featured

FTX, ABD türev piyasalarında yer almak için Goldman Sachs ile görüşüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Goldman Sachs, kaldıraçlı türev ticaretine başlamak için kripto para borsası FTX ile görüşüyor iddiası gündemdeki yerini aldı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, şu an ABD iştiraki FTX.US ile ülkede yerleşik kişilere kripto ticaret hizmeti sunuyor. Yakın zamanda ABD’de bir türev borsası edinen FTX, şimdi kaldıraçlı türev işlemlerinde karşı taraflar arasında hem takas faaliyeti hem de aracılık amacıyla Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) lisans başvurusu yaptı.

Barron’s’un haberine göre Goldman Sachs, FTX ile olası bir işbirliği kapsamında doğrudan vadeli işlem ticareti, müşterileri kaydı ve borsaya giriş yapabilmek de dahil olmak üzere çeşitli faydalar sağlayabilir. Zira Goldman Sachs gibi Wall Street bankaları, vadeli işlemler için aracı kurum rolüne sahip şirketler olarak faaliyetlerine devam ediyorlar. FTX.US’nin başındaki isim Brett Harrison, Barron’s ile yaptığı röportajda, Wall Street bankalarının kripto borsasının tekliflerine sıcak baktığını söyledi. 

FTX’in türev alım satım teklifi endişeyle karşılandı

CFTC, FTX’in bir türev ürün aracısı olarak hareket etme önerisinin incelenmesi gerektiğine inanırken teklif, aracılık endüstrisi tarafından tehdit olarak görüldü ve ABD Kongresi de bu teklife sıcak bakmıyor. Bu nedenle, Goldman veya diğer Wall Street aracı kurumları bazı ticaret hizmetlerini FTX ile entegre etse bile, düzenleyici engeline takılması muhtemel gözüküyor.

Ayrıca, ABD Vadeli İşlemler Endüstrisi Birliği, FTX’in önerisine tepki gösterdi. Dernek, 12 Mayıs’ta FTX’in teklifinin “potansiyel olarak riskli” olduğunu söyledi ve CFTC’ye “yüksek piyasa oynaklığının olduğu bir zamanda finansal istikrarsızlığı artırabileceğini” söyleyen bir mektup yazdı.

FTX ise entegre modelinin piyasa istikrarını iyileştireceğine inanıyor. Şirket, müşteri teminatını elinde tutuyor ve her 30 saniyede bir marj gereksinimlerini hesapladığını ve bir gece beklemek yerine pozisyonları gerektiğinde otomatik olarak tasfiye ettiğini söylüyor.

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!