featured

Fondötenin Doğal Görünmesi İçin Neler Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fondöten, ciltte ki kusurları kapatan ve cilde daha duru bir görünüm kazandıran bir kozmetik ürünüdür. Ciltte ki kusurları kapatmasına rağmen bu ürün bazen çok yapmacık durabilir. Peki fondötenin doğal görünmesi için neler yapılabilir? İşte, detaylar!

Fondötenin Doğal Görünmesi İçin Yapılması Gerekenler

Cildiniz de fondötenin doğal görünmesi için yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Eğer verdiğimiz yöntemleri uygular iseniz, fondöten cildiniz de oldukça doğal duracaktır. Yapmanız gerekenler şu şekildedir;

1. Cildinizi Temizleyin

Cilt temizliği yapılmadan, cilt arındırılmadan fondöten sürerseniz, bu cildiniz de “cake” adı verilen bir görüntüye sebep olabilir. Bu yüzden fondöten kullanımı öncesi cildinizi mümkünse bir peeling yardımıyla derinlemesine temizlemeniz önemlidir.

2. Cildinizi Nemlendirin

Kuru ciltler de fondöten hoş durmaz. Cilt temizliği sonrası cildinizi nemlendirmeniz hem açılan gözeneklerinize iyi gelir, hem de fondötenin daha kalıcı olmasını sağlar. Cilt tipinize göre nemlendirici kullanmanız günlük bakım rutini açısından da önem taşır.

 

3. Makyaj Bazı Kullanın

Sadece fondötenin doğal görünmesi için değil, tüm makyajınızın daha kalıcı ve pürüzsüz olması için baz kullanımı gereklidir. Eğer makyaj bazınız yoksa, makyaj öncesi cildinize nemlendirici sürdükten hemen sonra nemlendirici uygulamanız da bir nevi makyaj bazı görevi görebilir. Piyasa da birçok baz bulunmaktadır. Hafif renkli bazla fondöten ile birlikte kullanılırsa, daha pürüzsüz ve doğal bir görüntü elde edilebilir.

4. Cilt Tipine Ve Rengine Uygun Fondöten Seçimi

Bakım ürünlerini nasıl cilt tipine göre seçmek önemli ise, fondöteni de yine cilt tipinize uygun seçmeniz fondötenin doğal durması için oldukça önemlidir. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, yağsız ve mat bitişli, eğer kuru bir cilt tipine sahipseniz, parlak bitişli ve nemlendirici özelliği taşıyan fondöten kullanmanız gereklidir. Bu makyaj ürününü seçerken teninizle olan renk uyumuna da dikkat edin. Esmer bir kadın, buğday tenliler için üretilen bir fondöteni sürerse bu doğallıktan uzakta, yapay bir görüntü oluşturur.

5. Fondöteni Elinizle Sürmekten Kaçının

Makyaj süngerleri ve fırçaları bu kadar popüler olmadan önce çoğu kadın fondöteni eliyle uyguluyordu. Fondöteni elle yüze uygulamak, elin ısısıyla birleşen fondöten ciltte dalgalanmalar yapacağı için önerilmez. Fondötenin doğal görünmesi için hafif nemli bir sünger ile ya da yine su ile nemlendirilmiş bir fırça yardımıyla uygulamanız gerekmektedir. Eğer fondöten süreceğiniz zaman bu ürünlerden herhangi birine sahip değil iseniz, sadece parmak uçlarınızla hafif şekilde uygulamanız önerilir.

Kusursuz bir cilt için gerekli cilt bakım ve fondöten öncesi uygulamaları sizler için paylaştık. Eğer siz de güzellik konularına önem veriyor iseniz, içeriğimiz oldukça yararlı olacaktır.

Fondötenin kusmaması için sıraladığımız maddelerden biri olan makyaj bazını kullanmalısınız. Yüzüm fondöteni kusuyor diyorsanız, önce cilt tipinize uygun bir fondöten bulmanız gerekir. Cildim fondöteni emmiyor sorunu sık karşılaşılan bir problem olmakla beraber çözümü fondöten değişimi yapmaktır. Fondötenin oksitlenmesi nasıl önlenir, diye sorarsanız da yine cildi nemlendirerek, baz kullanarak ve iyi bir fondöten markası tercih ederek diyebiliriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!