featured

Geçmişten Günümüze En Popüler Erkek ve Kadın Saç Modelleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en çok taklit edilen ünlüleri olan sporcular ve sanatçılar yalnızca işleri ile değil, imajları ile de dikkatleri üzerine çekerek büyük bir topluluğun giyim tarzını ve yaşam şeklini değiştirmeyi başarmaktadır. O yıl gündemde olan bir futbolcunun saç modelinin sokaklarda sıkça görülmesi, sevilen bir sanatçının kullandığı aykırı bir saç renginin moda olması ya da herkesin aynı saç kesimine sahip olması hem yakın hem uzak geçmişte sıkça karşılaşılan durumlar arasında olmayı başarmıştır. Biz de bu yazımızda sizlere, Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Popüler Saç Modelleri Ocak 2020 listesini hazırladık. Listemizde kadın ve erkek yerli ve yabancı çok sayıda ünlü var. İşte detaylar!

1 – David Beckham

Gelmiş geçmiş en önemli orta saha oyuncularından biri olan David Beckham, uyguladığı saç modelleri ile birçok akımın başlamasına neden olmuştur. Bir dönem uyguladığı Samuray tarzı ile gündeme gelen ünlü ismin, saç modelleri hala popülerliğini korumaktadır.

2 – Sezen Aksu

“Minik Serçe” ünvanı ile ülkemizin en değerli seslerinden olan Sezen Aksu da kısa saç modeli ile bir döneme damgasını vurmuş bir kadın sanatçımızdır. Kısa kakülleri ve üst dudak hizasındaki küt saç kesim modeli ile modaya yön veren sanatçı yakın dönemde aynı modeli tekrar kullanarak, saç modasında yeni bir harekete daha öncülük etti.

3 – Neymar

Dünyanın en değerli futbolcularından biri olan Neymar, uyguladığı saç stilleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Neredeyse her ay yeni bir saç stili deneyen Neymar, birçok kişiye ilham kaynağı oldu. Bir dönem kullandığı Rasta saç modeliyle dikkatleri üzerine çeken ünlü futbolcu, yakın geleceğin saç modellerini temsilde oldukça başarılı.

4 – Bendeniz

1990 Yıllarında damga vuran ünlü isim, o dönem kullandığı saç modelleri ile dikkat çekmekteydi. Küt saç modeli içerisinde akım yaratan ünlü isim, birçok genç kızında idolü konumundaydı. Dönemin en popüler saç modellerinden biri olan küt saç modeli, günümüzde popülerliğini yitirmiştir.

5 – Cristiano Ronaldo

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Cristiano Ronaldo, saç modellerine kattığı farklılıklar ile birçok kişinin ilgisi çekmişti. Genellikle kısa saç modeli kullanan ünlü futbolcu, geçtiğimiz günlerde saç stilinde köklü değişikliğe gitti. Ünlü futbolcunun yeni saç modeli ise kuyruk görünümünde. Geçtiğimiz yıllarda yaptığı saç modelleriyle akım yaratan ünlü futbolcu, yeni model saçıyla’ da gençlerin idolü olmaya devam edecek gibi duruyor.

6 – Şebnem Ferah

Rock müziğinin efsane isimlerinden biri olarak anılan Şebnem Ferah, saç modeli ve saç rengi ile genç kızların sevgilisi haline geldi. Kadın kısa saç modelleri arasında ünlü ismin saç stili’ de popülerliğini sürdürmekte ve birçok kişi tarafından’ da yapılmaktadır.

7 – Teoman

Müzik dünyasının asi çocuğu olarak nitelendirilen Teoman, saç modelleri ile birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ünlü isim kısa kesim saç modeli ve dağınık saçları ile geçtiğimiz yıllarda gençler arasında bir akım yaratmayı başarmıştır.

8 – Nazan Öncel

Ülkemizin en iyi şarkıcılardan biri olan Nazan Öncel, mokısa saç deli ile, birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ünlü isim saç rengini ve stilini sık sık değiştirse de genel olarak bakır rengini kullanmaktadır.

9 – İlhan Mansız 

Türk futbolunun en önemli isimlerinden biri olan İlhan Mansız, saç modeli ile bir döneme damga vuran isimlerden biriydi. 2002 Dünya kupasında uyguladığı saç modeli ile dikkat çeken ünlü isim, o dönem yeni bir akım yaratmayı başarmıştı. İlhan Mansız topuzu olarak bilinen bu model, günümüzde hala kullanılmaktadır.

10 – Elçin Şangu

Ülkemizin genç oyuncularından biri olan Elçin Şangu, kısa saç modeli ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Kısa ve küt saç modeliyle dikkat çeken ünlü isim, yeni bir akım yaratmayı başarmıştır. Ayrıca saç kesimindeki güzellik yanı sıra saç rengi ile de günümüz genç kızların örnek oyuncusu olan Sangu saçlarını dalgalı ve düz iki şekilde kullanmaktadır.

11 – Rihanna

Dünyanın en önemli sanatçılarından biri olan Rihanna, saç modeli ile birçok akımın öncüsü olmuştur. Genellikle uzun saçlarıyla dikkat çeken isim, bir dönem kısa saçlarıyla gündeme gelmiştir. Kısa ve küt kesim tercih eden ünlü ismin saç modeli, günümüzde popülerliğini hala korumaktadır.

