featured

Facebooktan Video İndirme Nasıl Yapılır? Facebook Video MP3 Olarak İndirme Yöntemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook’a gelen yeni arayüz ile birlikte pek çok kişi tarafından facebooktan video indirme yönteminin değişip değişmediği merak edilmektedir. Normal şartlarda Facebook, kullanıcılara ait fotoğraf ve videoların üçüncü şahıslar tarafından kaydedilmesini istememektedir. Fakat buna rağmen Facebook’ta izlenen videoları yüklemek için birbirinden farklı yöntemler bulunmaktadır. Direkt Facebook hesabını kullanarak görüntüleri indirme imkanı bulunmamaktadır. Video indirmek için farklı web sitelerin kullanılması gerekmektedir.

Facebook video download işlemi için öncelikle Facebook hesabına giriş yapılmalıdır. Hesaba giriş yaptıktan sonra indirmek istenilen video oynatılmalıdır. Video oynatıldıktan sonra adres çubuğundan, videoya ait link kopyalanmalıdır. Boş bir tarayıcı sayfası açılarak, bu adres çubuğu tarayıcıya yapıştırılmalıdır. Tarayıcıda yer alan adres çubuğunun başında yer alan “www” kısmı silinerek bu bölüme “mbasic” yazılmalıdır.

1 – Facebooktan Video İndirme İşlemi İçin MBasic Takısı

Facebook video indirme programsız olarak mbasic kullanarak çok kolay yapılmaktadır. Böylece program indirme yükü ortadan kalkmaktadır. Videonun adres bağlantısında mbasic ifadesi eklendikten sonra sayfa açılmalıdır. Görüntülenen sayfadaki video başlatılmalıdır. Video oynamaya başladıktan sonra artık indirme işlemi için hazır hale gelmiştir. Fareden sağ tuşa basılarak videoyu kaydet alanı seçilmelidir.

Bilgisayar üzerinde hedeflenen alan seçilerek video kaydetme işlemi tamamlanmalıdır. Bu sayede Facebook’taki tüm videoları kaydetmek imkan dahilindedir. Bu yönetimi kullanarak kullanıcılara ait Facebook videoları bilgisayara yüklendiğinde kullanıcıya herhangi bir bildirim gitmemektedir. Bu şekilde elde edilen videoları farklı sosyal medya hesaplarında paylaşmak mümkündür. Facebook’tan instagrama video yükleme olayı bu şekilde gerçekleştirilebilir.

2 – Facebooktan Video İndirme İşlemi İçin Başka Bir Yöntem

Facebook video indirme programı kullanmadan facebook video indirme işlemini yapmak için video downloader da denilen video indirici programları kullanılabilir. videoları indirmenin kolay bir yöntemi daha bulunmaktadır. Bazı internet siteleri, sosyal medya uygulamalarının normal akış içerisinde izin vermediği araçları geliştirerek kullanıcılara sunmaktadır. Bu tarz siteler, uygulamaların izin vermedikleri video ve fotoğrafları herhangi bir program olmadan site üzerinden indirmeye imkan tanımaktadır. Bu araçlar sayesinde, indirme işlemleri çok kısa sürede tamamlanabilmektedir.

İşleme başlarken öncelikle aşağıdaki link tıklanmalıdır.

https://www.instatakipci.com/facebook-video-indir

https://www.youtube.com/watch?v=2i9Cz5e94bU

Bu linki tıkladıktan sonra Facebook video indirme işlemi için veri girme bölümü belirecektir. Bu alana videonun Facebook’taki linki girilmelidir. Sonrasında da indir sekmesi seçilmelidir. Videonun alt kısmında yer alan İndir bölümü tıklanmalıdır. Sekme tıklandıktan sonra video açılacaktır. Açılan videonun üzerine gelerek fare ile sağ tıklanmalıdır. Ekrana gelen menüden Video olarak kaydet seçeneği seçilmelidir. Bu yöntem sonucunda video, kısa bir sürede bilgisayara veya cihazınıza yüklenecektir.

a – Facebook Video İndirme Android

Facebook video indirme Android işletim sistemine sahip telefonlar için de mümkündür. Bu metodun kullanımında herhangi bir program indirmeye gerek bulunmamaktadır. Facebook video indirme programı arayanlar için SnapTube uygulamasını kullanmak mümkündür. Ancak herhangi bir program kullanmadan da Facebook videolarını Android işletim sistemine indirmek kısa süren bir işlemdir. Bunun için yukarıda bahsedilen link yeniden kullanılacaktır.

https://www.instatakipci.com/facebook-video-indir

Link, cep telefonu üzerinden internet tarayıcısı açılmalıdır. Açılan sayfadaki veri girme alanına videonun linki girilmelidir. Bu şekilde açılan video kolaylıkla kaydedilmektedir.

b – Facebook Video İndir Ios

Facebook video indir ios için de aynı yöntemi kullanmak mümkündür. Iphone facebook video indirme işlemi için program kullanılmak isteniyorsa MyMedia uygulaması kullanılabilir. MyMedia, Appstore üzerinden yüklenmelidir. Sonrasında Facebook üzerinden indirilmek istenen video başlatılmalıdır. Oynatma işleminden sonra, video paylaşma seçeneği seçilmelidir. Buradan, bağlantı kopyala seçeneği ile bağlantı linki kopyalanmalıdır.

Sonrasında MyMedia uygulaması açılarak uygulama üzerinden savefrom.net web sayfasına girilmelidir. Görüntülenen siteye, videonun linki yapıştırılmalıdır. Bu sayede istenilen kalitede facebooktan video indirme yapmak mümkündür.

c – Facebook Video MP3 Olarak İndirme Yöntemi

Facebook video MP3 şeklinde indirmek de mümkündür. Videoları MP3 formatı dışında farklı formatlarda indirmeye olanak tanıyan farklı siteler bulunmaktadır. Getfvid sitesi bunlardan biridir. Siteyi kullanarak Facebook video indirme online olarak pek çok formatta imkan dahilindedir. Öncelikle aşağıdaki link tıklanmalıdır.

https://www.getfvid.com/tr/facebook-converter

Açılan sayfadaki alana videonun linki yazılmalıdır. Link yazıldıktan sonra yukarıdaki gibi bir sayfa görüntülenecektir. Bu sayfaya dönüştürmek istenilen formatın MP3 olarak girilmesi gerekmektedir. Videonun kalitesi de seçildikten sonra “Dönüştürmek” ifadesi seçilmelidir. Kısa sürede videonun MP3 türüne çevrildiği görülecektir. Dönüştürme işleminden sonra video, bilgisayara yüklenmelidir. Bu metot, facebooktan video indirme işlemi için kolay ve pratik bir yöntemdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!