu bir bütün olarak düşünülen bütün varlıklar ” olarak tanımlanmaktadır. Psikolojide evren ise ” Kişinin içinde yaşadığı, ilişkide bulunduğu ortam ” olarak tanımlanarak insanın yaşam alanında içinde bulunduğu ruhsal durumlar olarak nitelendirmektedir. Aslında evren, her şeydir. Her şeyi kapsayan en büyük kümedir. Bizler ise bu kümenin alt kümelerinden yalnızca bir tanesiyiz. 

https://www.youtube.com/watch?v=NF6hgyevtr8

Evren;  toz ve gazlar, yıldızlar, gezegenler, galaksiler, kara delikler ve giderek genişleyen sonsuz boşluğuyla sınırlı aklımızın en güzel merakıdır. Fantastik kurguların çekirdeği olan bu merak çocuklukta gökyüzü ile başlar. Hayal dünyamızın birçok figürünü barındırır. “İnsan, olmayanı tahayyül edebilir mi?” Uzay bilinmezliklerle dolu olsa da bilinen kısımları ile hayal dünyamıza hitap eden bilgileri bize açılmış.

YouTube video

Örneğin bulutsu yapısı ve halkasıyla Satürn ve uydusu Titan… Yerçekimi az ve bir zıplama ile bütün bir uyduyu gökte turlayabilirsiniz. Bu seyahat ve uçma meraklıları için bilgi. Bir de petrol ve doğalgaz hayaliyle yananlar var. Göl ve nehirleri doğalgazın en önemli bileşimi metan olan bu uydu onların da hayallerini süsleyebilir.

Evren Hakkında Şok Etkisi Yaratacak 5 Gizemi ile İlginç Olaylar 2020 Listesi

Evren, sonsuzluğu ve yapısı, dünyaya yansıyan görüntüleri ile düşünen insan için her konudan hayret verici özelliklere sahip. Ancak bazı bilgiler var ki tabiri caizse şok etkisi yapıyor. İşte, 2020 yılının en gizemli olayları!

Dünya dışında birçok gezegen olduğunu düşünün ve aklınızda ne kadar mucizevi olay olduğunu canlandırın. Özellikle koca evren de sizi etkileyebilecek olayları düşünün ve emimin aşağıdaki ilgi çekici olaylar aklınıza gelebilir.

1 – Turistik Kara Delik

Gezen bir kara delik düşünün: Saatte birkaç milyon kilometrecik hıza sahip ve güneşten milyonlarca kat daha büyük kütleye sahip. Çekimine hiçbir şeyin karşı koyamadığı bu kara delik evrende gezerken içinde bir anı koleksiyonu oluşturmuş mudur? Kim bilir!

2 – ASASSN-15lh

İsmini bir dizi harf yığını gibi gördüğünüz bu şey Haziran 2015 de tespit edilse de 2,8 milyar yıl önce gerçekleşmiş. Nasıl derseniz uzay zamanının ışık yılı ile hesaplandığını unutmayın derim. Süpernova denildi ama aslında süpernovanın bilinen özelliklerini göstermediğini fark ettiklerinden bir gizem olarak kaldı.

3 – KIC 8462852

Bu da rakam yığınlı garip isimli bir yıldıza ait. Peki, evren de bu yıldızı ilginç kılan ne? Yıldızın verdiği ışığın gücü zaman zaman yüzde 20 oranında azalıyor. Dyson Küresi adı verilen bir teoriye göre uzaylı medeniyetinin yıldızın etrafını bir küre şeklinde çevreleyip yıldızdan enerji toplaması.

4 – Wow Sinyali ve İlginç Olaylar 2020

1963’te yıldızlardan yayılan geniş bantlı radyo dalgalarını dinlemek için bir radyo teleskopu icat edildi. Adı çok manidar: BİG EAR. On yıl sonra Dünya Dışı Zeki Yaşam Arama Programı için kullanılmaya başlanan bu radyo teleskopu Ağustos 1977’de bir sinyal yakaladı. Sagittarius takımyıldızından 1420 MHz olan sinyal: 6EQUJ5. “WOW” sinyali olarak kayıtlara geçti. Eşi benzeri bir daha da bulunamadı. Sanırım bir uzaylı onlara denk geldiğimiz için şaşırdı.

5 – Büyük Çekici

Adı üstünde: Büyük ve çekici. Saatte 2,2 milyon kilometre hızla hareket edip galaksileri uzayın belirli bir bölgesine çeken bu yapı çok büyük bir kütleye sahip. Ne olduğu bile açıklanamamış bu yapı evren için en büyük sır olarak düşünülüyor.

Ayrıca bu bilgilerin yanı sıra kara deliğin hareket ettiği konusunda bazı teoriler de söz konusudur. Bilim insanları arasında büyük bir tartışmaya neden olan bu konunun gerçekliği hala doğrulanmış değil. Sizleri çok daha fazla şaşırtacak bilimsel gelişmeler ve ilginç olaylar ile tanışmak, yeni bilimsel gerçekleri öğrenmek ve dünyadan haberdar olmak için Okuhaber ‘i takip etmeyi unutmayın. 

Siz de bildiğiniz ilginç bilimsel olayları yorum bölümünde paylaşarak, okuyucularımızın çok daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. Ana Sayfa üzerindeki Bilim Teknik sayfamızı ziyaret ederek Samanyolu galaksisi hakkında ilgi çekici bilgilere ulaşabilirsiniz. Okuhaber ile kalın, Bilim ile kalın. 

Uzaylılar Varmı ?

Güzel bir slayt İçin Tıklayabilirsiniz Uzaylılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!