12 – Ümit Davala

Ümit Davala, dönemin en popüler futbolcularından biriydi. 2002 Dünya kupasında yaptığı saç modeli ile gündeme oturdu. Dünya kupası boyunca attığı gollerle adından söz ettiren ünlü isim, kazıtılmış saçlarıyla dikkat çekmektedir. Dönemin popüler saç modası günümüzde pek kullanılmamaktadır.

13 – Scarlett Johansson

Dünyanın en popüler isimlerinden biri olan Scarlett Johansson, kısa saçlara sahip olmasına rağmen dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır. Kadın kısa saç modelleri ile içerisinde ünlü ismin saç stiliyle yer almaktadır. Kısa ve küt kesim saçlarıyla dikkat çeken isim, yeni bir akımında öncülerinden biri olmuştur.

14- Uzun Saç Modelleri Modasının Öncüsü Megastar Tarkan

Tarkan, bir dönemin en popüler saç modelleri arasında yer alan uzun saç modası furyasının Türkiye’de yayılmasına neden olan erkek ünlümüzdür. Türk kültüründeki ” Uzun saçlı erkek mi olur?” önyargısını yıkmayı başaran Tarkan’ın öncülüğünde ülkemizde de uzun saçlı erkek modası oluşmaya başlamıştır. Tarkan ‘ın örnek alındığı saç modelleri içerisinde en önemlisi olan uzun saç modeli, bu dönemde uzun kahküllü katlı kesim şeklinde uygulanmıştır. Bu dönemde erkeklerde saç topuzu yapmak ya da lastik toka ile bağlamak henüz moda halini almamıştır.

15 – Cara Delevinge

Son dönemin ünlü isimlerinden biri olan Cara Delevinge, uzun saç modelleri ile dikkatleri üzerine çekti. Ünlü isim doğal, uzun ve dağınık saçlarıyla yeni bir akım yarattı. Kadın uzun saç modelleri arasına giren bu model, günümüzde popülerliğini korumaktadır.

16 – Kıvanç Tatlıtuğ

Ülkemizin en yakışıklı ve bakımlı oyuncularından biri olan Kıvanç Tatlıtuğ, saç modelleri ile yeni bir akım başlatan isimlerden biridir. Ünlü isim özellikle Gümüş dizisinde kullandığı saç modeli ile dikkatleri üzerine çekti. Geriye taranmış kısa saçları, günümüzde hala popülerliğini korumaktadır.

17 – Halsey

Adını son dönemde sıklıkla duyduğumuz isimlerden biri olan Halsey, farklı saç modelleriyle dikkat çekmektedir. Kadın kısa saç modelleri arasında popüler olan bu kesim, yeni bir akımın da doğmasına neden olmuştur.

18 – İsmail YK

Yıllar geçmesine rağmen genç kalan ünlü isim, uzun saç modeli ile popülerliğini korumaktadır. Saçlarını kendi kesen fakat, uzun saçlarıyla dikkat çeken İsmail YK, yeni bir akımın öncülerinden biri olmuştur. Zaman zaman atkuyruğu şeklinde bağladığı saçları dönemin erkeklerinin örnek saç modeli olmayı başarmıştır.

19 – Kim Kardashian

Gündemden hiç düşmeyen isimlerden biri olan Kim Kardashian, kısa saç modeli ile birçok kişinin ilgisini üzerine çekmiştir. Kısa ve jet bitişli saçlarıyla dikkat çeken ünlü isim, yeni bir akımın başlamasına neden olmuştur.

20 – Jessi J

Ünlü şarkısı saç modelleri ile gündemde yer almaya devam ediyor. Küt ve düz kesimin yanı sıra kakülleriyle dikkat çeken ünlü isim yeni bir akımın başlamasına neden olmuştur.

21 – Pamela Spence

Ülkemizin en önemli sanatçılarından biri olan Pamela Spence, uzun saçlarıyla dikkat çekiyordu. Kısa bir süre önce saç stilini değiştiren ünlü isim kısa saç modeli ile birçok kişinin ilgisini üzerine çekti. Yeni bir akımın doğmasını sağlayan ünlü ismin saç modelleri, günümüzde hala popülerliğini korumaktadır.

22 – Katy Perry

Bir dönem uzun saçlarıyla dikkatleri üzerine çeken Katy Perry, yakın zamanda imaj değişikliğine gitti. Pixie cut modeliyle hayranlarının karşısına çıkan ünlü isim, yeni bir akımın doğmasına neden oldu. Ünlü ismin kullandığı saç modeli, günümüzde en popüler saç stillerinden biri haline geldi.

23 – Gülben Ergen

Ülkemizin en popüler sanatçılarından biri olan Gülben ergen, bayan kısa saç modeli ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Yaptığı her saç modeli ile gündeme gelen ünlü isim, kısa saçlarıyla bir dönem yeni bir akımın başlamasına neden olmuştur. Ünlü ismin saç modeli için günümüzde popülerliğini koruyan bir saç modeli diyebiliriz.

24 – Michelle Williams

Ünlü oyuncu Michelle Willams, kısa saç modeli ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Oldukça kısa saçlarıyla tanınan ünlü isimin saçları günümüzde popülerliğini korumaktadır.

25 – Emma Watson

Uzun saç modelleri ile tanınan ünlü oyuncu Emma Watson, yakın zamanda yeni bir saç modeliyle karşımıza çıktı. Kısa kesim saç modeliyle hayranlarının karşısına çıkan ünlü isim yeni bir akımı’ da başlatmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!